28 Nisan 2011 Perşembe

YSL La Nuit de L'Homme

Çıkış Yılı: 2009
Tasarım: Pierre Wargnye

Üst nota: Kakule
Orta nota: Bergamot, Sedir, Lavanta
Dip nota: Vetiver, Kimyon

Hakkında bir şeyler yazmaya bile üşendiğim bir koku. Üzgünüm, çok kısa bir post olacak. Paco Rabanne firması, 1 Million taklit edildiği için YSL'a dava açmalı. Zaten PR 1 Million da çok çiğ tatlılığıyla asla bana hitap etmeyen bir koku olduğu için bu kokuya da tahammül edemedim. İlginin üzerinde olmasını isteyen gençler kullanabilir, rafine bir yanı olmadığına inanıyorum, YSL firmasına da hiç yakıştıramadım.

Koku: 4 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Evet


31 yorum:

  1. bir şans daha verin bence bu kokuya
    one million a benzediği doğru ama bence ondan daha başarılı bir koku
    evet pardüm dünyasına pek yeni bir şeyler getirmedi ama koku güzelliği bence YsL firmasına hala yakışır biçimde güzel

    YanıtlaSil
  2. "Le Parfum" versiyonu çok daha kullanılabilir ve iyi kokuyor, ancak bu halini maalesef hiç beğenmedim.

    YanıtlaSil
  3. bu parfümü 1 Million'a nasıl benzettiniz aklım almadı ikiside birbirine çok zıt parfümler.

    YanıtlaSil
  4. peki le parfum versiyonunun kalıcılığı ve farkedilirliği ne alemde ?

    YanıtlaSil
  5. Gayet iyi. Ama en önemlisi, edt versiyonundan çok daha iyi kokuyor, edtnin kokusuna resmen dayanamadım.

    YanıtlaSil
  6. Peh, One Million'mış, şaşırmış bunlar.

    YanıtlaSil
  7. ysl l'homme denediniz mi? ondan hiç bahsetmemişsiniz. Onun hakkında da bişeyler söylerseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil
  8. Denedim, beğendiğim bir parfüm, sonbahar-kış-ofis kullanımına tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  9. cevap için teşekkürler(biraz geç yazıyorum ama) bende beğendim ve aldım bu arada:)

    YanıtlaSil
  10. şuana kadar denediğim en yanar döner kokulardan biri,öyle bir parfüm ki her kokuya benzetebiliyorsunuz bence sıradışı bendeki ilk izlenim böyle oldu sıkılmadan kullandığım bir koku bir haftadir kullaniyorum ciddi anlamda etraftan olumlu tepkiler alıyorum ama soranlara parfüm adı vermiyorum :))bu arada sıkı bir parfüm takipçisiyim sürekli yeni kokular peşindeyim favorilerim arasında paco rabanne vardır (one million hariç)ikinci sırada bu Yves saint oldu diyebilirim.koku malesef çok kalıcı değil gün içerisinde tazelemeniz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  11. Le parfum siyah renkli olan şişesini deneyip kokusu hakkında farkı ve yorumu olan varmı?

    YanıtlaSil
  12. bu parfüm ile ilgili yorumunuzu beğenmedim. her ne kadar l'homme hastası biri olsam da. la nuit de hiç fena sayılmaz. üst notası çok baygın olsa da 1-2 saat sonra kokunun alt notaları çıkmaya başlıyor ve muazzam bir keyif vermeye başlıyor. tam bir gece ve kış parfümü. hadi kokuyu beğenmediniz. kalıcık 7? en kalıcı parfümlerden biridir. koku saatlerce üstünüzde kalır.

    kusura bakmayın ama bu kokuyu parfümeri de denemiş olabilir misiniz???

    YanıtlaSil
  13. Ben de parfümü beğenmedim :)

    Şişesini alıp bana göre olmadığını gördükten sonra elimden çıkardığım parfümlerden. Yazıların hiç biri üstünkörü mağazada denenip derlenmiş yorumlar değildir, müsterih olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. EDT de güzel Le Parfum de. abartıldığını düşünüyorum. One million'a sadece orta notalarda bir an benziyor. bence daha güzel bir koku. onun kadar şekerli değil, değişken.

    YanıtlaSil
  15. Birde le parfum çok çok kalıcı.

    YanıtlaSil
  16. ysl l'homme'la bunu kıyaslarsanız hangisi tercih edilebilir? kış ayları ve ofis ortamı için. İkisini de denemedim henüz, haftasonu denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Ben YSL l'Homme'u daha başarılı buluyorum, güvenli ve şık bir seçim.

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler... İkisini de denedim haftasonu, ikisi de hoşuma gitti ama La Nuit de L'Homme'u alacağım sanırım. EDP'yi denedim, birini sağ bileğime, diğerini sol bileğime sıktım ve La Nuit de L'Homme daha kalıcıydı ve kokusu da daha etkileyici geldi.

    Cevap için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. sevgili leto bu ürünün le parfüm versiyonuyla body kouros ve dior homme intense arasında ki sıralaman nasıl olurdu ? içlerinden birini alma şansım var dior homme intense'nin değiştiği söyleniyor birazda olsa kokusunda bariz bir fark olmasada kalıcılığında azalma olduğu söylenmekte aynı şekilde bk'nın da eski kalıcılığıkta farkedilirlikte olmadığı söylenirken bu kokunun le parfüm modeli için görüşler baya bir olumlu gözüküyor ama bu konuda senin deneyimine ihtiyacım var açıkcası.

    YanıtlaSil
  20. Selam, Body Kouros'un açıklanmasa bile reformülasyona uğradığı kuvvetle muhtemel, daha önce kullananlar da yeni aldıkları şişlerde farklılıklar olduğunu söylüyorlar.Dior Homme Intense de değiştirildi ancak yeni halini koklamadım. İkisinin de kullandığım eski hallerinin La Nuit Le Parfum'den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  21. Leto usta..La Nuit Le Parfüm mü yoksa Jpg Le Male mi..Hangisini alayım ?..Yardımcı olurmusun..Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, ikisi de denemeden alınacak parfümler değil, ayrıca mevsimi de değil, sonbahar gibi bakın bu tip parfümlere.

    YanıtlaSil
  23. Rica etsem sergio antonio afrodizyak parfümü hakkında biraz yorum yaparmısınız

    YanıtlaSil
  24. şimdi aldım umarım iyidir :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aram pek iyi olmadı, ıöarım severek kullanırsınız :)

      Sil
  25. 1 million'a mı benziyor? Bu biraz acımasız olmuş. La Nuit şu ana kadar kullandığım en klas kokulardan... Sanırım bu gerçekten de zevk meselesi... Yorumunuzu gerçek anlamda eleştirel bulmadığımı belirtmeliyim....

    YanıtlaSil
  26. Açıkçası takip ettiğim bir blog sayfasıydı burası ancak bu parfümle ilgili yorumunuzu okuduktan sonra bu sayfaya bir daha bakmamaya karar verdim. Çünkü Ben de yaklaşık 15-16 yıldır parfümler ile iç içeyim ve kokulara çok meraklıyım. Bir çok kokuyu ezbere bilirim. Bu kokuyu da parfumeride koklayıp biraz one million gibi değil mi? diye düşündüm sonra merak ettim ve aldım. Evdeki One Million'dan sıkıldığım için şişenin yarısı duruyor. Fakat evde burnum rahatladıktan sonra kokladığımda ysl'e bayıldım ve iki parfumu iki bileğimde denedim. One million ile uzak yakın alakası olmadıgını anladım. Koku gerçekten çok klas ve sexy. Buradan şuna vardım.. Parfumeride 2-3 koku koklayıp arada bunu da kokladıgımda "amaan one million gibi" filan diye üstünkörü bir yorum yapabilirdim. Ama öyle değil.

    P.S.: YSL l'home benim de bayıldığım bir koku bu arada ve hatta onu almayı düşünüyordum. Ancak bunun yanında biraz baba kokusu gibi kaldı. O çok güzel zarif bir koku ancak bu daha ben burdayım diyen canlı ve çekici bir koku.. Cidden teninize sıkın ve 2 saat sonra koklayın kalıcılığı filan da gayet iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu canınız sağolsun. Ben hiç beğenmeyip elden çıkarmıştım.

      Sil
  27. Başlangıç orta ve son koku güzelliği 10/9
    Kalıcılığı 10/2
    Üzerime 10 defa sıkmama rağmen kokudan eser yok
    Yanımdakinin kokuyu alması için burnunu koynuma sokması gerek

    YanıtlaSil
  28. Leto biraz fazla vurdun bence.Tamam özellikle açılışı one millonu baya andırıyor.Ama sonradan çok farklılaşıyor ve güzel çekici

    YanıtlaSil
  29. enfes ötesi bir parfümdür bana göre.Onlarca parfüm kullandım kokular konusunda pek bi uzmanlığım yok.Ama kaliteli ve klas kokuyuda farkederim.Bu parfüm onlarca yıl geçsede mutlaka kendini hatırlatır geçmişede götürür öyle yaramaz bişey :) fiyatı uygundu eskiden şimdi almış yürümüş ulaşamıyoruz haliyle xeryus ile avunuoz oda iyidir de yvs değil be usta

    YanıtlaSil