21 Nisan 2011 Perşembe

R de Revillon



Konuk yazar almaya devam ediyoruz:) Nevi şahsına münhasır tarzıyla, müthiş gizemli tutmak istediği "Bacanak" müstear ismiyle, sevdiğim bir dostumun "Şunu bi koklasana"ya hediyesidir...


Parfüm notaları: Lavanta, wormwood (absinthe şeysi), petitgrain (portakal dalı ve yaprağı), biberiye, karanfil (çiçek), geranium (gülümsü bi molekül işte, geraniol) çam yaprağı, köknar (bu da bir çamsı), tarçın, sedir, yosun ve tonka. İMİŞ! Ekstra olarak ilgilenen arkadaşlara burnuma menekşe yaprağı benzeri bir koku ve paçuli geldiğini söyleyebilirim.


Maurice Roucel isimli üstadımızın elinden çıkan bu parfüm, bir tür "serin fujer" yahut "kuaför kokusu".

Berber kokusu olarak nitelendirdiğim fujerlerde amber/sandal/tonka sıcaklığına doğru bir gidiş ve bir nebze de olsa tatlandırılmış lavanta&bergamot varken bu arkadaşlar daha ziyade Cool Water, Green Irish Tweed, Chez Bond ya da Arko gibi daha serin FİREŞ takılıyorlar.

Oldukça kompleks fakat "güzel harmanlanmış; notalar sırıtmıyor." Yani evde kullanıma müsait. Demek istiyorum ki kendine has bir karakteri var. Kimsenin kullanmayıp bilmediği ve kimsenin kullanılmasına itiraz etmeyeceği "iş gören" bir kardeşimiz.

Doğal ile sentetik karışık freşliğinin arkasından gelen drydown tüm notaların ufalarak birer baharat misali doğal kokulu sıcak bir odunsu (sedir değil de sandal gibi, talaştan ziyade tatlıca) baz üzerine yerleşmesi şeklinde gerçekleşiyor. Tenden fazla uzaklaşmadığı bu esnada ben koklamaya doyamıyorum. Bu süre oldukça uzun sürüyor.

Bulduğunuz yerde alın kenara koyun diye tavsiye verebilirim. Ya da kullanmayın bana ne :)

Puanlar: Bin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder