30 Nisan 2011 Cumartesi

Guerlain Habit Rouge

Çıkış Yılı: 2003
Tasarım: Jean Paul Guerlain

Üst nota: Portakal, Fesleğen, Bergamot, Limon
Orta nota: Sandal ağacı, Paçuli, Sedir, Yasemin, Tarçın, Gül
Dip nota: Deri, Griamber, Vanilya, Benzoin, Meşe yosunu

1965 yılında piyasaya sürülen, Guerlain'in klasikleşen kokularından biri olan Habit Rouge'un yazacağım bu versiyonu, 2003 yılında yenilenmiş hali.

"Kırmızı elbise (ceket, giysi vs.)" gibi bir anlamı olan parfüm, klasik bir centilmen kokusu, günlük kullanılacak ferah bir koku değil.

Üst notaları her ne kadar ferah gözükse de çok dolgun kullanılmışlar, ancak bayık da değiller. Özellikle portakal ve fesleğen kendilerini cidden gösteriyorlar. Hafif asidik parlak bir portakal kokusuna eşlik eden, açılışı tam otsu bir hale sokmasa da yazlık genç işi olmasını engelleyen hoş bir fesleğen aroması ile açılıyor.

10-15 dakika içersinde orta notalarına geçildiğinde ise cömertçe kullanılmış odunsu baharatlı aromalar tanıdık bir kokuyu ortaya çıkarıyor: Coca-Cola!

Gerçekten parfüm kola kokusuna çok benziyor. Ancak garip ve çözmesi zor bir parfüm olduğunu söylemeliyim. Bazen sarışın bir kadının üzerinde hayal ederken, bazen de tam bir erkek kokusu diyorsunuz, çok ikileme düştüğüm bir parfüm oldu açıkçası Habit Rouge. Ancak belli bir özgüven ve giyim tarzı istediği besbelli olan, asla sıradan olmayan bir parfüm.

Beğenirseniz gerçekten çok beğenirsiniz, kendine özgü ilginç bir parfüm.

Dip notalarında ise bu limonlu kola kokusu düzgün bir şekilde deriye ve meşe yosununa ilerliyor, rahatsız edici hiç bir yanı yok. Sadece vanilyanın bu kombinasyonda sırıttığını düşünüyorum.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Biraz


2 yorum:

  1. güzel yorum patron!

    YanıtlaSil
  2. Ne kola kokusu ya, bildiğin hacı yağı bu. Yazık buna verilen paraya.

    YanıtlaSil