19 Mayıs 2012 Cumartesi

Dior Homme Sport

Çıkış Yılı: 2008
Tasarım: François Demachy

Üst nota: Limon, Bergamot, Greyfurt
Orta nota: Sedir, Zencefil, Vetiver
Dip nota: Sandalağacı, Biberiye, Lavanta

Dior Homme ve Intense ile birlikte yeni çağ Dior erkek kokuları ailesi arasına katılan Homme Sport, hafif baharatlı bir narenciye kokusuna sahip yazlık bir parfüm.

Parfümün üst notaları taze ve sulu bir greyfurt-limon kombosu ile patlamakla birlikte, bu narenciye aromalarına ilk beş dakikadan itibaren eşlik etmeye başlayan ve dibine kadar kokunun karakterinde kuvvetli rol oynayan zencefil notası aslında başrolde. Yani parfümde zencefil kokusu sevmiyorsanız aslında denemeye bile lüzum olmayan bir koku Dior Homme Sport.


Yazlık bir koku olarak kendinden bekleneni yapıyor aslında, ferahlatıcı ve baharatlarla süslenmiş bir narenciye kokusu şeklinde devam eden bir performansı mevcut, ancak bu his için bir Dior'a mı lüzum var, zencefil kokusuna yaklaşımınız nasıl ve diğer yaz kokularıyla aranız, bu parfümün seçiminde önemli kriterler.

Parfümde dikkat çekici bir nota geçişi algılayamadım, kendimi tekrarlıyor olacağım ama greyfurt ve zencefil parfüme öyle bir damga vurmuş ki, diplerdeki hafif biberiye aroması dışında başka bir şey bulabildiğimi söyleyemem.

Ancak gene de gençlerin severek kullanacağına inandığım, (hafifçe sıradanlığı olsa da) standartların bir tık üstünde olabilecek bir yaz parfümü.

Eğer parfümü alırsanız ve normal koku sıkma alışkanlığınız 2-3 fıs ise, Dior Homme Sport için "kokmuyor bu" deme olasılığınız var. Kuvvetli zencefil dışında rahatsız edebilecek herhangi bir yanı olmadığından dolayı 10-12 fıs, hatta Dior Homme serisinden şişe kullananlar bilecektir, serinin tüm spreyleri çok yumuşaktır, yarım fıslarla tüm vücudu kaplayacak şekile bir body splash olarak bile kullanılabiliecek bir parfüm.

Özetle, Dior Homme Sport kötü değil, kullanılır, ama nasıl diyeyim bir Christian Dior ürünü kullandığınızı hissetmiyorsunuz.

Ralph Lauren, Calvin Klein ve Gucci ile birlikte parfüm dünyasındaki genel gidişat hakkında da yavaş yavaş endişe duymaya başlatacak kokulardan biri aslında. Sanırım gidişat artık "eh güzelmiş-eh işte" dedirten, vasatın üstüne ender çıkabilen, Jude Law, Nicole Kidman, Scarlett Johansson vs. reklamı koyarak piyasa çalmaya çalışarak kaliteyi fazla gözetmeden milyonlarca şişe üretilmiş kokulara doğru.

Günde 15 fıs sıkarak şişeni bitireceğim Dior Homme Sport, bay bay.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7



14 yorum:

  1. En son kenzo'ya bir sitem vardı ondan beri bu kadar sitemkar bir inceleme okumamıştık:)
    Elime 1.2ml lik deneme boyu olanlardan geçmişti. Kokusu bana çok klasik gelmişti. Aslında bu koku hakkında tam düşündüklerimi yazmışsın.
    Homme intense kullanıyorum, homme'u da denedim kaç defa ama onlar ne kadar ilginçse bu parfümde o kadar sıradan benim için. Yazlık parfümler çok fazla olmadığı için aslında alınabilir ama ben kenzo ya da issey miyake kullanırım her ne kadar koku benzerliği olmasa da.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar bir de bunun 2012 versiyonu cıktı yeniden formule edildi sanırım..hatta soyle solıyım o koydugunuz kapak resmi jude law ın oldugu..işte o 2012 versiyonu..parfumculere girip sordugumda bana koku olarak bir degısıklık olmadıgını soledıler sadece sıse tasarımında bır degısıklıge gıttıler dediler ama pek zannetmıyorum yenisinin kokusunu biliyorum ve begenıyorum ama eskısını hic bilmiorum..sizin bu konuda bir bilginiz var mı yeni versiyonu hakkında??

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Homme ve Homme Intense kadar ilgimi çekmediği için bunun reformülasyonunun üzerinde durmadım. Ancak okuduğum kadarıyla benim kullandığım ve tanıtımını yazdığım eski versiyonu.

    YanıtlaSil
  4. Yeni versiyonunda koku değişikliği var benim bildiğim, biraz da olsa homme'u andırıyor deniyor ama ben denemediğimden kesin bir şey söyleyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Yeni versiyonunun kalıcılığı ve farkedilirliği çok daha iyi olmakla beraber. eskisinden daha hoş kokuyor.

      Sil
  5. sizden hugo boss just different incelemesini bekliyorum. parfüm baştan sona kadar nane kokuyor oldukça fresh bir yapısı var turunçgil kokularına alternatif olabilir. ayrıca çok da vasat kalitesiz bir koku değil.

    YanıtlaSil
  6. Yeni versiyonu'nda susen kullanimi daha fazla,bu durum kokuyu normal Dior Homme'un kokusuna biraz daha yaklastirmis.
    Kalicilik,farkedilirlik gibi degerleri goz onunde bulundurursak Dior Homme Sport sinif'ta kaliyor ne yazikki.

    Siradan bir designer parfumunden baska birsey degil ozetle.
    Eline saglik Leto ustad,geciken bir yorumdu :)

    YanıtlaSil
  7. vasatın altında bir koku,Dior firmasına yakışayan türden.

    YanıtlaSil
  8. Bence geçen ay çok iyi bir fiyatla 100 ml şişe edindim. Koku hakkında çok yorum yapmayacağım. Bence yazın kullanılabilecek bir koku. Bu gün öğlen 13:00 beş fıs kullandım. Akşam 1 saat fitness üstüne duş saat 21:00 hala alttan alttan kokuyu hissedebiliyorum. Sanırım yeni versiyon bendeki. Çünkü sprayer metal.

    YanıtlaSil
  9. dior homme serisine yakışmayacak kadar kötü vasat içler açcsı bir koku... yeni versiyonunda da öyle oh be değişmiş gzel olmuş hissi falan vermiyor açıkcası. eşşeğe altın semer vursan ata sözü tam bu kokuya göre.

    YanıtlaSil
  10. Sayın Leto Bey;
    Ten uyumu gerektiren bir ten kokusu olduğunu kabul ediyorum ama bu yorumu yazarken saate baktım ve üst koluma sadece tek bir fıs sıkmamın üzerinden tam 10 buçuk saat geçtiğini farkettim. Ve hâlâ kokuyu çok rahatlıkla alabiliyorum (açık tenin bu tür kokulardaki avantajından biraz daha fazlası var bu kokuda sanki). Kalıcılık notu olan 6'yı 7 yapmanızı rica ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) belki de sizdeki bu yeni çıkan formülü değişmiş versiyonudur. Citrus bazlı kokudan tek fıs 10 saat kalıcılık über iyi zira.

      Sil
    2. İlginiz için teşekkür ederim. Evet haklısınız sanırım öyle. Ve üst kolların ön yüzlerinin ve ellerin üst yüzeylerinin, vücudun diğer bölgelerine göre daha dengeli bir PH aralığı sağlamasının da kalıcılık konusunda yardımı var bu tür limon bazlı kokulara (çiçeksi kokularda daha da iyi sonuçlar alınıyor).

      Sil
  11. Ve siz siz olun parfümünüzü nabız bölgelerinden olan kol bileklerinize sıkmayın. Bundan önceki iki yorum da bana aittir. Yeni kayıt oldum da :)

    YanıtlaSil