8 Ekim 2011 Cumartesi

Christian Dior Aqua Fahrenheit


Çıkış Yılı: 2011
Tasarım: François Demachy

Üst nota: Greyfurt, Mandalina
Orta nota: Fesleğen, Menekşe, Nane
Dip nota: Vetiver, Deri

Efsanevi Fahrenheit'in 32, Absolute, Summer flankerlarından sonra, raflara düşen versiyonlarından biri; Aqua, orijinalinin burunlara aşina kokusunu hafif hafif hatırlatsa da aslen bir çiçeksi-sert narenciye kokusu diyebiliriz. İsmine aldanmayın, fiks bir akuatik koku falan değil.

Parfümü ilk sıktığınızda taze, sulu, soğuk bir mandalina ve acı bir greyfurt şiddetli bir şekilde burnunuza saldırıyor. İyi bir narenciye deneyimi diyebilirim. Yumuşak değil, ancak hafif olgun, biraz eau de cologne tarzı beyefendi narenciyesi.

Orta notalarında ise herbal ve çiçeksi öğelerini iyiden ortaya çıkarmaya başlayıp biraz biraz orijinal Fahrenheit'i andırmaya başlıyor. Parfümün ana hatları bu ilk bir saatinden sonraki karakter değişiminde gizli diyebilirim. Sert narenciyeden yumuşak odunsu-çiçeksiye bir geçiş.

Diplerde vetiveri de, derisi de hafif, koku karakteri olarak sayamayız, ancak kalıcılığına faydada bulunuyor ve az az hissediliyor.

Hoş bir kokusu var ancak zamanla sıkıcı olmaya aday, 125lik büyük şişesini ekonomik bulup alırsanız yarısına gelmeden büyük ihtimal sıkılacaksınız. Ancak kötü bir koku değil, deneyin. Farklı ve derimsi öğelerde desteklenmiş sert narenciye isteyenler bir bakabilir.

Tavsiye ettiğim kullanım bahar ayları, ofis ve resmi giyime de uygun.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım: Hayır

6 yorum:

  1. mükemmel bir koku .

    YanıtlaSil
  2. Gayet iyi bir parfüm. Kesinlikle beyefendi kokusu şahsen okul üniformasıyla hiç iyi gitmiyor. Beğenilmesi ve ten uyumu kişiden kişiye değişiyor.
    Beğenenler olduğu gibi yine mi sıktın şunu at artık diyenler oldu.
    Ten uyumu ise arkadaşım benden duyarak bu parfümü almıştı bende beğenilme oranı %30lardayken onda %75i geçiyordu.
    Farkedilirliği yüksek keskinlikten olsa gerek bir yere girdiğiniz zaman belli ediyor.
    Kendinize yakıştığını düşünmeyin etrafınızdakilere sorun ben çok severek kullanıyordum ancak tepkilerden sonra şişesi kenarda duruyor süs niyetine.

    YanıtlaSil
  3. koku ilk sıkıldığında klasik fahrenheit'i andırıyor.Ama kesinlikle ondan daha güzel. farkedilirliği iyi ancak şu aşırı sıcaklar yüzünden kalıcılık problemi var gibi. Sonbahara doğru tekrardan şans verilmek üzere dolabıma kaldırdım.

    YanıtlaSil
  4. kalıcılık konusunda yanılmışım galiba. bu sabah 07:00 de sıkıp işe gitmek içn evden çıktım. akşam 22:00 de buram buram kokusuu alıyordum :) şimdiye kadar kullandığım en kalıcı koku olarak yerini aldı.

    YanıtlaSil
  5. fahrenheit serisinin en iyisi bence. ilk başta keskin ve ağır bir kokuymuş gibi algılansada bir kaç saniye sonra insanın içine çekesi geliyor bu kokuyu

    YanıtlaSil
  6. bahar-yaz ayları için güzel bir seçenek aqua fahrenheit, performansı da çok iyi tavsiye ederim

    YanıtlaSil