3 Şubat 2012 Cuma

By Kilian - Love and Tears


Çıkış Yılı: 2010
Tasarım: Calice Becker

Formülasyonu:




Love and Tears'ı unisex diye pazarlayan çok ağır yalan söyler. Tamamiyle feminen, harika bir çiçek kokusu. Kendi üzerimde pek düşünemem ama karşı cinste çok sofistike duracağı kesin. Yasemin temalı, banyodan yeni çıkmış hissiyatı veren zengin bir koku. Açılışı bana göre mükemmel. Öyle ki benim gibi fazlaca çiçek sevmeyen biri bile inanılmaz doğal ve net bir biçimde yasemini en güzel haliyle algılayabiliyor.

Orta notalara doğru hafiften portakal çiçeği kokusu eşlik ediyor yasemine. Kokladığım en uyumlu harmanlardan... Kalıcılık ve farkedilirlik ise çok çok iyi. İlla ki bir erkek kullanacaksa bunu, kesinlikle kendinden emin biri olmalı ve yaz günü, duştan çıkar çıkmaz uygulanmasını tavsiye ederim. Belki de bunu düşünmemin sebebi bu kokunun bana banyodan yeni çıkmış bir bayanın kokusunu hatırlatmasıdır, kimbilir... Beyaz tenli bir bayan için ise rahatlıkla günlük kullanılacak bir imza parfümü olabilir Love and Tears.

Kilian'ın diğer kokularına nazaran oldukça düz ilerleyen, sert geçişleri olmayan belirgin tema kokusu. Daha açık bir anlatımla Kilian'ın Tom Ford Private Blend kafasındaki kokusu Love and Tears. Kilian'lar kompleks ve transparan kokulardan oluşurken Private Blend 1-2 ana notalı, tabiri caizse kalın kokulardan oluşuyor. Kısacası bana göre Private Blend'e yasemin temalı bir koku eklenseydi çok büyük ihtimalle bunun birebir benzeri olurdu. Kilian'ların büyük coğunluğu gibi gayet güvenli, günlük kullanıma uygun bir koku Love and Tears.

Hellhound yorumu üzerine Leto şahsi puanı:

Koku: 8 Kalıcılık: 7.5 Farkedilirlik: 7.5 Genele Hitap: 7.5

6 yorum:

  1. iyi günler blogunuzu ilgiyle takip ediyorum..yeni alacağım parfüm'ü seçmek açısından size danışmak istiyorum.bundan önce chanel bleu kullandım ama sizin blogunuzdaki yorumları okuduktan sonra ve sizin de baharatlı kokular sevdiğinizi ögrendikten sonra sizden yardım alıp değistirmeye karar verdim..23 yaşında oldukça esmer biriyim ve baharatlı, piyasada herkes tarafından bilinmeyen(rochas vs gibi), kalıcı ama baymayan, gündelik kullanıma ve içinde bulunduğumuz mevsime de uygun bir parfüm arıyorum..bana bu konuda bir kaç öneride bulunursanız inanın çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. en güzel parfüm ysl kouros'tur. başka parfüm aramayın derim.

    YanıtlaSil
  3. watch out we got a badass over here :)

    YanıtlaSil
  4. Leto Usta ,şuana kadar parfüm yorumlarken adından bahsettiğin ama burda incelemenin olmadığı o kadar çok koku var ki.birgün onları da yazıverirsen çok mutlu oluruz...
    koku zevkimin birebir uyduğu tek yorumcu sensin...
    ne kadar yazarsan o kadar açılabiliyorum bu denizde.
    kolay gelsin,eline sağlık diyorum

    YanıtlaSil
  5. başkalarınıda kokuların bu kadar cezbettiğini görmek güzel insan kendinin ruh hastası olmadığını anlıyor.sağolasın leto devam etmeni isteriz..

    YanıtlaSil
  6. Dün akşam surrendar denedim ama bence çok agir ve çok kötü bir koku ben kiliandan hoşlanmadim hapseden tarz kokular her ne kadar beyaz tenlide olsam bana göre degil

    YanıtlaSil