3 Şubat 2012 Cuma

By Kilian - A Taste of Heaven


Çıkış Yılı: 2007
Tasarım: Calice Becker

Formülasyonu:




A Taste of Heaven'ın açılışı keskin, yoğun lavanta ve hafif vanilya. Eski kafa erkek kokularını andırıyor. Yaklaşık on beş dakika sonra lavantanın baskınlığı hala hissedilse de keskinliği azalıyor ve vanilya ortamı biraz daha yumuşatıyor. Orta notalara doğru buruk hissiyatı olan otlar devreye giriyor ve koku; sıradan, eski kafa bir kokudan uzaklaşıp kaliteli bir harmana dönüşmeye başlıyor.

Diğer Kilian'lara kıyasla onlar kadar transparan bir koku değil. Gayet koyu bir yorum. Farkedilirlik serinin diğer kokularına göre çok çok iyi. Gün boyu kendini hissettiriyor. Kalıcılığın ise EdP olmanın avantajını sonuna kadar kullanarak baya iyi olduğunu söyleyebilirim.

Kabul etmeliyim ki Kilian evi çok kompleks kokular yapıyor. Faz geçişleri gayet yumuşak ancak birbirinden farklı. Ne Versace - The Dreamer kadar lavantanın ne olduğu belirsiz, karmaşık hali, ne de Rive Gauche kadar sabunsu lavanta. Givenchy Pi tadında bir vanilyası var. Her ne kadar hiç denememiş olsam da Caron - Pour Un Homme'a çok benzer ancak onun rafine bir versiyonu olduğu sıkça belirtiliyor ortamlarda.

Orta ve alt notalarda gourmand tarafa göz kırpan, buruk yeşilliklerle desteklenmiş vanilyalı lavanta. Açıkcası baskın lavanta kullanımını pek sevmediğim için pek bana göre bir koku olmadığını düşünmüştüm başlarda ancak kullandıkça gayet sever oldum A Taste of Heaven'ı.

Lavanta ve eski kafa maskülenleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken gündelik kullanıma gayet uygun, ortam seçiciliği olmayan bir koku. "Absinthe Verte" diye tanımlanıp şekerli Absinthe bardağıyla görselleri pazarlansa da boozy hava arayanlar için hayal kırıklığı olacağını ise baştan belirteyim.

Hellhound yorumu üzerine Leto şahsi puanı:

Koku: 8 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder