4 Şubat 2012 Cumartesi

By Kilian - Cruel Intentions

Çıkış Yılı: 2007
Tasarım: Sidonie Lancesseur


Formülasyon:


Kabe samanı ve odunsularla, her ne kadar notalarında yer almasa da yıllanmış viskiyi andıran keskin ve yoğun bir açılışı var kokunun.

Kimsenin başta öyle çok etkileneceğini sanmıyorum ama kesinlikle kullandıkça kendini sevdiren ve bağımlılık yaratan bir yanı var. Açılışta çok hafif hissedilen gül orta notalara doğru kendini göstermeye başlıyor ve koku dengeli - kompleks bir harmana sahip oluyor.

Sadece açılışa göre yorum yapsaydım barındırdığı keskin kabe samanı ile koku tamamen maskülen derdim. Ancak keskin açılışından yaklaşık 10 dk sonra koku tatlımsı yumuşak bir hal alıp feminen tarafa da göz kırpıyor ve kokunun insanı rahatlatan, güven veren karakteristiği oturmaya başlıyor.

Kilian kokuları kompleks yapıları ile kullanıcılarını şaşırtmayı çok iyi beceriyor. Deyim yerindeyse serinin birkaç kokusu dışında bukalemun gibiler. Niche tayfadan CdG Wonderwood'un kokusunu sevip de biraz daha agresif ve karmaşık halini arayanlar için güzel bir tercih Cruel Intentions.

Açılıştan hemen sonra başlayan ve drydown'a kadar hissedilen tatlılığın tam olarak nereden geldiğini kestiremesem de tahminimi gülün tatlılığıdır yönünde kullanıyorum. Sürekli değişen, hatta kullanımdan kullanıma değişen ilginç bir yapısı var Cruel Intentions'ın. Anı anını tutmuyor desem yeridir... Bu özelliğinden, eğer önceden Frederic Malle kullanmasaydı Kilian Hennesy çok büyük ihtimalle bu parfümün ismini "Portait of a Lady" koyardı ;)

Kalıcılık çok çok başarılı iken farkedilirliği ortalamanın biraz üzerinde seyrediyor. Tene yakın kalmayı tercih eden bir yapısı var. Hoş bu garip karakterle farkedilirlik canavarı olsaydı nasıl tepkiler gelirdi, o da ayrı bir merak konusu. Fazlasıyla ilginç, hatta biraz kirli ve feminen tarzı ile baştan çıkarıcı havası olan bir koku Cruel Intentions.

Aslına bakılırsa "niche" parfümün nasıl olması gerektiğinin uygulamalı gösterimi. Birçok kişinin garip bulup kullanmayacağı ancak parfüme meraklı kesimin başkalarının yorumunu umursamadan kendini tatmin etme amaçlı koluna sıktığı parfümü gün boyunca merakla koklayacağı tarzda bir ürün bu. Nasıl ki paranormal biri gizemli kalmayı, dengesiz yanlarını sadece en yakınlarına göstermeyi tercih ederse Cruel Intentions'ın da tene yakın kalması bu açıdan isabetli bir hareket. O yüzden keşke biraz daha farkedilir olsaydı demeyeceğim ender kokulardan.

Toparlarsam ilk denemede yargılanmaması ve mutlaka birkaç ful kullanımdan sonra değerlendirilmesi gereken, aynı Incense Oud'daki harika tarzıyla ile son dönemde en çok ilgimi çeken tarasımcılardan Sidonie Lancesseur'un elinden çıkma bir ustalık eseri Cruel Intentions.


Hellhound yorumu üzerine Leto puan

Koku: 10 Kalıcılık: 9 Farkedilirlik: 9 Genele Hitap: 7
En favori kokularımdan

Kendisinin ucuz alternatifi olarak YSL M7 Oud Absolue tavsiye ederim, kokuları yakın.

10 yorum:

  1. bu parfümün ismini bilmiyordum bilgilerini paylaştıgınız için teşekkür ederim.Bu parfümü her erkek kullanmalı derim beni etkisi altına aldığını söylemeliyim.ücreti ne olursa olsun alıcam

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yorum ve değerlendirmelerinizi ilgiyle takip ediyorum ve özellikle by kilian parfümlerini çok sevdiğiniz izleniminde bulundum. Bu ve diğer by kilian parfümlerini temin edebileceğim önerdiğiniz bir internet sitesi yahut satış mağazası var mı? (ankarada yaşıyorum) Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ankara'da Harvey Nichols mağazasında bulabilirsiniz. Başka bir mağaza veya internet satışı yok.

      Sil
  3. Merhaba Leto,
    YSL M7 Oud Absolue tavsiyesi sana mı ait ? Bu kokuyu beğeniyor musun ? Designer parfümlerden oud temalı parfüm tavsiyesinde bulunabilir misin ?
    Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, M7 Oud Absolue Cruel Intentions'a cidden benziyor. Kış kullanımı için evet beğeniyorum. Oud pahalı bir malzeme olduğu için designer parfümlerde ancak gölgesi olur diye düşünüyorum. Zevkine güvendiğim birisinden Acqua di Parma'nın çıkardığı Oud parfümünün hoş olduğunu duydum.

      Sil
  4. Merhaba Leto,

    Koku elime yeni geçti tester'ını buldum ve aldım hemen. Kokuyla ilgili gerçekten mükemmel bir değerlendirme yapmışsın (Söylediklerin bire bir resmen :)). Almadan önce değerlendirmeni okumuştum. Koku beklediğimden değişik çıktı şöyleki, gül kokusunun bu kadar ağır basacağını alırken düşünmemiştim. Unisex diye geçiyor ama, o tatlımsı gül kokusu(Gerçekten mükemmel) genel olarak çevremde kakın kokusu bu( Öyle bile osla umrumda değil her türlü kullanırım ben bunu) yorumlarına sebep oldu. Gün geçtikçe daha çok hoşuma gidecek diye düşünüyorum ve gerçekten diğer parfümlerden farkını ortaya koyuyor.Bende bu kokuyu herkesin kullanamayacağını düşünüyorum, o yüzden kokuyu almayı düşünen varsa önceden mutlak olarak denemeli bence. YEni parfümler değerlendirmelerininde devamını bekliyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim, güle güle kullanın gerçekten özel bir parfüm.

      Yılı kapatırken yeni yorumlarla huzurlarınızda olacağım.

      Sil
  5. Bildiğim kokulara yaptığın tüm değerlendirmelerini okudum. Senin hakkında söyleyebileceğim ya feminen erkeklerden hoşlanan bir bayansın ya da gay-gay vari bir erkeksin..

    YanıtlaSil
  6. Üstat, http://www.gurmekokular.com/2014/01/kilian-cruel-intentions.html ve http://saklinotalar.blogspot.com/ siteleri de sizin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , hayir Gurme kokular Berkan (Basoglu) Bey'in, Saklinotalar ise Özgun (Demir) Bey'in

      Sil