12 Şubat 2012 Pazar

By Kilian - Beyond Love


Çıkış Yılı: 2007
Tasarım : Calice Becker

Formülasyonu:



Yasemin ağırlıklı çiçeklerle açılan çok doğal ve ferah bir bayan (yok artık buna da uniseks diyemem, hoş Love'a diyebilip de buna diyememem çelişki gibi görünse de sanırım tatlılıkla problemim yok, ama fazla çiçekler bende kadın kokusuyla eşleşmiş) parfümü Beyond Love.

Love and Tears'a fazlasıyla benziyor. Kıyaslamak gerekirse Love and Tears daha bir şampuan hissiyatı verirken ve yasemin daha keskinken Beyond Love daha dengeli harmana sahip olan başarılı bir çiçek kokusu. Resmi olarak açıklanan notalarında hindistan cevizi yer alsa da açıkcası ben esamesine bile rastlamadım. Açıkcası bu konuda gayet beklentiliydim ve biraz hayal kırıklığına uğratmadı değil.

İnanılmaz doğal bir koku Beyond Love. Çiçek konsantresi resmen... Orta notalara doğru ise hafif toprağımsı hissiyat veren griamber devreye giriyor. Çiçek kokusu olsa da kesinlikle hafif bir parfüm değil. Farkedilirliği oda dolduran cinsten. Gün boyu kendini hissetiriyor. Serinin en iyi farkedilirliğe sahip kokularından. Kalıcılığı da farkedilirliği gibi gayet yerinde.

Nispeten durağan seyreden bir koku diyebiliriz anca zaten ilk sıkıldığı andan itibaren gayet güzel koktuğundan sert faz geçişlerine de hiç ihtiyacı olmayan bir parfüm Beyond Love. Çiçek kokularından hoşlanan bayanların favori kokularından biri olabilecek, gün kullanıma çok uygun bir koku.

Hellhound yorum üzerine Leto puan

Koku: 8 Kalıcılık: 8,5 Farkedilirlik: 9 Genele Hitap: 7

5 yorum:

  1. Ohhh Harika... paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. iyi günler blogunuzu ilgiyle takip ediyorum..yeni alacağım parfüm'ü seçmek açısından size danışmak istiyorum.bundan önce chanel bleu kullandım ama sizin blogunuzdaki yorumları okuduktan sonra ve sizin de baharatlı kokular sevdiğinizi ögrendikten sonra sizden yardım alıp değistirmeye karar verdim..23 yaşında oldukça esmer biriyim ve baharatlı, piyasada herkes tarafından bilinmeyen(rochas vs gibi), kalıcı ama baymayan, gündelik kullanıma ve içinde bulunduğumuz mevsime de uygun bir parfüm arıyorum..bana bu konuda bir kaç öneride bulunursanız inanın çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Selam, kullandığım parfümler hakkında yorumları buraya aktarıyorum, ek gizli bir bilgi yok :)

    YanıtlaSil
  4. Adsız Body Kouros dene, tam kış mevsimi çin yaplımış bir parfüm bence. Hem şekerli hem olgun bir yapısı var. Baharatlı değil ama denemediysen daha önce git bir dene.

    YanıtlaSil
  5. slm leto bu koku sanırım senin niche grubuna girmemiş yazmamışsın çünki crul ınstl ve white cristal da niche koku örneğinde bulunmuşsun ama bu öle değil bu koku ve A taste of Haveane sence niche olabilirmi? şu an tabocca vanille kulanıorum bana niche kokulardan en kalıcı en fark edilir ne öneririsin

    YanıtlaSil