16 Nisan 2011 Cumartesi

Escada Magnetism


Çıkış Yılı: 2004
Tasarım: Michel Almairac

Üst nota: Safran, Schinus
Orta nota: Deri, Sandal ağacı, Sedir
Dip nota: Tolu balsamı, Griamber, Misk

Açıklanan üst notalardan pek bir şey anlamadığımı belirtmeliyim. İlk defa karşılaştığım Schinus denen bitkinin dilimizde "yalancı karabiber ağacı" diye geçtiğini zirai sitelerden öğrendim, dolayısıyla kokusuna aşina değilim.

Uzun yıllar önce sanırım Uludağ gazoz, "Çakmaktaş Kola" diye bir şey çıkarmıştı, böğürtlen aromalı kola idi. Başlangıcı aynen bunun gibi kokuyor. Çekici, hafif kadınsı, çok az baharatlı bir açılışı var.

Yarım saat içersinde bu etkisini biraz sakinleştirip klasik sandal-sedir tatlı baharat kombinasyonuna ilerliyor. Deri notası ise has deri parfümlerinde olduğu gibi kendini ayrıca belli etmiyor ancak çok yakından koklayınca hissediliyor.

Tendeki gelişiminin zamanla cidden kokunun karakterini değiştirdiğini söyleyebilirim. İlk denemenizde iyi veya kötü yönde karar vermeyin, zira ilk sıkıldığındaki "böğürtlenli kola" kokusunu giderek kaybedip hafif derili, tatlı sedirli-sandallı bir hale dönüşüyor.

Dip notalarında ise griamber ve misk çok yapay kalıyor, kendini pek hissettiremiyorlar, sanırım sadece bağlayıcı olarak kullanılmışlar. Ancak vanilya mevcut.

Kokunun iki karakteri var, agresif ve tatlı ilk bir saati, ve daha sonra tenden uçana kadarki deri ve sandal ağacı kombinasyonu. İlk anlarında farkedirliği gayet iyiyken, bir saat içersinde cidden sönmeye başlayıp hoş bir ten kokusuna dönüşüyor. Kalıcılığı ise kıyafetlerde daha iyi olacaktır.

Fazla sıkmamaya dikkat ederek sıcak yaz günleri harici her mevsim kullanılabilir. Kadınların kullanımına da uygun, maço bir tarafı yok.

Nevi şahsına münhasır, çekici, hoş bir koku, özellikle 18-25 yaş grubunun denemesini tavsiye ederim.

Koku: 6 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Bir daha alır mıyım?: Sanmam, çok etkilenmedim.


1 yorum:

  1. ya sen ne anlarsın kokudan, 100 tane farklı kokunun içindan ayrılacak kadar güzel bir kokudur.
    kafadan sallamışsın

    YanıtlaSil