20 Mart 2011 Pazar

Paco Rabanne XS

Çıkış Yılı: 1993
Tasarım: Rosendo Mateu - Gerard Anthony

Üst Nota: Nane, Bergamot, Mandalina, Biberiye
Orta Nota: Ardıç, Sardunya, Kişniş
Dip Nota: Amber, Paçuli, Sandal ağacı, Misk, Vanilya

Paco Rabanne'ın erkek kokularında amiral gemilerinden olan XS, ferah bir odunsu koku.

Belirtilen tüm notaları gayet düzgün kullanılmış olan kokunun üst notalarındaki hafif baharatlı nane-turunç, ferahlatıcı ve olgun bir şekilde kendisini belli ediyor.

XS gerçekten başarılı bir koku, Paco Rabanne firmasından da ender boş iş çıkıyor.

Orta notalarına geçildiğinde, bahar-yazlık erkek kokularında doğru kullanıldığında oldukça güzel bir etki sağlayan ardıç, kokunun odunsu-baharatlı yanını bozmadan damgasını vurmaı başarıyor.

Dip notalarında ise erkek kokularında klasik hale gelmiş bağlayıcılar olan sandal ağacı ve misk, kokunun genel ferah-odunsu yapısını bozmadan kalıcılığa katkıda bulunuyor, vanilyayı ise pek alamadım. Bu aralar biraz temiz sabunsu tarafını da gösteriyor.

Paco Rabanne XS, çıktığı yılı da göz önünde bulundurursak zamanının ötesinde bir koku, popülerliğini hak ediyor. Parfüm meraklısı herkesin denemesini tavsiye ederim.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap :7
Aldığıma pişman mıyım?: Kısmen


23 yorum:

  1. leto üstad müfredata aykırı bir şey isteyecem senden ben axe dark temptation deodorant kullanıyorum ve oldukça memnunum çoğu erkek parfümünü kullandım ama bunda karar kıldım biliyorum deodorant yazmıyorsun ama mesaj olarakta burda bu koku hakkında fikirlerini belirtirsen çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle müfredat muhabbetine sesli güldüm :)

    Ben de merak edip koklamıştım, gençler için gayet güzel bir koku, ama parfüm sevdasına bütçe ayırdıkça Rochas, Dior Homme Intense, Body Kouros gibi modellere geçebilirsiniz.

    Deodorantı koku amaçlı pek kullanmıyorum, her gün duş ve kokusuz stik diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kokusuz stiki nereden alıyorsunuz acaba? İnternet üzerinden satan bir yer biliyorsanız adres verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Selam, ben kullanmıyorum ancak sanırım en çok Sebamed, Vichy ve Clinique öneriliyor

    YanıtlaSil
  5. black xs i deneme fırsatınız oldu mu? eğer olduysa fikir beyan ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Evet denedim, ayarı bozuk bir çilek aroması ve tatlılık bulundurduğunu düşünüyorum, ben tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
  7. normal xs ile black xs arasında uçurum var normali gayet kaliteli dolgun ferah iken black xs çok şekerli hemde sentetik. aşırı şekerli parfümler kalıcı bilirdim ama black xs pek iyi performans sergilemedi bende.

    YanıtlaSil
  8. Bu koku için çok olumlu yorum yapmanıza rağmen aldığıma kısmen pişman oldum demişsiniz. Sebebi nedir bunun. Ayrıca bu parfümü şişe kapağından kokladığımda Xeryus Rouge' a benzettim. Sizce böyle birbenzerlik varmı? Blogu hazırlamak için verdiğiniz emeğe de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Bir süre sonra sıkıldığım için öyle dedim. Hoş ama sıradan bir kokusu var. Xeryus Rouge ile ilgisi olmadığını belirtmeliyim.

    YanıtlaSil
  10. Şekerli erkek kokularından hoşlanmayan, sert kokuları tercih eden kişilere XS'i tavsiye ederim. Asla modası geçmez, beğenmeyecek kişi de çıkmaz.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba blogunuzu uzun süreden beri okuyorum.Analizlerinizi çok beğeniyorum.Size bir sorum olacak Paco Robanne Ultraviolet parfümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir inceleme yayınlayabilir misiniz?Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kokuyu kullanmadığım için maalesef bir şey diyemeyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam teşekkür ederim.

      Sil
    2. açıkçası ben de paco rabanne ultraviolet hakkındaki görüşleriniz merak ediyorum :)

      Sil
  13. şu anda armand basi kullanıyorum (http://www.lamodadubai.com/wp-content/uploads/2011/01/armand-basi-leau-pour-homme.jpg), kurkdijan ismine güvenip aldım ama beklentilerimi karşılayamadı. parfüm güzel de daha baskın ve karakteristiği olan, mümkünse fresh olmayan bir koku istiyorum. tabii baskından kastım xeryus gibi bir şey değil sadece yazın sokakta durmadan maruz kalacağımız benzer kokulardan olmasın issey miyake kenzo fresh insense ultramarine falan gibi. yaşım 16. bütçem 200 lirayı belki biraz geçebilir. sadece önümüzdeki 4 ay kullanacağım, ne önerirsin? :'( bir sürü opsiyon var aklımda ve senin vereceğin tavsiyeler de muhtemelen kafamdakilerden olacak. saklı notalardaki abiyle seni okuyorum en çok o da bunu görüyosa bi el atsanız benim büyük çaresizliğime :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, böyle sorular geldikçe burdaki onlarca yorumu boşa yazdığımı hissediyorum. Hani, "tamam yazmışsın iyi hoş, ama sen bana en iyisini söyle uğraştırma beni" der gibi. Kötü.

      Sil
    2. Gene de Guerlain Homme deneyin, yaşınıza gider :)

      Sil
    3. önceki mesajda da dediğim gibi sık sık takip ediyorum yazılarınızı boşa yazdığınız kanısına varmayın, incelemediğim giriniz kalmadı neredeyse zira. aklımdaki bir kaç parfümü ve önerdiğiniz parfümü deneyeceğim harvey nichols larda vardır diye tahmin ediyorum yanlışsam düzeltin, tekrar teşekkür ederim hem cevabınız hem de böyle bir iş yaptığınız için :')

      Sil
  14. hocam belki yeri burası değil ama sizden parfüm tavsiyesi isteyeceğim.25yaş civarı için uygun, tatlımsı havası uyandırmayan daha çok odunsu ağırlıklı bir parfüm tavsiyesi istiyorum.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Selam bu parfumu severek kullaniyorum ve en tuhaf olan kismi bir bayan arkadasim koluna sikmisti sabah gulerek burazda fantazi yapmis parfum yuzunden ;) sanirim biraz cekici tarafi varmis.neyse iyi bir koku 100 parfumum arasinda ilk 5 te diyebilirim.

    YanıtlaSil
  16. Emin Ergul'e katılıyorum. Sanırım kadınlar üzerinde fazlaca çekici etkisi var. 2 ayrı bayan arkadaşımdan benzer tepkiyi almıştım. Bir tanesi bu parfüm kokan atkımla uyumuştu :)

    YanıtlaSil
  17. İlk 20 dakikayı pas geçin. Süper bir kokudur. Apaçi kokusu değildir. Buram buram yayılıp ortamda bulunan kişilerin burun direğini kırmaz. Sıktığınız zaman yanınızda bulunan kişiyi rahatsız etmez. Uzaktan kokusu alınmaz ancak yanınıza yaklaşıldığı zaman kokusu alınır. Kalıcı olmadığı konusuna katılmıyorum. Özellikle giysilerinizin üzerine sıkın. Uzun süre kalıcı olacaktır. 1 hafta çıkmaz. Hem çevreyi rahatsız etmeyip, hemde uzun süre kalıcı olan ender hafif kokulardan. Bu kokunun en büyük özelliğide bu zaten. Hafiflik ve tarz olarak Bulgari pour homme birazcık benzer. Fakat bulgaride 1 gün sonra elbiselerde esamesini göremezsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temiz kokularda Gio ekolü yerine bunun üzerinden gidilse daha iyi olurdu diyorum ben de. Çıktığı yıla göre harika bir parfüm, ancak sanırım artık pek bulunamıyor.

      Bunun niş versiyonu Creed Himalaya'dor.

      Sil