26 Mart 2011 Cumartesi

Gianfranco Ferre Bergamotto Marino



Çıkış Yılı: 2006
Tasarım: Pierre Bourdon

Üst nota: Kara üzüm, Kavun, Bergamot
Orta nota: Müge, Yasemin, Portakal çiçeği
Dip nota: Maun, Griamber, Misk, Meşe yosunu

Modern bir eau de cologne yorumlaması olan bu koku, uniseks kullanım için yapılmış ve bedeline göre gayet memnun eden parfümlerden biri.

Klasik eau de cologne formatındaki keskin limoni "ihtiyar adam" kokusundan uzak durulup, daha ziyade çiçeksi-meyveli bir tarafa çekmeleri güzel bir tercih olmuş.

İlk sıkıldığında gelen zengin meyve aromaları gayet doğal kullanılmış ve bir süre gerçekten insan burnunu gömüp koklamaktan alamıyor kendisini. Bir saat civarı süren bu ilk etkisi oldukça başarılı.

Orta notalarına geçilip çiçeksi tarafını açığa çıkardığında ise hafif rahatsız eden bir ekşimsilik hissettim, ilk sıktığımda "budur ya" dedirten çok güzel rayihanın yerini bıraktığı bu halini beğenmedim ancak şükür ki bu etki parfümün tendeki ömründe çok fazla süre almıyor.

Dipleri ise gene çok başarılı. Meşe yosununu pek alamasam da misk, griamber ve kullanılan odunsu notalar, uniseks olan parfümün son demlerini erkeksi tarafa çekiyor ve oldukça güzel kokuyor.

Gerçekten sıcak havalarda o ekşimsi tarafı rahatsızlık verebilir ancak güneşli bahar günleri kullanımına çok müsait, dinginlik ve huzur veren, tenle bütünleşip doğal kokunuzmuş gibi hareket eden bir parfüm.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 7 Genele hitap: 7


Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

6 yorum:

  1. Selamlar,
    Klasik eau de cologne formatındaki keskin limoni "ihtiyar adam" kokusundan uzak durmak dan kastettiğinizi sorabilir miyim.

    Bu kokuyu bir kac yerde buldum ama hepsi EDC du .Acaba edt versiyonları var mı? Bu noktayı anlayamadım.Kalıcılığı ne düzeydedir acaba?

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. Selam, kastettiğim geleneksel citrus bazlı eau de cologne'lardır. Monsieur Givenchy mesela.

    Bergamaotto Marino da bir eau de cologne olmasına rağmen, klasik narenciye aromalarının üzerine çiçek ve meyve notalarını çok iyi yedirerek kullanması ve koklaması çok zevkli bir koku haline getirmiş.

    Kokunun edt versiyonu yok. Kalıcılığı tatmin edici, ancak tabi ki gün içersinde tazeleme ister.

    YanıtlaSil
  3. Selamlar,
    Bu kokuyu deneyeyim ben o halde, Çok tşkler...

    Bvlgari aqva
    calvin klein be
    davidoff adventure fırsat bulursanız ileriki dönemlerde yorumlarınızı görmeyi ve okumayı isterim :)

    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Garip bir durum:) Verdiğiniz linkte Strawberry ismi başka yazmış ama resim BM'nun resmi. Bence siparişten önce mail vasıtasıyla teyitleşmelisiniz.

    YanıtlaSil