24 Ocak 2011 Pazartesi

Geoffrey Beene Grey Flannel




Çıkış Yılı: 1976


Tasarım: André Fromentin




Üst nota: Portakal, Limon, Menekşe


Orta nota: Meşe yosunu, Adaçayı, Sardunya


Dip nota: Sandalağacı, Vetiver, Sedir




Grey Flannel, piyasaya sürüldüğü yıl FIFI (International Fragrance Foundation) ödülünü kazamış, çok dolgun ve koyu yeşil hissini veren bir çiçeksi parfüm. Piyasaya yeni çıkan veya çıkacak kokular arasında eşine asla rastlanmayacağını garanti edebileceğim, 70lerdeki erkeksi elegans ve çekicilik anlayışını yansıtan bir parfüm.




İçinde bulunduğumuz yıllarda artık moda ve genel beğeniler, Dior Homme, Armani Gio, Paco 1 Million, Bulgari Aqua, JPG Le Male vs. gibi her biri kendi tarzlarında bayrak olmuş "crowd-pleaser" olarak tabir edilen, daha ziyade çekici-temiz, bir kaç örnek dışında aşırılık ve köşelilik bakımından suya sabuna pek dokunmayan, genele hitap eden "best-seller"lara ve onlardan esinlenen onlarca parfüme odaklanmış durumda.




Grey Flannel'in nasıl koktuğuna gelirsek, nota yorumuna pek fazla girmek istemiyorum zira koku çok kuvvetli bir menekşe-sardunya-meşe yosunu bağlamında olan temiz bir sabun kokusu.
Gene bir ajitasyon hakkıyla çiçeksi-meşe yosunlu yapısından dolayı Davidoff Cool Water'ın mağara adamı atası diyebilirim.




Kaliteli bir koku olduğunu kesinlikle kabul etsem de, Grey Flannel benim beğenilerime ve algıma o kadar farklı bir çağdan geliyor ki, bu yaşlarda kullanmam imkansız. Takım elbise - kaşmir palto - korumalar ile gezen bir kalantorun kokusu adeta. 40 yaş altı insanların beğenerek kullanacağını düşünemiyorum, çok fazla yeşil ve olgun bir koku. Fiyatı da çok uygun olduğu için belki denemek isteyebilir, beğenmezseniz babanıza verebilirsiniz.




Koku: 6 Kalıclık: 8 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 4


Aldığıma pişman mıyım?: Evet













14 yorum:

  1. benceçok güzel bir koku

    YanıtlaSil
  2. 1984 yılında kullanmaya başlamıştım çok süper bir koku

    YanıtlaSil
  3. Bu parfümü alabileceğimiz bir site önerirmisiniz. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben Trendyol, Markafoni vs sitelerde görmüştüm.

      Sil
  4. Bu parfumu seven sever,maserati gibidir,kullanıcısı kesınlıkle Tom Forf-hermes surusu gıbı degıl,kendıne ozgu ınsanlar ve kesınlıkle farklılar..ayrıca bagımlılık yapar,yıllarca kullanırsın.sanırım bu parfumu kesfetmek ıcın sanat ıle ugrasmanız gereklı,normal koklayıcı ıcın fazla ıddalı :)

    YanıtlaSil
  5. Açılışını beğenmesi gerçekten zor 1 saat sonra koku oturuyor yapay olmayan güzel kokusuna ulaşıyor. Eski berber dükkanı kokularını anımsatan bir koku ama güzel yaş grubu en az 38 den başlar. 1996 yılında üretilen daha fazla kişinin beğenebileceği modern bir çeşidi daha var eau de grey fannel ismi. Turkuaz mavisi renkte onu 30 yaş altıda kullanabilir. Eski versiyonunu internetten bulabilirsiniz ankara da parfüm satılan eski pasajlarda da var ama internetteki fiyatıtından 40-50 lira arası daha fazla fiyat çekiyorlar her parfüme yaptıkları gibi.

    YanıtlaSil
  6. ilk 4 saat fazla çiçeksi.buram buram lavanta kokuyor.5 saatten sonra resmen evrim geçiriyor.tarifi zor, muhteşem birşeye dönüşüyor.sırf orası için bile kullanılır.

    YanıtlaSil
  7. merhaba; Bir süredir farklı bloglardan bu kokuyu takip ediyorum-Hala deneme fırsatım olmadı malum uğrak yerimiz olan sephoralar,tekin acarlar bu klasiği satmıyor.
    kokunun dip notaları benim kullanmak isteyeceğim bir koku olduğunu çağrıştırıyor--devamlı kullandığım kokular Tomford(black orchid,grey vetiver,Noir)ve Christian Dior
    Eau Sauvage Extreme Intense var. sizce bu koku benim kullanımıma uygun olabilir mi?
    fiyatı oldukça makul 'koklamadan parfüm almama' tabumuz yıkılabilir mi? şimdiden cevabınız için teşekküler!

    YanıtlaSil
  8. slm yorumlar üzerine az önce 240ml.lik için sipariş verdim bekliyorum bakalım neyle karşılaşacağım :))

    YanıtlaSil
  9. bunun mavı şişelisini denemelisiniz kesınlıkle,baska dunyadan bı koku..

    YanıtlaSil
  10. baslangicta sevmezsiniz belki..ama sonradan vazgecemezsiniz..koleksiyonunuzda mutlaka bulunmali bence...günümüzde her sokak basinda ayni kokan bas agrisi yapan parfümlerden biktiysaniz,,,mutlaka alin...2-3 saat sonra cok daha etkileyici ve dogall kokuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki biraz hakkını yemiş olabiliriz ama benim kullanımım için çook eski kafa kaldı malesef

      Sil
  11. 10 senedir kullanıyorum.ilk sıktığınızda ağır pek anlaşılmıyor.fakat 1 saat sonra muhteşem bir koku haline geliyor.çok belirgin baskın ve fresh bir kokusu var.kendine has karakteristik bir koku.bağımlılık yapıyor.ilk kokladığımda aşık olmuştum.hala kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gule gule kullani, evet cizgisini bozmayan kendi kafasinda bir parfum

      Sil