30 Ocak 2011 Pazar

Dolce Gabbana Le Bateleur 1

Çıkış Yılı: 2009

Üst nota: Ardıç, Kakule, Zencefil
Orta nota: Kişniş, Sucul notalar
Dip nota: Sedir, Vetiver


Dolce Gabbana firmasının minimalist ve düz şişelerde, her biri birer tarot kartını simgeleyen Dolce Gabbana Fragrance Anthology serisi üç adet erkekler, üç adet de kadınlar için kokudan oluşmakta.

Bunlardan ilki olan Le Bateleur (Büyücü) ismini Marsilya tarotundaki karttan alıyor.


Parfümün genel karakteri hafif baharatlı açılan standart bir akuatik koku. Firma Naomi Campbell'lı, Claudia Schiffer'lı, Eva Herzigova'lı agresif reklam kampanyasına harcadığı parayı keşke biraz da kokunun kendisine harcasaymış.




Üst notalarındaki ardıç ile nispeten hafifletilmiş kakule-zencefil başlangıcı hemen hemen Jil Sander Man ile aynı.

Ancak Jil Sander çok hafif ve doğal kokarken Le Bateleur'de hafif baş ağrıtan yapay bir sabunumsuluk var. Bu açıdan pek beğenmedim.

Orta notalar baharatlı devam ederken bu sefer de Escada Sunset Heat'te tarif ettiğim gibi Gio'ya benzemeye çalışıp beceremeyen bir sucul-limoni etki var.

Dip notalarında ise vetiver biraz hissediliyor ancak dediğim gibi kokuyu sabunsu tarafa çekmiş. Sedir ise neredeyse yok gibi.

Nihayetinde genel beğeniye oynayan sıradan bir Armani Gio kafa yapısında koku yapmış Dolce Gabbana, ancak sanırım hafif koku işini pek beceremiyorlar, ortaya daha önce bin kere yapılmış, kötü bir odunsu-Gio taklidi bir şey çıkmış, hiç olmamış bu parfüm.

Koku: 4 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 6
Bir daha alır mıyım?: Yorum sampledandır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder