12 Ocak 2011 Çarşamba

Kenzo Power


Çıkış Yılı: 2008
Tasarım: Olivier Polge

Üst nota: Bergamot, Kişniş, Kakule
Orta nota: Çiçek notaları
Dip nota: Gri amber, Tolu Balsamı

Dior Homme'un arkasındaki tasarımcı olan Olivier Polge, parfümlerinde minimalist tasarımlarıyla bilinen Japon moda ve parfümevi olan Kenzo'ya, Dior Homme'un yatıştırılmış hali olan bir parfüm tasarlamış. Ajitasyon hakkımı kullanarak Power'a "Dior Homme Light" diyebilirim.

İlk sıkıldığındaki ferah, tatlı kremsi ve hafif baharatlı etkisi, kişniş ve kakulenin ferahlatıcı bir nota olan bergamotla mükemmel karışımıyla kendisini hissettiriyor.

10-15 dakika içersinde bu etki geçtiğinde koku asıl karekterini göstermeye başlıyor. Kenzo Power müthiş bir çiçeksi-odunsu koku. Hatta Power yerine direk Kenzo Flower for Men diye çıkarılsa cuk otururmuş.

Orta notalarındaki beyaz çiçeklerin, yasemin, nergis, süsen ve zambak olduğunu düşünüyorum. Erkeklere pazarlanan bir kokuda ilk bakışta her ne kadar abes gelse de kokunun yapısı bu: pudralı-kremsi hafif baharatlar ve beyaz kır çiçekleri.

Diplere doğru amber de iyice etkisini göstermeye başlıyor ve kokunun son demlerini son derece şık ve tatlı-kremamsı bir çizgiye getiriyor.

Her ne kadar erkeklere yönelik pazarlansa da, kadınlar da rahatlıkla kullanabilir, tam Kenzo minimalizmine yaraşır yumuşak, çiçeksi bir unisex koku. Aşırı kullanım haricinde baş döndürmez, mide bulandırmaz, bahar-ofis kullanımına uygun yumuşacık bir çiçeksi-odunsu. Denenmeye değer.

Koku: 7 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır



11 yorum:

  1. Kenzo TAKADA ve Iseey MIYAGE gibi über Japon tasarımcıların kokuları da bir o kadar minimalist oluyor. Tıpkı Japon kültürünün kendine has dinamikleri gibi. Orneğin; Kenzo Pour Homme'u ilk kullandığımda kendimi, yüksek bambularla donatılmış bir pirinç tarlasında Sonbahar gezintisi yaparken hissetim. Yine Issey Miyake Le D'Issey'de de o kültürün bir parçasıymış gibi hissediyorsunuz kendinizi. Gelenekselden moderne uyarlanmış ve kendi değerlerine sahip çıkan Japon aristokrasisinin kent yaşamına uyarlanmış versiyonları adeta. Elementler arası geçişler, keskin baharatsıdan - ferah sığ sulara götürüyor adeta. Bu tür parfümleri ismen beğeniyormuş gibi yapıp kullanmaktansa; kendi duygularınıza hitap eden bir yönünü keşfederek kullanmanızı tavsiye ederim. Sonuç olarak hitabeti gerçekten anlayan kişileri kapsayan ürünler.

    YanıtlaSil
  2. Bu koku gerçekten çok güzel ve kalıcılıkta bir efsane. Tamam pek masculen kokmuyor, biraz çiceksi ama kadınsı da değil, erkek tenine çok yakışıyor, ne kadar spreyleseniz de baymıyor. Tavsiye ederim. Şişesi de 125lik kolay bitmiyor.

    YanıtlaSil
  3. genele hitap 6 demişsin herkesin hoşlanmayacağı bir kokumu ? yaz için almayı düşünüyordum ama 6 yüzünden vazgeçebilirim :))

    YanıtlaSil
  4. Power ağır bir çiçeksi koku gibi geldi bana,kullanacağımı pek sanmıyorum kadınlara daha uygun sanki...Erbay

    YanıtlaSil
  5. kokuda biraz fazla sentetiklik hissetdiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok doğal bir hissi olduğunu söyleyemem, 5-6 fısta biraz boğabiliyor.

      Sil
  6. benim kullanmadığım nerdeyse hiç bir koku kalmadı diyebilirim,ama bu gerçekten kullandıklarımın içinde en iyilerinen biri diyebilirim...erkekler lafım size bayanlarda acayip etki yapıyor...

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar..Bildigim kadarıyla kenzo power üretilmiyor artik..bu konu hakkında bir bilginiz var mi? Tekrar üretilir mi sizce ya da ona en çok benzeyen başka hangi erkek parfümünü önerirsiniz? TESEKKURLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben halen havaalanlarinda 60 ml siselerini goruyorum

      Sil
  8. Merhabalar..kenzo power tekrardan üretilecek mi? Ve en çok ona benzeyen erkek parfümü nedir? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar..kenzo power tekrardan üretilecek mi? Ve en çok ona benzeyen erkek parfümü nedir? Tesekkurler

    YanıtlaSil