18 Aralık 2010 Cumartesi

Creed Millesime Imperial


Çıkış Yılı: 1995

Üst nota: Limon, bergamot, mandalina
Orta nota: Kavun, İris, Deniz tuzu
Dip nota: Misk, Gri amber

Creed kokularının pahalılığı, kalitesi ve celebrity marketingine daha önce değinmiştim. Bu koku da Harrison Ford'un kokusuymuş, hadi bakalım.

Öncelikle Millesime Imperial çok güzel bir koku. Ancak Green Irish Tweed gibi ilk andan itibaren vurucu değil, sevmesi biraz zaman alıyor.

Üst notalarındaki fiks narenciye karışımı, sulu ve nemli bir etki, ancak garip bir metalik tınısı var. Sıkar sıkmaz koklarsanız kötü bile diyebilirsiniz fakat beş dakika içersinde koku açılmaya başlıyor. O metalik kokuya bir türlü anlam veremedim, sanırım doğal aromalarıyla övünen Creed bu kokuda bergamot aromasında biraz yapaylığa kaçmış.

Orta notasına geçildiğinde feminen iris çiçeği etkisini hissettirmeye başladıktan sonra kokuyu başından sonuna kadar ele geçiren kavun aroması öne çıkıyor. Hatta baştaki metalik etkisini attıktan sonra Millesime Imperial'e çok doğal bir kavun kokusu diyebilirim.

Bahar yaz aylarına mükemmel gidecek bu taze kavun kokusu, parfümün ana karakteri gibi. Kenneth Cole Reaction tanıtımında bahsettiğim kavun aroması bunun yanında fabrikasyon bir şaka gibi kalıyor.

Dip notasında ise Creed'in alamet-i farikası olan gri amber-misk karışımı, kokunun adeta karakterini değiştiriyor ve uniseks olarak pazarlanan bu kokuyu mükemmel erkeksi bir hale getiriyor.

Özetle Millesime Imperial, çok taze, doğal ve etkili bir koku, ancak tabi ki çok pahalı.

Kenneth Cole Reaction, hatta Sean John Unforgivable bunun ucuz malzemeli bir kopyası olarak kullanılabilir.

Koku: 9 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

6 yorum:

  1. 18 Aralik'ta bir Creed incelenekse bu Himalaya olmaliydi. :P

    YanıtlaSil
  2. Sean John Unforgivable koku olarak benzetildini çok duydum gerçekten okar benziyormu sizccede yani almaya değermi yoksa birazdaha fazla para kıyıp creed mi almak daha mantıklı olur ?

    YanıtlaSil
  3. Bütçe uygunsa neden olmasın? Parfümde mantık yok, bütçe ve beğeni önemli :)

    YanıtlaSil
  4. nereye yazsam bilemedim ancak "Gendarme" neye benzer merak etmekteyim. Gelecek zamanlarda kendisiyle ilgili bir yorum görebilir miyiz acaba..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, kullanmadım ancak firma ve ürünleri hakkında çok yorum okudum. Daha ziyade "anti-parfüm" diye tabir edilen ve parfüm kokusundan çok fazla hoşlanmayıp sadece temiz kokmak isteyenler için tasarlandıkları kanısı hakim.

    YanıtlaSil
  6. bunun %100 kopyası ed hardy love luck o varken bu almak enayilik hatta daha kalıcı

    YanıtlaSil