9 Aralık 2010 Perşembe

Escada Sunset Heat

Çıkış Yılı: 2006
Tasarım: Taklit

Üst nota: Limon, portakal, star fruit isimli tropikal bir meyve
Orta nota: Lavanta, hatmi çiçeği
Dip nota: Amber, misk

Escada Sunset Heat, firmanın Acqua di Gio fırtınasını geç yakalamasının sonucu ortaya çıkmış yazlık, ferah bir genç kokusu.

İlk sıkıldığındaki 2-3 dakikalık burun büktürücü bir alkol kokusundan sonra ferah tropik meyve kokuları, portakal çiçeği kokusuyla birlikte kendini gösteriyor. Ancak üst notasındaki limon aroması oldukça yapay kalıyor, Algida'nın limonlu buzparmak dondurması gibi bir açılışı var.

Notaları arasında yazılmamış olmasına rağmen her Gio taklidinde olduğu gibi kavun-karpuz aroması da kesinlikle mevcut ve kendisini hissettiriyor.

Yazlık koku yapmaya çalışan firmaların şu 30 dakikalık üst nota etkisi ile bir sorunu var, ucuza kaçmaktan mı nedir, bunu bir türlü parfümün geneline yayıp ferahlatıcı etkiyi verilen paraya değecek şekilde parfümün tamamına dağıtamıyorlar. Fikrimce kesinlikle vetiverle yumuşatıp, sandal ağacı ile de sabitlemeleri lazım.

Sunset Heat'te de bu sorun var, sıktım, hoş bir koku, ama o kadar. Özel hiç bir yanı yok. Dip notadaki misk ve amber bu aromayı hakkını vererek kullanan gerçek parfümlere bir hakaret niteliğinde adeta. Baştan aşağı ucuz ve yapay malzemeler kullanılmış.

Liselilerin bu kokuyu seveceğinden eminim, zira asla rahatsız etmeyen hoş bir narenciye kokusu ama bu tarzın kralı kim ne derse desin Acqua di Gio. Henüz taklidi olmaktan öteye geçemeyen bu tarz kendine özgü bir kokuya rastlamadım.

Orta notadaki hatmi çiçeği pek aşina olmadığım bir aroma, diğer bahsedilen lavanta ise kendini pek gösteremiyor.

Özetle, çiçek-meyva temasında, ilk 30 dakikasındaki hoş kokuya rağmen, olmamış bir Gio taklidi.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Evet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder