14 Aralık 2010 Salı

Liz Claiborne Curve

Çıkış Yılı: 1996

Üst nota: Ananas, ardıç, lavanta, limon, portakal çiçeği
Orta nota: Kişniş, zencefil, ginseng, kaktüs
Dip nota: Sandalağacı, amber, sedir, vetiver, biber

Liz Claiborne modaevi 1976'dan beri Amerikan günlük-rahat giyim sanayiinde söz sahibi olan, Mexx, Juicy Couture gibi alt markalara sahip New York merkezli bir firma.

İşin bizi ilgilendiren parfüm tarafına gelirsek, gerek kendi markası, gerek de alt markalarıyla birlikte fiyatları el yakmayan, uygun bütçeleri hedefleyen hoş kadın ve erkek kokuları mevcut.

Curve for Men de, günlük kullanıma çok uygun, kimseyi rahatsız etmeyen bir etkiye sahip bir meyveli-hafif baharatlı koku. Üst notasındaki yoğun ananas etkisi, zamanla başka notalar devreye girse de baskınlığını koku teninizden 4-5 saat içersinde yok oluncaya değin koruyor.

Ananasın baskınlığı arasından sıyrılmaya çalışmadan, bilakis onun biraz ekşimsi rayihasına güzel bir tatlılık katarak portakal çiçeği ve lavanta notaları hissediliyor, ancak bu hissiyatın pek doğal aromalarla olduğunu söyleyemeyeceğim.

Orta notalarında ananasın yanında biraz daha toprak-çimen kokusuna yakın bir etkisi var. İlk olarak Givenchy Xeryus Rouge'da gördüğüm kaktüs notası bunda da mevcut. Kendini nemli, tatlı bir yağmur sonrası toprak kokusu olarak hissettiriyor. Beraberindeki kişniş ve ginseng ile de hafif baharatlı-topraksı-odunsu bir kokuya dönüşüyor.

Bunlar olmadan sadece ananasla gayet lineer bir genç kokusu olacakken bu topraksı notalar kokuyu biraz olgunlaştırıyor.

Dip notasında ise meyveli-odunsu etkiyi güçlendirerek sabitleyen sandal ağacı, biber ve amber kendileri tek tek hissedilmese de karışımın içine bağlayıcı-sabitleyici olarak iyi yedirilmiş, kokunun kalıcılığını arttırıyor.

Nihayetinde günlük kullanıma uygun, fiyatı uygun, hoş bir koku. Parfümde özel bir şeyler aramadan güzel bir fiyata temiz, meyveli-hafif baharatlı bir koku isteyenler deneyebilir.

Kitlelere ve uygun bütçeye göre yapıldığı gerçekten çok belli, kötü demek imkansız ama özel bir yanı da yok.

Koku:6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Evet



Kurucusu olan bayan Claiborne de 2007 yılında vefat etmiş, toprağı bol olsun, neşeli bir kadınmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder