23 Aralık 2010 Perşembe

Burberry Weekend

Çıkış yılı: 1997


Üst nota: Greyfurt, Limon, Mandalina, Ananas, Kavun, Bergamot
Orta nota: Sarmaşık, Meşe yosunu, Sandal ağacı
Dip nota: Amber, Bal, Misk

Burberry firmasının tarihçesine bakıldığında, fresh aleminde amiral gemisi kokularından olan Weekend, ferah çiçeksi bir koku. Yaz kullanımı için üst notalarından da belli olacağı gibi müthiş olan Weekend, maalesef genel parfüm konsepti içersinde performans olarak sınıfı pek geçemiyor.

Öncelikle parfümün açılışı bir bahar-yaz ferahlatıcısı olarak mükemmel. Mandalina-kavun-bergamot üçlüsü kendisini ilk yarım saatte harika bir farkedilirlikle hissettiriyor.

Orta notalarına geçildiğinde ise Paul Smith Story'ye benzer bir yeşil-sarmaşık kokusu öne çıkıyor ve parfümün teninizden uçana kadarki karakterini yansıtıyor.

Dip notalarında bahsedilen, bir parfüme yoğunluk katan bal ve misk aromalarını hiç hissedemedim desem yeridir.

Weekend, daha önce çok bahsettiğim kısa süreli etkili, ferahlatıcı bir yaz kokusu etkisinden bir türlü sıyrılamıyor ve kendisini bir "parfüm" olarak gösteremiyor. Parlak bir açılışı var, sadece o kadar. Alınmasını ancak çok uygun bir fiyata yakalanırsa tavsiye ederim, gene de temiz kokusuyla satın alındığında pişman edecek bir koku değil ama bir daha aldırmayacak, ve hatta nasıl koktuğunu bile unutturacak kadar sıradan bir narenciye kolonyası.

Olmadı, yapamamışsın Burberry diyoruz ve geçiyoruz.

Koku: 5 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Evet

1 yorum:

  1. Bugün aldım bu parfümü. Pek beğenmedim olsa da olur olmasa da kokusu.


    Bunun yanında touch da aldım.Buna nazaran burberry touch çok iyi geldi bana..Leto sen de değerlendirmesini yapar mısın?

    YanıtlaSil