20 Ekim 2010 Çarşamba

Terre d'Hermes





Çıkış yılı: 2006


Tasarım: Jean-Claude Ellena


Üst nota: Greyfurt, Portakal, Biber


Orta nota: Çakmaktaşı-mineral notalar, sedir, vetiver


Dip nota: Paçuli, benzoin


Terre, herkesin sevmeyeceği çok farklı bir koku. Kalıcılık ve farkedilirlik muhteşem. Eğer bu parfümü çok severseniz 3-4 sene boyunca kopmanız çok zor olacaktır. Belli bir yaş ve parfüm deneyimine daha çok hitap edeceğini düşünüyorum.


Güçlü ve daha önce kokladıklarımdan farklı bir portakal kokusuyla açılıyor, kendimi tekrar edeceğim ama gerçekten çok etkili bir koku, Calvin Kleinlar, Davidofflar falan bunun yanında sanki oyuncakmış gibi kalıyor. Ellena gene ilginç ve çarpıcı bir koku yapmış. Bunda da imzası olan odunsu-bibersi iso-e-super'i almak gayet rahat, hatta karakteristik bir şekilde Ellena kokularının diplerinde hafif tozlu puslu nemli bir odunsu aroma alıyorsanız işte bu o aromakimyasal.


Portakallı-odunsu gibi tarif etmeye çalışacağım ancak koku bazen yağmur sonrası toprak gibi nemli, bazen de sanki suya hasret bir çöl böyle kokar der gibi hisler uyandırıyor. Ya da birleştirip çöl ortasında, içersinde portakal ağaçları bulunan bir vaha diyebilirim.


Kesinlikle denenmeden alınmaması gerekiyor ancak bir beğenirseniz müdavimi olursunuz. Sıkarken elinizi korkak alıştırın, kalıcılık ve farkedilik mükemmel zira.


Parfümün Edt ve Edp versiyonları var. Ben kokunun daha atak halini sevenlere Edt, tene biraz daha yakın ve olgun kalani agresif olmayan halini tercih edeceklere ise Edpsini öneriyorum.


Koku: 9 Kalıcılık: 9 Farkedilirlik: 9 Genele Hitap: 5

Mayıs 2013 edit: Son 1-2 yılda çıkan şişelerini kullanan arkadaşlar, eski ataklığının pek olmadığını söylüyor, gaddarca bir operasyona uğramış olabilir. İyisi mi böyle hitleri çabuk davranıp almak :)


Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

201 yorum:

  1. şahsen hiç beğenmedim sample ı var elimde iyiki online almamışım

    YanıtlaSil
  2. 25 üstüne hitap eden ve beğenmesi zaman isteyen bir koku, zaman içersinde tekrar kendisine uğramanızı tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 yas ustuyle alakası yok beğenmesi zaman isteyen bir koku oldugunuda sahsen dusunmuyorum ben ilk kokladigim andan beri beyeneniyorum

      Sil
  3. bir koku bu kadarmı iğrenç olur. anlamadığım neden her yerde birileri bu kokuyu övüp durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hermes kendine güven kokusudur sıradanlığın dışında agır bır kokudur zaman ılerledıkce ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlarsın

      Sil
  4. Bence piyasadaki ticari kokular gibi değil.Yani artık her parfüm birbirine benziyor.Sadece ismi ve markası farklı.Bu parfümde Hermes özgünlüğünü konuşturmuş.Herkes gibi kokmak istemeyen ve özgün olmak isteyenlerin kokusu Terre d'Hermes.Ben çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. Yorumunuza tamamen katılıyorum. Şahsi beğeni tabi ki apayrı bir şey ancak özgünlük konusunda iyi bir noktaya parmak basmışsınız.

    YanıtlaSil
  6. Kokuyo bugün koklama fırsatı buldum.Koklar koklamaz aşık oldum diyebilirim.Ancak çok pahalı.Nereden daha ucuza bulabiliriz?

    YanıtlaSil
  7. Şu anda en uygun strawberrynet gözüküyor

    YanıtlaSil
  8. strawberry güvenilir midir?Bir de buradan kredi kartı ile direk olarak alışveriş yapabiliyor muyuz?Kargoda,gümrükte bir sorun çıkar mı acaba?

    YanıtlaSil
  9. Güvenilirdir, yapılıyor, hiç bir sorun çıkmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son zamanlarda parfüm siparişiniz oldu mu gümrükte sorun çıkıyor. cheap ve extrascents ne alemde. şimdiden teşekkürler.

      Sil
  10. Hermes herkesin anlayacağı bir koku değil ! Ancak zamanla bir parfümü tanımlamak mümkündür.
    Herzaman bir durup düşünün son noktayı koymayın zira devamı da gelecektir.. Hermes de öyle zaman içinde işte bu diyorsunuz ve aşık olmaya başliyorsunuz.. İyiki de pahalı zira gene tüm tiki grupları bu kokuya merak salar ve gene bir güzel kokunun içine ederler !!! Yorumların için seni kutlarım kardeşim. Tüm yazılarını büyük zevk ile okuyorum iyi koklamalar :)

    YanıtlaSil
  11. Söylenildiği gibi herkesin beğeneceği bir koku değil ama diğer tüm kokulardan farklı ayrı bir havası var. Bazı kız arkadaşlarım çok beğendiler bazılarıda hiç güzel değil dediler. bana göre normal parfumlerden sizi ayırıyor ve birisi etkilenirse tam etkileniyor sarhoş edici bir etkisi var..

    YanıtlaSil
  12. Terre'i yoğun bulanlar, Voyage d'Hermes'i deneyebilirler. Gene Ellena tasarımı ve bence tam bir "Terre Light"

    YanıtlaSil
  13. Eğer Terre d'hermes in hem edt hemde edp sini kullanan birisi varsa bana yardımcı olabilir mi?

    bu parfumu almak istiyorum fakat edt si ile edp si arasında koku farklılığı veya keskinliği var mı yoksa sadece yoğunluk kalıcılık bakımından mı farklı? Edp si günlük kullanım için ağır kaçabilir mi? sorularıma yanıt verebilirseniz sevinirim arada kaldım 100ml EDT mi alayım 75 ml EDP mi fiyatları çok yakın birbirine teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. By dostum; Bence edt olanını al ? Zira çok kalıcı ve çok fark edilir edp ye gerek yok bence..

    YanıtlaSil
  15. www.fragrancex.com dan aldım. Harika ötesi bir koku.

    YanıtlaSil
  16. Selam chanel allure homme sport yaza uygunmudur bilginiz varmi acaba.kalıcılıgı ve kokusu nasıldır bilginiz varsa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz akşamı için güzel ben 4. şişedeyim modern bir koku kalıcılığı gayet iyi. çok hafif sayılmaz anason baskın diyebilirim. çok sıcak havada boğabilir

      Sil
  17. Merhaba, maalesef hiç kullandığım bir koku değil, fikrim yok.

    YanıtlaSil
  18. teşekkürler emin, edtsini kullanıyorum şuan zaten kokusu çok etkileyici ve farkediliri edp de de aynı kokuyu ve farkedilirliği yakalayabilirmiyim diye düşündüm ama başka yerlerdeki araştırmalarıam göre edt ağır basıyor zira edp yi kalıcı ama farkedilir olmayan hafif kolonya tarzında olduğunu soyluyorlar..

    YanıtlaSil
  19. Sayın BY kardeşim rica ederim :) Aslında mağdem denemek istiyorsun bende edp yi bir dene zira hep aklında kalacak :)) Ama kolınya olayına hiç takılma ? Yani adamlar gelmiş geçmiş en karizma ve baba parfümünü yapmışlar ama edp ye gelince kolnonya mı oluverdi ?? Şaka gibi !! Tere'nin daha kalıcı be yoğun hali olur en fazla + farkedirlilik için de daha çok kalıcı olan bir ürün de elbette daha çok olacaktır. Saygılar

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar arkadaslar söz konusu terre de hermes ise bu parfümden 3 şişe bitirmiş ve sonunda bıkmış biri olarak şunu söyleyebilirimki Leto ustanında dediği gibi eşi benzeri olmayan,sıradışı ve farkedilirliği yüksek bir koku!Yani alırken verdiğiniz paranın son kuruşuna kadar hakediyor.Her tende farklı durur illaki ama gerçektende yağmur sonrası toprak ve portakal bahçesi gibi kokuyor eşsiz!! Kalıcılık çok yüksek edp yada edt diye takılmayın ben EDT kullandım ve tavsiye ediyorum tabiki kokuyu beğenenlere.Esen Kalın

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkürler yorumlar için sanırım edt sine devam edicem, yalnzı bir şey farkettim piskolojik mi bilmiyorum ama :) tenime sıktığımda çok çabuk alt notaya geçiyor ama kıyafete sıktığımıda üst notalarda daha uzun süre kalıyor gibi geldi bana..

    YanıtlaSil
  22. Selamlar
    Rica ederim haklısın çok çabuk alt notaya gecıyor bence parfumun ozellıgı bu dıye dusunuyorum ama bana sorarsan zaten guzel olan alt notası.
    Ben su an yenı pıyasaya surulen PURE PARFUME olanını aldım,bunun dısında deo stıck ve deodatantınıda kullanmaya basladım sonuc tam bır fevkaladelık!EDP ve EDT arsında gercekten bır fark yok ama PURE PARFUME GERCEKTEN farklı! resmen buram buram kokuyorsunuz,fıyatını merak edıyorsanız SEVİL parfumerıde 210 tl ye satılıyor 75 ml'i yanı edt ve edp fıyatı ıle kıyaslarsak arada 10 tl gıbı bır rakam oynuyor ama tabıkı edt ve edp 100 ml olarak satılıyor, bunun sadece 75 ml'i mevcut.Bu parfumu severek kullanan arkadaslara tavsıyem yenı tanısmıs oldugum PURE PARFUME versıyonunu kullanmaları.Esen Kalın...

    YanıtlaSil
  23. bnm edp den kastım pure parfum versiyonuydu zaten edt ye göre turunçgil notaları biraz daha azaltılmış gibi, terre d'hermes kalıcılık olarak bir çok parfume fark atıyor zaten, edt ile birlikte şuan deodorant spray ini kullanıyorum üst notalarda biraz daha kalsa hiç fena olmazdı aslında:), ayrıca terre d'hermesin biraz daha yumuşatılmış versiyonunu keşfettim, yani hermesin biraz daha turunçgil ve daha tatlı olan bir parfum: estee lauder intuition, kalıclık olarak hermes kadar diyemem ama hermes in yazlığı diyebilirim :)

    YanıtlaSil
  24. Intuition'ı 5-6 sene önce kullanmıştım, gayet iyi duygularla hatırlıyorum

    YanıtlaSil
  25. Bende Yeni aldım gayet memnunum:))

    YanıtlaSil
  26. Selamlar;Dısel ve Bvlgari,armani buna benzer bir çok parfüm kullandım,sabah işe giderken sıkarım ve öğlene kadar kokudan eser kalmaz,neden birsürü para vereyim ve kalıcılığı olmasın diye düşündüm ve hermesi seçtim.3 günde 1 yeter:))

    YanıtlaSil
  27. selam hakab bu söylediğin kalıcılık pure parfum versiyonu için mi geçerli yoksa edt si içinmi?

    YanıtlaSil
  28. koku gerçekten farklı 2 aydan bu yana kullanıyorum ama kız arkadaşım hiç beğenmiyor, joop jump ı çok beğeniyordu bu bitince tekrar ona dönüş yapıcam zannederim, bu arada koku gerçekten çok pahalı ve denemeden kesinlikle alınmamalı herkese hitap eden bir yapısı yok başarılı bir koku ama kesinlikle mükemmel değil.

    YanıtlaSil
  29. düzenli kullanımda sıkıyor, o bakımdan tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil
  30. Düzenli kullanımda sıktığı fikrine sonuna kadar katılıyorum,ama insanın bırakasıda gelmiyor:)

    YanıtlaSil
  31. hermes i test ederken kesinlikle sıktıktan 1 saat sonra karar verilmeli. Çünkü koku çok çabuk alt notaya geçiyor. Yani ilk sıkmada keskin bir koku (metalik portakal) gelsede çok çabuk keskinlik kayboluyor ve çakmaktaşı ve sedir daha ağır basıyor. EDT ile EDP arasındaki fark olarak da EDT in daha keskin turunçgil içerdiği söylenebilir.(EDP daha kalıcı oluyor ve günlük kullanıma daha uygun gibi duruyor) Netice itibariyle her parfüm her zevke hitap etmeyebilir. Hele hermes gibi keskin ve aykırı kokular kendisine çokça düşman edinir. Ancak şunu belirtiyim ki dikkat çekmek herkesten farklı olanı kullanmak ile mümkündür ve hermes diğer tüm kokulardan farklıdır ...(mehmet onat)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne Yazık ki son 2 senedir sürülen şişelerde parfümün ATAK halinden eser yok. Günlük kullanıma uydurmak için aromasını hafifletmişler diye düşünüyorum. Tabi bu operasyon kalıcılığını da oldukça etkilemiş görünüyor.
      Parfümün en büyük özelliklerinden birisi ortama girdiğinizde insanların yüzüne çarpması ve dikkatleri sizin üzerinize çekmesi idi ancak hafifletilmiş versiyon bu etkiyi eskisi gibi veremiyor.
      Yine de piyasadaki en etkileyici erkek parfümlerinden biri olma özelliğini koruyor...
      (Mehmet Onat)

      Sil
    2. Merhaba, son zamanlarda bu parfümle ilgili değişik koku/performans yorumlarını sık sık duyumlamaya başladım, galiba çaktırmadan formülü değişmiş olabilir.

      Sil
    3. Malesef!!! sanırım Sürümden Kazanma mantığı ile genele hitap etmesi bakımından esasında hafifletme yoluna gidilmiş.Malum ilk versiyon sert, insanın yüzüne çarpan bir kıvamda idi. Zaten parfümün ayırt edici özelliklerinden birisi de buydu. Ancak satış rakamlarını arttırmak için olacak günlük kullanıma daha uygun hale getirilmeye çalışılmış.
      Yazık olmuş!!! Kendi efsanelerine darbe vurmuşlar.
      - Dior Homme denenebilir...

      Sil
  32. Kalıcılığına dair: Deneme amacıyla bir hafta önce sıktığım sentetik kumaşta (gözlük temizleme bezi) halen oldukça canlı bir şekilde durmaktadır... RGD

    YanıtlaSil
  33. Adam resmen parfüme çakmaktaşının çakıldığı anda havayla girdiği tepkime sonucu oluşan ozonumsu metalik notayı üretmiş ve parfüme koymuş, utanmadan da üzerine yazmış. Tek kelimeyle dahiyane ve cüretkar bir bileşimden oluşan bu parfüm umarım le malle, code vs gibi moda olup da sıradanlaştırılmaz, yıllarca kullanabiliriz. Bir portakal bahçesinin zemininde yatarken, aşırı olgunlaşıp toprağa düşen portakalların sıcak ve rutubetli kokusu gibi acayip bir şey. Anlayamadığım bir şekilde yıllar önce üretimden kaldırılmış olan, beni parfüm sempatizanı yapan Escada Casual Friday isimli parfümden sonra ilk defa bir parfüm için "50 yıl kullanırım" diyebiliyorum.

    YanıtlaSil
  34. Offf ben var can evimden vurulmak! Bundan 5 sene önce elime ufak bir şişe Casual Friday gelmişti, gerçekten ne kadar güzel bir kokuydu o öyle.

    YanıtlaSil
  35. Casual Friday'in henüz muadilini de bulabilmiş değilim (yurtdışı forumlarda body kouros benzer vs deseler de), Escada'ya mail attığımda da üretim politakalarının bu yönde olduğunu söylemişlerdi, yani "sana ne arkadaş, biz böyle yapıyoruz, keyfimizce" tadında bir cevap yazmışlardı... Dünyadaki her forumda sizin Friday özlemle anılıyor, tekrar üretilse şişe şişe alırım diye konuşuluyor, buyrun linkleri dediğimde bile bana "company policy-şirket prensipleri" tadında açıklama geldi. Ben de bu saatten sonra Hermes ve Jean Claude Ellena'ya güveniyorum ne diyeyim... Her ne kadar Casual Friday pek çok hatun tarafından "seni yalayabilir miyim?" minvalinde sorulsa da, Terre D'Hermes (Fransızca bilmeyen arkadaşlarımız için gelsin; Ter Derm) bunu da aşıyor ve "Kimin beğendiği umrunda değil sahibimin, biz bir bütünüz" diye sivas kangal köpeğivari bir çıkış yapıyor. Tam tarzım, keskin, düşüncesiz ve sert... Aman moda olmasın, aman tutulmasın (ama devam edecek kadar da yurt dışında tutulsun). :))))

    YanıtlaSil
  36. hermes nasıl bir parfümdür tavsiye eder misiniz leto bey?

    YanıtlaSil
  37. Arkadaşımız yukarıda yazmış da yazmış daha desin ???

    YanıtlaSil
  38. İnanılmaz derecede parfüm merakım var.Ne kokular denedim.YSL, Dior, Paco, Channel, Mont Blanc, Polo etc..Hep en iyisini bulayım diye.Ve sonra bir parfümeride bu kokuyla tanıştırdı satıcı arkadas beni. Adını sanını pek duymamımıştım.Bileğimi kokladım.2 veya 3 dakika konuşmadım. Diğer şişelere takıldı gözlerim öylesine.Tekrar kokladım sonra tekrar sonra tekrar.kendi kendime işte oğlum bu yıllardır aradığın koku dedim kendi kendime. Nerdeyse ağlıcaktım sevinçten.35 gündür yanıbaşımda şişesi.Bir kokuya aşık olmak bu olsa gerek.Aşk bu olsa gerek.Tarif edilemez bir koku.

    YanıtlaSil
  39. Ne kadar güzel yazmışsınız, elinize sağlık. İnsanın çok sevdiği bir parfümle karşılaşması harika bir haz.

    www.parfumtutkusu.com/forum adresine beklerim.

    YanıtlaSil
  40. Tamamiyle kişiye özel bir parfüm, ama şu bir gerçek, çevrenizin %85 i gibi büyük bir bölüm bu parfümü beğenmeyecektir, ingiltereden aldığım bu parfüm en az 1,5 yıldır evimde kullanılmadan duruyor, şahsen var mı var modunda kullanıyorum :)
    aman ele ayağa düşmesin falan diye yazılması komik, bu zevk meselesi ve belliki pek çok Türk'e has bir koku değil, avrupa içinde aynısı geçerli. Sadece güçlü marka hakkındaki polemiklerden dolayı herkesin sadece meraktan dillendirdiği bir koku.
    Bir çok yerde keskin ve rahatsız kokusundan dolayı olumsuz tepki bile alabilirsiniz.
    Son söz, almak istiyorsanız muhakkak sample bulup deneyin yoksa pişman olabilirisniz.

    YanıtlaSil
  41. Tere hakkında söylenecek çok şey yok aslında çok farklı ve sofistik bir koku. Ama beğenenler de çok diyebilirim ! Zira ben otuza yakın bayan arkadaşlarla çalışmaktayım ve beğenmekler kalmaz kendilerine bile almak istiyorlar hatta bir alman bayan müşterimiz Tere kullaniyor :) Ama beğenmeyenlerin olması da çok güzel ? Emo kardeşlerlerle aynı kokmak güzel olmasa gerek.

    YanıtlaSil
  42. sayın adsız, "şu bir gerçek, çevrenizin %85 i gibi büyük bir bölüm bu parfümü beğenmeyecektir"
    demişsiniz, o gerçeğin kaynağı nedir?

    güçlü marka hakkındaki polemik falan yazarken de sanırım, "madem ki hermes o zaman iyidir" diye insanların aldığını iddia ediyorsunuz. Neden mousson o kadar satmıyor? Neden en çok satılan Hermes parfümü Terre? Fransada neden en çok satılan parfüm Terre olmuş?

    Hem popüler olup hem de connoisseur ler tarafından takdir gören nadir parfümlerden biri. En azından kimse hacıyağı demez.

    Tabii ki herkes sample alıp denesin. Ama arkadaşların hoşlanmadı diye değil.

    YanıtlaSil
  43. yakın cevremdekıler edt yı begenmezken püre versıyonuna bayılıyorlar
    edt yı algıladıklarında suratları ekşirken
    püre ü algıladıklarında suratlarında etkilenmiş bir ifade oluşuyor
    elime pure geçene kadar aradaki farklı tahmin edemiyordum ama püre ile edt arasında fark edilir bir fark var . ama şahsen ben edt yi daha cok sevdim bana daha farklı daha hırçın geliyor :)

    YanıtlaSil
  44. dior higher enery hakkında ne düşünüyosunuz malum yaz aylarındayız artık

    YanıtlaSil
  45. Leto bey tom fordun parfümleri ( for men , frey vetiver ) ve narciso rodriguez for him hakkında ne düşünüyorsuz ?

    YanıtlaSil
  46. İyi düşünüyorum. Extreme'in yanında düz for men kötü kalıyor. Grey Vetiver de Encre Noire tarzı hoş bir koku. Kadınlar için Black ORchid ve White Patchouli kokuları çok iyi.

    Private Blend hadisesine girmiyorum bile:)

    YanıtlaSil
  47. Leto bey prada infusion d'homme hakkında ne düşünüyosunuz iris çiçeği falan varmış hangi mevsime gider kalıcı mıdır ? kusura bakmayın kampanya 1 günlük direk buraya yazıverdim teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. Prada amber, infusion, bunlar hep temiz beyaz gömlek gibi kokulardır, bahar-yaz ayları, ofis kullanımına uygun, rahatsız ediciliği hiç olmayan sade parfümler.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba.

    Niché yorum yapmıyorum demiştiniz ama, eğer biliyorsanız terre ile montale red vetyver'i kıyaslayabilir misiniz?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  50. terre ile red vetiver arasındaki farkları müsahade ederseniz ben belirteyim;

    red vetiver çok az daha tatlımsı, çok az daha kremimsi (peru balzamı), sonra sonra daha topraksı kokuyor. biber ve sanırım paçuli daha yoğun kullanıldığı için sardunya yaprağı kokusu daha hakim. biraz da eski kafa bir harman, her an o klasik montale öd'üne kaçacakmış gibi hissettiriyor. güzel parfüm ama.

    terre ise daha kuru, tozlu, portakalsı, rafine ve gizemli kokuyor bana göre. terre var iken red vetiver e para harcamanızı tavsiye etmiyorum, gereksiz masraf olacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
  51. Tom Ford black orchid sizce bı erkeğe yakışırmı almayı düşünüyorum ama hiç koklamadim kokuyu biraz anlatsanız cok yardımcı olmuş olursunuz

    YanıtlaSil
  52. Selam, severek kullananlar var. Ki kendilerini kıskanırım zira Black Orchid parfüm gibi parfümdür, şahanedir. Ancak ben bu kokuyu bir kadında koklamak isterim.

    YanıtlaSil
  53. Arkadaşlar hepiniz bişeyler yazmışsınız.Fakat hiçbiriniz şişenin üstündeki at resmine dikkat etmediniz.Ben sitesine girip araştırdım.Bu koku 2006 yılında üretilip 2007 yılında türkiyeye geldi.Beyazıt öztürkün şöförü benim bir dostumdur.Bigün bu kokuyu sıkmı çok etkilendim ve markasını sordum.Herneyse bu kokuyu ilk kullanan beyazıt öztürktür.Bende sayelerinde tanıştım.At resminden bahsetmiştim.Evet bu kokulardaki bir sırda şudur.Çiftleşen atların erkek olanının çiftleşmeden sonra salgıladığı ter kokusunun özütüymüş.Aslında sır gibi saklanan ve çekici olmasının tek nedeni bu

    YanıtlaSil
  54. Çiftleşmeden önce salgılasa daha çekici olurmuş. Sonra salgıladığının içinde anca endorfin benzeri mutluluk ve uyku hissi veren hormonlar olur. O da zaten ter ile atıldığında bozunmuş olur.

    Hani hep derler ya; bitirdi işini döndü yattı. Tek Atar Yatar D'Hermes.

    YanıtlaSil
  55. Küçük bir sample sipariş verdim internetten bakalım nasıl çok merak ediyorum. Bu arada, Boucheron Pour Homme hakkında yorum yazmayı düşünür müsünüz? Ben yakın zamanda aldım oldukça beğendim kutusunun rengi gibi laciverti anımsatıyor bana kokusu :) Erkeksi keskin bir kokusu var.

    YanıtlaSil
  56. Ben bir bayan olarak arkadaşımn uzerinde farkettim ve ogunden buyana Hermes Terre 'in diger tum erkek parfumlerinin istisnasız tanrısı olduğunu duşunuyorum. Etkileyci demek yetersiz, vurucu bir koku ariyorsanız takendisi..

    YanıtlaSil
  57. Bu koku hayatımın hatası. İlk aldığımda hoşuma gitti. O kadar çabuk sıkıldım ki kullanması işkence oldu. 2 yıldır şişeyi bitiremedim. En sonunda işyerindeki dolaba koyup amme hizmeti olarak genel kullanıma açtım. Bir süre sonra herkes hastası oldu, bayanlar markasını sormaya başladı. Hatta bana Hermes diye seslenenler oldu. Sonunda şişe bitti. Şimdi de muallakta kaldım. Acaba iyi miydi? İnsanın parfümü kendi tenine sıkmasıyla çevredeki insanların algıladığı koku farklı oluyor. Aynısı XS Extreme'de de yaşamıştım, bende mide bulantısı yaşatırken çevredekiler çok beğeniyordu.

    YanıtlaSil
  58. Burada yazılan yorumlar üzerine kokuyu merak ettim, EDP sini denedim ve aldım. Kalitesini bu kadar belli eden bir koku ile hiç karşılaşmamıştım. Beğenin ya da beğenmeyin, kaliteli bir koku olduğu konusunda kesinlikle tereddüt etmiyorsunuz. Kendini anında gösteriyor. Tıpkı diğer yazılarda belirtildiği gibi ilk notadan sonra geçişler oldukça seri ancak yarım saat kadar sonra parfüm sanki bir kez daha patlıyor ve ben buradayım diye tatlı taklı sesleniyor dört bir yana. İnsana kendisini güçlü ve keyifli hissettiren, hatta zaman zaman içini sevinçle dolduran bir parfüm. Ancak kişisel bakım ve tarzınızı oluşturan diğer unsurları da rafine etmeden bu parfümü kullanmak bence sıradan eşyalarla döşenmiş sıradan bir evin içine paha biçilmez antika bir vazo koymak gibi olur diye düşünüyorum. Bu parfümü hakkıyla kullanmak için giyim, kuşam, kişisel takılar, saç kesimi vs. de ona göre ayarlanmalı.

    YanıtlaSil
  59. Bu parfümü hakkıyla kullanmak için giyim, kuşam, kişisel takılar, saç kesimi vs. de ona göre ayarlanmalı.

    bravo parfume gore hayat tarzimisi belirleyelim abartmanin bu kadari brav(:


    esas parfum icin edp sini mi alalim yoksa pure versiyonunu mu ikisi farkli dediniz orada kafam karisti?

    YanıtlaSil
  60. soyler misiniz terra dhermese gore sac kesimi nasil olmali

    YanıtlaSil
  61. Terre d"Hermes'in EDP si cok daha kalici ve yogun, kesinlikle EDP sini alin derim size ve tabii ki kendi tarziniza gore parfum secmeniz bence cok dogru olacaktir. Gym'e giderken bu parfumu kullanmak cok anlamsiz olur, parfuma yazik!

    YanıtlaSil
  62. Başlarda biraz keskin olmasına rağmen daha sonra kendini buluyor. Çok hoş bir koku sarıyor her yanınızı. 10 saat civarı hissediyorsunuz. edt olup da bu kadar kalıcı bir parfüm yapmak büyük bir başarı.

    YanıtlaSil
  63. hayatımda beni bu kadar etkileyen, baş döndürücü başka bir erkek parfümü koklamadım. Mükemmel ötesi bir koku. Bunları bir bayan olarak söylüyorum:) Sıradan bir erkeği, karizmatik ve etkileyeci gösterme gücüne sahip. Denenmeli...

    YanıtlaSil
  64. hermes kullanmak isteyenlere önerim kesinlikle edpsini tavsiye edrim.ama kış kullanımı için

    YanıtlaSil
  65. Parfümü bugün aldım gerçekten ilk başta çok yoğun bir portakal limon bahçesinde hissettim kendimi.Biraz gezmeliyim diyip 40 dakika sonra elimde parfümle çıktım tekin acardan =) Gerçekten birinci katmandan ikinci katmana geçince koku kendini belli etti.Daha sonra bir üçüncü patlama daha oldu ve beni yavaş yavaş terketti tabiki tam olarak bırakmadı :D Güzel parfüm ben sevdim.

    "Estee lauder intuition for men" hakkında bir inceleme yaparsanız çok sevinirim.Bu güzel bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  66. Blogunuzu cok begendım solo loewe ve diesel parfumlerınde ıncelemesını yapabılırmısınız..

    YanıtlaSil
  67. LETO kardeşim merhabalar yukarıda zikretmissiniz kalıcılık ve farkedilirlik mükemmel elinizi korkak alıştırın diye sana sormak istediğim soru şu edp ler bende 4 saat felan kalıyor peki hermes nasıl temiz cilde giydiğin zaman 10 saat felan kalırmı? teşekkürler-şimdiden

    YanıtlaSil
  68. selam Leto...ben açık alanda çaloşıyorum ve 38 yaşındayım..bana kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek bi koku önebilirmisin.. ? teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  69. muazzam bir koku gerçekten de inasan tuhaflaşıyor aptallaşıyor biran kendini narenciye bahçeside hissediyor o dayanılmaz kokuyu alırsınız da çiğerlerinizin alabildiği son raddeye kaadr havayla doldurursunuz işte aynen bu şekilde tanıştım ve hemen aldım tek hoş olmayan yanı parası ciddi anlamda pahalı tavsiye ederim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  70. Bugün deneme fırsatım oldu,koku güzel ama abartıldığı kadar hoşuma gitmedi zaten herkesin hoşuna gitmeyecek bir koku olduğunu deneyenler söylüyor.Bu parfümde çok eskilerden hatırladığım bir koku var ama bir türlü çıkaramadım ne olduğunu.Kalıcılık ve farkedilirlik konusunda ise oldukça başarılı,parfümü sıkarken saate baktım 14:00 dü şu an saat 19:15 ve hala püfür püfür esiyor.Ama denemeden internette okuduğunuz yorumlara göre kesinlikle almayın kör alış yapılacak bir parfüm değil...Erbay

    YanıtlaSil
  71. kadınımsı başlayıp bangır bangır bağırıyor ben erkeğim diye umarım ayağa düşmez de bir süre bu farklı kokunun farklılığını yaşayabilirim.

    YanıtlaSil
  72. Merhaba,
    Uzun zamandır (Yaklaşık 3 yıl) Dior Homme Intense EDP kullanıyorum. Açıkçası oldukça memnunum bu parfümden. Yaşıma (30) ve işime oldukça uyuyor. Muhteşem bir koku, etkileyici. Çok fazla parfüm değiştirmeyi seven biri sayılmam. Toplasanız bugüne kadar 3-4 farklı marka kullandım.
    Blog'u okurken tesadüfen Terre d'Hermes ile karşılaştım. "bazen yağmur sonrası toprak gibi nemli, bazen de sanki suya hasret bir çöl böyle kokar" cümlesi beni benden aldı diyebilirim :) Toprağın kokusu beni her daim sarhoş etmiştir.
    Uzun lafın kısası son Dior Homme Intensi yeni almış olsam da Terre d'Hermes'i almak istiyorum ve mecburen internetten alacağım. Kafama takılan mesele ise beklediğim o toprak kokusu etkisi için EDT mi yoksa PURE PARFUM mü almalıyım?
    Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  73. Merhaba, kokularında pek ahım şahım farklar yok, ancak EdTsi biraz daha atak ve yayılımı yüksek. Pure Parfume versiyonu ise biraz daha tene yakın kalmayı tercih ediyor. Ben ikisini de kullandım, EdTsinin daha iyi bir deneyim olduğuna inanıyorum, ancak gene de denemeden almak için riskli bir parfüm diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabınız için teşekkür ederim. Tavsiyenize uyarak EdT alacağım.
      Parfümde farklı kokular isterim, birbirine benzeyen, sıradan ve çok yaygın parfümler bana göre değil. Ayrıca Riski severim, denemeden almak sorun değil :)
      Parfümü kullandıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım. Bu güzel blog için sizi ayrıca tebrik ederim.

      Sil
  74. bu kokuyu gecen sene ilk denediğimde hayran oldum ve şuan 1. parfümüm arasırada aqua fahrenheit kullanıyorum.gerçekten diğer kokular oyuncak gibi kalıyo.çevreden hoş tepkiler geliyor sıktığımda

    YanıtlaSil
  75. Değerli Leto kardeşim, sizden bir ricam olacak, Ben bu parfümü hastalık derecesinde seviyorum, çünkü koklayinca çok mutlu oluyorum. (Yağmur altinda doğada geziyorum sanki bu kokuyu kokladiğimda) Peki bu kokuyu yazin ağır olur diye düşünürsek, yerine ne kullanmamı tavsiye edersiniz acaba. Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  76. Merhaba, çok beğenilen parfüm çıkınca sıkılmadan kullanmak lazım. Çok sıcak yaz günleri haricinde Terre, az sıkmak suretiyle yazın da kullanılabilir diye düşünüyorum.

    Tam o havayı vermeyecek olsa da hafif citrus-vetiver bazlı kokuları yazın kullanabilirsiniz. Beyefendi havasıyla öne çıkan Dior Eau Sauvage'ı bir denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabınız için teşekkür ederim. Dior u da deneyeceğim. Sağolun.

      Sil
  77. Selamlar,Chanel Allure Sport u deneyen var kı acaba?nasıl bir kokudur?tavsiye eder misiniz?saygılar..

    YanıtlaSil
  78. Merhaba yorumlarınız gerçekten parfüm tercihlerinde bizlere çok yardımcı oluyor ve değerlendirmelerinizi göz önünde bulundurarak aldığım hiç bir kokudan pişman olmadım hatta bağımlı olduğum bir kaç parfüm edinmiş oldum.Sormak istediğim terr d'Hermes alırken EDT mi EDP mi tercih edilmeli zira herkesin yorumu farklı ve açıkçası insanın aklı karışıyor bu yüzden sisin tercihiniz öğrenmek istiyorum...

    YanıtlaSil
  79. Selamlar, ilginiz için teşekkür ederim. Terre EdT-EdP için de fikrim;

    "Bu koku çok koksun, agresif olsun, yayılsın" diyorsanız EdT.

    "Bu koku üzerimde biraz daha sakin kalsın, çok fazla parfüm kokusu yayacak bir ortamda değilim, yanıma yanaşan alsın ve uzun süre kalıcı olsun" diyorsanız EdP.

    YanıtlaSil
  80. Bu parfümü çok merak ediyordum, daha önce alma girişimlerimin olmasına rağmen, stok problemi nedeniyle bir türlü bulamadım. Dün baktığımda stokta olduğuun gördüm ve ürünü hemen sipariş ettim. en fazla 5 güne kadar elime geçer. Parfüm elime geçince yorumlarımı sizinle paylaşacağım inşallah ancak parfümü denemeden alma bu bunu seçme nedenlerimi yazayım size:

    1) yaşadığım yerde bu seviye bir parfüm alamam imkansız olduğundan denemeden sipariş verdim.

    2)İncelemede yazdığı gibi kokusu toprak, yağmur sonrası temiz hava ve portakal gibi kokuyormuş, tam aradığım bir sentez :)

    3)Birbirine benzer nitelikteki parfümlerden bıktım, alıyoruz parfümü ve çoğu kişi ile pişti oluyorsunuz, kokusu çok sıradan geliyor. Her şeyi bir kenara bırakıp farklı bir kokusu olduğuna inanıyorum ve kullananların sayısının da çok az olduğundan eminim.

    okuduklarıma göre bu parfüm iki uç noktayı içinde barındıran bir parfümmüş, ya sev ya da terket misali :) hadi hayırlısı

    Parfümün elime ulaşacağı zamanı dört gözle bekliyorum, eğer beğenmezsem satarım :( ancak beğeneceğimden adım gibi eminim. Parfüm elime geçince izlenimlerimi burada paylaşırım :)

    NOT: inceleme gerçekten de güzel olmuş, emeğinize sağlık. Özellikle bir daha alır mıydım? kısmı ve puanlamalar gerçekten de çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  81. Merhaba, sık sık söylendiği gibi Terre, denemeden almak için biraz riskli bir parfüm, umarım seversiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leto hocam dediğiniz gibi aslında hiç bir parfüm denemeden alınmaz ancak bulunduğum ilde bu tip parfüm satan mağaza ne yazık ki yok :( bulabileceğiniz en kaliteli parfüm 60TL'lik parfüm.. ama benim aradığım parfümde farklı bir koku, yağmur sonrasındaki toprak kokusuna bayılırım, insanı açıyor. Araştırmalarıma ve sizden edindiğim bilgilere göre böyle bir kokusu var galiba. Paco Rabanne one million kullanıyorum şu anda ve gerçekten de çok sıradan bir koku.. Hatta çoğu zaman sıkmıyorum bile :(

      Sil
    2. Bulunduğunuz ilde en pahalı parfüm 60 tl demilsiniz one million u falan kullanıyorum sıradan bir koku demişsiniz bir anlam veremedim şahsen.orginal one milliona kullanan bir kişi ...daha kullanmadan hermese bu kadar övgü yağdırmaz bana pek inandırıcı gelmedi 5 nisan daki yazınız.bence siz 60 tllik parfümlere devam ediniz:))

      Sil
  82. Diesel Fuel For Life Avec Poche Men Edt
    hocam bu parfum hakkında bı bılgınız varmı?

    YanıtlaSil
  83. Merhaba, hayır hiç kullanmadım.

    YanıtlaSil
  84. Merhaba Leto Marc jacobs bang ve dior homme intense hakkinda ki yorumlarinizi merak ediyorum.homme intense sizce bir kac yil once ki body kouros'un yerini alabilir mi sizce?

    YanıtlaSil
  85. Merhaba, Dior Homme Intense de reformülasyona uğradı, ancak yeni halini koklamadım. İlk çıktığı hali için evet, modern bir klasik diyebilirim, çok iyi bir koku.

    YanıtlaSil
  86. merhaba leto tom ford men s extreme hakkında ki değerli görüşlerini merak ediyorum. tam olarak ne tarz bir kokudur senin kriterlerine göre kalıcılık koku farekedilirlik değerleri nedir ? bulunduğum yerde gidip deneyip alma gibi şansım olmadığı için sipariş vermeden görüşlerini öğrenmek istedim.

    YanıtlaSil
  87. merhaba leto koklama şansı bulanların yada kullanma şansı bulanların yere göğe sığdıramadığı günümüzün en iyi parfümlerinden biri denilen Serge Lutens Chergui hakkında ki düşüncen nedir ?

    YanıtlaSil
  88. leto hocam merabalar. parfümü aldım. parfüm gerçekten de aradığım bir koku. ilk sıktığımda işte budur dedim, aradığım kokuyu sonunda buldum. kalıcılık ve hissedilebilirlik gerçekten de mükemmel. kullandığım edt versiyonu ancak edp nin ne kadar da kalıcı olacağının tahmin bile edemiyorum, edt'de bile kalıcılık süper. bu arada parfum hakkında şu yorumu yapmak istiyorum. bu parfümün hissedilebilirliği çok güzel, 2-3 fıslarda çok güzel koku veriyor ancak 4-5 fıs ve üzere sıkıldığında itici olabiliyor :) yani parfüm ayrıca çok ekonomik :) bu arada gerçekten de çok farklı bir parfüm :)

    YanıtlaSil
  89. @adsız1, bir kere denedim, beğendim. hafifçe baharatlı erkeksi bir koku, üzmez, ancak fiyatı genel seviyelerden yüksek.

    @adsız2, çok uzun zaman önce koklamıştım, şimdi bir şey demem doğru olmaz.

    @ahmetşahin, güle güle kullanın, Terre gerçekten modern bir klasik.

    YanıtlaSil
  90. Leto hocam merhaba bir cok kisinin belkide ayni dertten muzdarip oldugu bir soru sormak daha dogrusu bir oneri almak istiyorum.herkesin bildigi gibi BK eski halinde degil bunu bir cok kez sizde vurgulamissiniz soran arkadaslara ben tam bir BK hastasiyim diyebilirim ama tabi ki eski hali icin gecerli. Simdi ki durumundan memnun degilim ve yeni bir koku edinmek istiyorum. Dior homme intense alacaktim oda degisti deniliyor. Eski BK'a kokusu kaliciligi yonunden gunumuzden bir alternatif olarak bir koku ogrenmek istiyorum senden. Maglesef yok oyle bir koku gunumuzde dersen ne kadar farkli tarzlarda olsa gidip bir terre alacam sonunda. Kokunun fiyatinin onemli olmadiginida belirtmeliyim oneri icin.

    YanıtlaSil
  91. Merhaba, olur mu öyle şey, dünya parfüm kaynıyor. Fiyat da önemli değilse sizin için Amouage, Montale, By Kilian vakti gelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cevap için çok teşekkür ederim leto ancak yaşadığım yerden dolayı ancak internet üzerinden alabileceğimi eklemeyi unuttum aslında bu fiyattan da büyük bir sıkıntı oluşturyor o yüzden daha kolay internet üzerinden temin edebileceğim bir kaç öneri alabilersem çok mutlu olurum şimdeiden teşekkürler...

      Sil
  92. Ilk olarak Duty free'de denemistim, gercekten cok begendim. Su anda kenarda siranin kendisine gelmesini bekliyor kendisi :)

    YanıtlaSil
  93. leto usta eğer kullandıysan Boucheron – Jaipur Homme kalıcığılı farkedilirliği hakkında ki duygu ve düşüncelerini öğrenebilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  94. boucheron jaipur homme edp bende var.
    temiz tende 4,5 saat felan kalır. yanına yaklaşanlar hacı yağı
    kokusu benzetmesi yapar, ağırlıklı olarak zencefil karanfil ve tarçın olarak kombine edilmiştir esintili akşamlara daha bir yakışır. yaklaşık olarak 2 aydır ara ara sıkıyorum. umarım yardım edebilmişimdir sana

    YanıtlaSil
  95. EDP bi parfum almak ıstıyorum. VANCLEEF MIDNIGHT IN PARİS EDP bu koku hakkında yorumlarınızı merakedıuorum tavsıye edermısınz yada etmezmısınız?

    YanıtlaSil
  96. sorunuzun cevabını maalesef bilmiyorum

    YanıtlaSil
  97. leto usta boucheron jaipur homme hakkında ki hacı yağı benzetmesine katılıyormusun ? bir çok kişide çok iyi bir koku olduğunu söylüyor çünkü.

    YanıtlaSil
  98. Selam, yanılmıyorsam çok sene önce 1-2 fıs koklamıştım ama yanılmıyorsam hatırladığım kuvvetli tatlı-baharatlı bir kokuydu.

    İnsanımız için parfümlerin zaten %95'i ya kolonya, ya da hacıyağı :) Severek kullandığınız parfümlere gelen böyle dönüşlere aldırmayınız.

    YanıtlaSil
  99. Leto usta,yıllar önce almanyadan bi arkadaşım GAMMON THE EXCİTİNG AMBER diye bi parfüm getirmiş ve çok sevdiğim için bana hediye etmişti.her gittiğim yerde istisnasız bu ne güzel bi parfüm diye yorumlar aldım ama maalesef internet kazan ben kepçe misali arıyorum ama bulamıyorum o parfümü:(
    sizin bu parfüm konusunda biginiz varmı?şu anda tom ford extreme s kullanıyorum o bile gammon yanında hikaye bence..

    YanıtlaSil
  100. Maalesef bahsettiğiniz koku hakkında bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  101. Bu koku beni parfüm manayağı yaptı inanın dostlar. İlk aldıktan sonra(ki hastalık derecesinde seviyorum kokuyu çünkü beni koklayınca çok mutlu ediyor) bayağı bir zaman kullandım ve biraz ara verip başka birşeyler kullanayım dedim .Deyiş o deyiş patladı gitti :-) bunun verdiği hazzı almak için neler denemedim ki. Tahmini 1500-2000 lira vermişimdir sanırım aldiğım parfümlere çok kısa bir sürede.Ve dönüş aynı yere oldu nihayetinde HERMES TERRE D'HERMES. Seviyorum ulen bu kokuyu.
    Bazen eşim kıskanıyor parfümü aramıza giriyor diye. O kadar yani :-)
    Sadece paylaşmak istedim Letto kardeşim.

    YanıtlaSil
  102. Leto usta.. Kokudankokuya diye bir site var duydunmu? Sence güvenilir mi? Parfümleri orjinalmidir? Yardımcı olursan sevinirim.. Çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokudankokuya, alışveriş yaptığım kaliteli bir site.

      Sil
  103. Terre D'Hermes gercekten harika bir parfüm. Kokusu ve kalıcılığından da öte fark edilirliği çok yüksek. Bunu sürdüğünüzde kesinlikle yorum alacaksınız ve bu yorumların hemen hepsi iyi olacak. Yakın ilişkide olduğunuz kadınlar için de afrodizyak etkisi yaptığı kesin. Gözü kapalı alınası bir parfüm

    YanıtlaSil
  104. Leto...Refıll parfüm ne demek..? Söylermisin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orijinal ticari sisesinde degil, daha ziyade o siseye doldurmak icin yine ilgili marka tarafindan tasarlanmis albenisiz siseler. Kilian iyi uygular bu stratejiyi mesela.

      Sil
  105. Kenan Doğulu'nun parfümü

    YanıtlaSil
  106. Sayın Leto, Merhabalar ben Sedat. Sitenize üye olamadım bir türlü.
    Mükemmel bir site oluşturmuşsunuz teşekkürler.
    Kokuyu çok beğendim ancak üstüne basarak kış kokusu denmesi acayip kararsız bıraktı beni.
    1 haftadır alıp almama konusunda kararsızım. Yazlık, bu derece farklı koku bulamamam kararsılığımı perçinliyor.
    Kullanan arkadaşlardan da ricam tavsiyede bulunurmusunuz.
    Bu günlerde almam uygunmudur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim. Üstüne basarak kış kokusu denmesi biraz güçlü bir ifade olmuş olabilir, 1-2 kıyafet altı sprey ile çok sıcak yaz günleri harici de kullanılabilir tabi ki.

      Benim yaz için şahsi tercihim hafif tatlı narenciyeler ve deniz tarafına kaydığından dolayı, Terre yazın kullanacağım bir parfüm değil.

      Sil
  107. Bu kadar kısa sürede cevap için çok teşekkürler.
    Bu parfümü an itibarı ile alıyorum :)
    Tüm yorumlarınızı okudum ancak piyasada bulabileceğim sizin o yazın tercih ettiğiniz 1-2 parfüm ismi de verebilirmisiniz. Elbette hermes gibi birazda fark yaratan.
    Şu ana kadar kullandığım parfümlerde de yorumlarınızı okudum kesinlikle aynı düşüncedeyiz çoğunda :)
    İyi günler.
    Sedat

    YanıtlaSil
  108. Leto escada casual friday kokudankokuya.com'da 40 ve 125 ml olarak mevcut.Casual Friday'in yorumlarını okudum yabancı sitelerden fakat senden de son bir yorum alabilir miyim? çünkü biraz tuzlu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, fiyata baktım da, yok canım kör alışa o kadar para verilmez :/

      Sil
    2. tesekkur ederim.ins bir ara elime bir sample geçer.

      Sil
  109. 20 yaşındayım beyaz tenliyim sportifim. bana uygun bi parfüm sölermisiniz ? günlük kullanım uygundur. gece parfümü istemıyorm. elbette cok parfüm var ama top5 söleyin bana . bi kaç tarzdan olursa memnun olurum. ( ne tene cok yakın olsun , nede one million gibi 1 kilometre capında alana yayılsın )

    YanıtlaSil
  110. merhaba leto, bu yazdığınız kalıcılık ve farkedilirlik puanları Edt versiyon için mi geçerli yoksa edp olan için mi acaba?

    YanıtlaSil
  111. Hocam ben 16 yaşındayım ama koku çok hoşuma gitti ve kullanmak isitiyorum.SİZCE ETRAFTAKİLER NE DER? Çok mu sert?

    YanıtlaSil
  112. Terre D'Hermes cok farkli bir kokudur; ya sever ya da sevmezsiniz, ortasi yoktur.
    Sedir, vetiver, paculi, portakal notalari olmasina ragmen, cakmaktasi ve benzoin gibi cok keskin ve uc notalari da barindirir.
    Severseniz uzun yillar kullanirsiniz ama bana kalirsa 25 yas ustu bir parfumdur.

    YanıtlaSil
  113. blogunuzu bir bayan olarak çok beğendim :) sizi tebrik ederim. Bana da birkaç parfüm tavsiye ederseniz sevinirim. :) 18 yaşındayım yaşıma uygun bir şeyler arıyorum.Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Emine Hanım, beğeniniz için teşekkür ederim. Bu havalara ve yaşınaza gidecek Acqua di Gioia, Cool Water Woman, D&G Light Blue, Tommy Girl ve Bulgari Rose Essentielle deneyebilirsiniz.

      Sil
  114. teşekkür ederim öneriler ve ilginiz için :)

    YanıtlaSil
  115. anlattığınız kokunun edt versiyon olduğunu söylemişsiniz ama resim edp in resmi..edt olanı 1 ay önce aldım şişesi kareli çizgili halde. Sevilden aldım ben.yeni tasarım demişti sanırım. Neyse belirtmek istedim kafalar karışmasın.. Bu arada leto iyki bu işi yapıyorsun.teşekkürler. (Rıdvan)

    YanıtlaSil
  116. Leto..Terre nin sadece şişesimi değişti ? ..Yoksa kokusunda da değişiklik oldumu ?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Terre'in edtsinden farklı olarak sadece edpsi var, diğer gördükleriniz limitli sürüm koleksiyon şişeleridir, koku aynı.

      Sil
  117. mrb. butun yorumlarınıza gözgezdirdim terrenin parfumu yorumlara bakılırsa kişiye göre değişen bi parfum. Ben kamuda memurum işim geregi içerde dışarda genellikle dışarda... bana uyarmı tereddütte kaldım açıkçası para olarak çekınıyorum çöpe atmayız inş. parfumde aradığım nitelik kokuyu alan kokusunu hısseden birisi arkasına dönüp bakmalı... sizce bu özellikleri barındırıyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendiniz deneyip beğendikten sonra hiçbir sorun yok. terre bence mükemmel bir parfüm.

      Sil
  118. kesinlikle katılıyorum mükemmel bir parfüm ! benim tenime çok yakıştı.Uzun zamandır hava durumuna göre Jil Sander Sun ve Armani Code kullanıyordum. 1 Hafta önce freeshoptan Terre d'Hermes aldım ve 1 haftadır sormayan kalmadı :) dozunda kullanınca her mevsim kullanılabilir.Resmen aşık oldum kokuya duştan sonra hemen sıkıyorum ...

    YanıtlaSil
  119. Geçen duty free de denedim. Biraz burberry the beat'e benzettim desem çok mu acemice bir yorum olur acaba :)
    Yani parfüm konusunda çok deneyimliyim diyemem ama o topraksı kokuyu alamadım ben ve kalıcılık farkedilirlik de düşük oldu bende. Parfümün formülizasyonu değişti mi acaba Leto üstad?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Beat'te de topraksı vetiverli hoş bir aroma var, ordan bir yakınlık kurmuş olabilirsiniz. Terre şişeleri için kullanıcılardan farklı farklı tepkiler duymaya başladım, değiştirilmiş olabilir.

      Sil
  120. Selam.Tom Ford Black Orchid le Hermes arasında kaldım.Sitede Tom Ford hakkında yorum göremedim.Unisex bir koku.Erkekler için tavsiye edermisiniz?Bu parfüm için bir blog açar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Black Orchid güzel olmasına güzel ama piyasa olmaya aday ve kadınlara yakıştırdığım bir koku.

      Sil
  121. leto üstadım van cleef arpels pour homme'ye bir elsan rica etsem

    YanıtlaSil
  122. Merhaba, van cleef arpels pour homme bana hitap etmiyor, dolayısıyla hiçbir zaman alıp kullanmayacağım, yani dolayısıyla hiçbir zaman bu blogda yer almayacak.

    YanıtlaSil
  123. Selam Leto üstadım, abi bende epey bir parfüm birikti, şimdi onların bozulmasından korkuyorum. Çünkü birinin bozulduğunu tahmin diyorum ki, sıktıktan 10 dakika sonra sinek ilacı gibi kokmaya başlıyor. İnternette baktım, özet olarak parfümlerinizi korumak için ısı ve ışıktan uzak tutun diyorlar. Fakat sadece bunu yapmak yıllarca koruyabilir mi, sen ne yapıyorsun acaba?

    Bir de zamanınız olduğunda parfümleri; ofis kokuları, takım elbise kokuları, gece-club kokuları vb. gibi sınıflandırırsanız faydalı olur kanısındayım. --Murat--

    YanıtlaSil
  124. Merhaba, ben ısı ve ışıktan uzak saklıyorum, bozulacağını zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
  125. selam leto bey tavsıyenız uzerıne bır parfum doldurucuda kokusuna baktım ve cok begendım parfumun orjınal 100 ml aldım fakat nedendır bılmem bu koku cok agır geldı ve hosuma gıtmedı orjınal olduguna emınım acaba ılk sıktıgımda cok agır olup bır kac saat ıcınde yada bır kac nota sonra acaba acılırmı su anda bır pısmanlık var bu kadar para verdıgıme uzuldum boyle bır koku ıcın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, yorumda ısrarla herkesin beğenmeyeceği çok farklı ve kuvvetli bir kokuya sahip olduğu vurgulanıyor. Genele Hitap: 5

      Sil
  126. Merhaba Leto, bende bu parfümü denedim ve duty free'den EDT 200ml'ine 120 euro vererek aldım. Koku benim için çok güzel, acı portakal ve içiçe geçmişlik çok üst düzeyde ve hakikaten diğer sentetik kokulardan çok farklı. Yalnız kumral tenliyim ve koku bende çok fazla kalmıyor maalesef. Kendime ünlü parfümericilerde satılan altındaki özellik sayesinde doldurulabilir atomizerlerden aldım, hani şu meşhur renk renk olanlarından. Onunla yanımda taşıyıp iş yerinde yeniliyorum sık sık. Ama dediğim gibi tende kalıcılık bende farkedilirlikten önemli ve bunu sağlayamadığımı düşünüyorum. Kalıcılık ve farkedilirlik 9 değil kesinlikle yeni formülden midir bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, son zamanlarda bu parfümle ilgili değişik koku/performans yorumlarını sık sık duyumlamaya başladım, galiba çaktırmadan formülü değişmiş olabilir.

      Sil
  127. merhaba dostlarım.. suan terre hermes kullanıyorum ve aşıgım ona dıyebılıyorum bazen benı koklamalarına bıle musade etmeyecek kadar ılerı gıdıyorum bır bakıma kıskanıyorum :) benım arkadasım fransadan makul fıyatlara getırıyo reklam ıcın soylemedım kolleksıyonluk bır parfumden bahsettı kendısıne fransadan geldi az sayıda cıkmıs limitli üretimi varmış sanırım ulkemızdede bulunması bır haylı zor parfumun adı pure havane kokusuda adından anlaşılacagı gıbı havane tütünü yani bi puro edası var. neyse soylemek ıstedıgım ben bır ay once arkadasımdan aldım bı kac gunlugune vermeden once dolaba sıktım ve bır aydır dolabı actıgımda bu koku gelıyo bazı elbıselerımde hala var nasıl bısey anlamadım bır parfum bır ay boyunca elbısede kalırmı hıc ? bu duruma cok sasırıyorum kullananlar varmıdır bılmıyorum varsa eger bahsedebılırlerse sevınırım.. iyi gunler :)

    YanıtlaSil
  128. MERHABA leto bey

    Yorumlarınız üzere bende bu parfümün edt versiyonu douglastan aldım.Aynen yazdığınız gibi mükenmel ötesi bir parfüm.Edp versiyonunu bileğimde denedim açıkçası pek belirgin hissedilebilir gelmedi bana.(10 15dk)Malesef Edt tasterda ellerinde kalmamış.Çok kişi denemiş fakat ilk yorumları genel olarak olumsuz oluyormuş çünkü Hermes standının yanında tom ford ürünleri var direk onlara yöneliyorlarmış.Yanlız ertesi gün almak için gelenlerin %80 gibi birşey olduğunuda öğrendim.Edt versiyonlu terre yi aldıktan sonra eve gelip Üzerime 2 kere sıktım birisi kazagıma birisi boyun bölgeme.Aynen kimisine göre keskin olan açılış bana göre muhteşem.Aradan süre geçti 4 saat kadar.Normal bir ev ortamımda olsam dahi terre kafamı sağa sola çevirdiğimde ben buradayım diyor.Sanki kendi kendini tazeliyor.Bir parfüm bu kadarmı muhteşem olur.Şahsım olarak herkez kendi parfümünü seçmeli deselerdi Terre yi asla değişmem.
    Güzel parfümleri biz tüketicilere gerçek yüzleri ile lanse etiğiniz için şahsım adına size teşekkür ederim.
    Saygılarımla Korhan

    YanıtlaSil
  129. kapalı mekanlarda aman diyim sakın kullanmayın, ben terre hastası biri olarak kapalı ortama gireceğim zaman en fazla 2 fıs sıkıyorum bu dahi insanları rahatsız etmeye yetiyor, en basitinden örnek veriyim internet cafeden çıktı alacaktım ve inanın sağ ve sol yanıma oturan kim varsa 10 20 saniye oturup daha sonra kalktılar ve başka masaya oturdular her iki yanımda boş kaldı:)(bu arada edtsini kullanmaktayım)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç defa denedim bu parfümü öyle insanı rahatsız edecek bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Farkedilirliği baya yüksek tamam ama hoş bir kokunun çokça hissedilir olması niye diğer insanları rahatsız etsin ki?

      Sil
  130. Bence terre hermes bir sanat eseridir. Benim tenimde buruktan ziyade tatlı bile koktuğunu söyleyebilirim. İnternet cafe olayına pek katılamayacağım, çünkü bu kadar övgü aldığım bir parfüm daha olmadı. Ben bundan sonra parfüm deneyimlerimi terre hermes ten önce ve sonra diye ayırıyorum. Terre yi kullandıktan sonra her parfümde bir eksiklik buldum. Maymun iştahlı bir yapım var fakat; terre yi hayatımın sonuna kadar kullanacağıma dair hiç bir şeyden emin olamam.

    YanıtlaSil
  131. Ben hiç denemeden bugün internetten sipariş edeceğim.İlk defa böyle birşey yapıyorum ama yorumlarını okudukça buna değer olduğu kanaatine vardım.Öyle ki beğenmeyip almaktan vazgeçersem sanki büyük bir hata yaparım gibi değişik bir his uyandırdı bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence denenmeden alınmayacak parfümlerin önde koşanlarından.

      Sil
  132. Leto'nun dediği gibi körlemesine alış yapılacak son parfümlerden. Hüsrana uğramanızı istemem açıkçası.

    YanıtlaSil
  133. Çok keskin, (bende) baş ağrısı yapan bir koku. Sevmeye çok çalıştım, bir türlü ısınamadım. Voyage, Terre'e göre daha alınabilir fakat onun da şişesi transparan olmayan beyaz cam olanı makbül gibi :)

    YanıtlaSil
  134. hayatımda bu kadar iğrenç bi koku duymamıştım. övgülere bakıp sakın kör alış yapmayın.

    YanıtlaSil
  135. Demek gerçek bir parfüme hazır değilsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek parfüm buysa eğer boğaziçi kolonyası sürer çıkarım :)

      Sil
  136. Hayal ettim ve geçen cumartesi aldım.inanılmaz bir koku ama bütün kartlarını hemen oynamıyor biraz zaman gerek anlamak ve alışmak için. Bu site sayesin kararımı bu parfumden yana kullandım. 75 lik edp versiyonunu tercih ettim.Kendini özel hissedenlere tavsiyem..teşekkürker. KAZIM YAŞAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullanın. EdP versiyonunun EdT gibi bağırmasını, tendeki yakın etkisini seviyorum.

      Sil
  137. arkadaşlar bu kadar eleştiriden sonra kendimde denemeye karar verdim ... boynerde standı var sol koluma püre olanını sağ kolumada sadece edt den sıktım ... metalik portakal-greyfurt kokusu hemen geldi ... tabi yarım saat bekleyip diğer notaların kokusunu bekledim ... gezdim tozdum biryere oturdum ... 1 saat sonra diğer notalar ortaya çıktı ...maskulen bir şık zengin koku geldi ... çok baskın değil bence ama kız arkadaşım beğendi ... fakat bir sorun var koku kalıcı değil ... hem püre hemde sadece edt olanıda hem koluma hemde kazağıma sıktım burnunuzu yapıştırmazsanız koku gelmiyor... kız arkadaşımın bileğine sıktığı bayan gucci parfümü buram buram kokuyorda bu hermes yapışmazsan kokuyu vermiyor.... gün içerisinde tekrarını istiyor ... kokusuda sonradan güzelleşti ama albenili koku değil ... burrbery brit ten den sonra bir sınıf yukarı geceyim dedim ama bu parfüm hayal kırıklığı oldu .... bvlgari pour homme ye geçsem dahamı iyi olur acaba,tavsiyeleri bekliyorum ...... Not: yaşım 33 , normal-açık tenliyim...

    YanıtlaSil
  138. Denemeden almayın diye sıkı sıkı tembih edilen bu Terre d'Hermes'in pure parfum'ünü Ankara DFree Shop'ta denedim, tek kelimeyle vuruldum; sonra yurt dışında işlerimi takip ederken 1 gün hatta 2 gün kokusunu hissettiğim bu parfum'ü "dönüşte Ankara'da havaalanında vakit kaybetmeyeyim, nasıl olsa aynı fiyat, ayrıca uçağın kalkışına da 1 saat var" diye düşünerek Budapeşte Havaalanındaki DFree Shop'tan (150 euroya 200 cc pure parfum versiyonunu) büyük bir hevesle aldım. Eve geldim; koku evet aynı muhteşem koku ama kalıcılıktan eser yok: 2 saat sonra bileğimde, giysimde vs. hiç bir şey duyulmaz oluyor. Ankara'da denediğim aynı parfum, o kadar kalıcı olmuşken, bu nasıl bu kadar çabuk kayboluyor inanılmaz! Çok üzgünüm; sanırım bayat parfum almışım. Siz siz olun, fazla sirkülasyonu olmayan havaalanlarından parfum almayın.

    YanıtlaSil
  139. ...dünkü yorumuma birşey daha eklemek istiyorum; hani bazılarınız belki " cimri herif,2-3 fıs sıktıysan elbette duyulmaz" diye düşünebilir; şu kadarını söyleyeyim ki 1 ayda hemen hemen 200 ml.lik şişeyi yarıladım. Neredeyse fıs fıs işini bıraktım, bildiğin "dökünüyorum" hâlâ ilk başta çok yoğun, fakat 2 saat sonra tık yok. O kadar diyeyim size. Hasan Ortaç-Uşak Valiliği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Siz siz olun, fazla sirkülasyonu olmayan havaalanlarından parfum almayın." Benim de benzeri Ercan Havalimanı'nda başıma geldiğinden, bu yorumunuza katılıyorum. Isı ve ışığa bol bol maruz kalmış da olabilir.

      Sil
  140. Leto helal olsun memleket sivas mı senin arkadaşım bu anlatım tarzın falan bana sanki hemşerihiz gibi geliyor. İngiltereden bu hermesi almayı düşünüyorum ama gerçekten çok kararsız kaldım. Kız arkadaşım pek etkilenmedi. Şu an keneth cole un ucuz bir parfümü var mavi şişe onu kullanıyorum fresh bir koku, ama kalıcılık sıfır. Hermes kalıcılık konusunda bence iyi 8-10 saat geçti hala bileğimde kokusu. İngilterede parfümün 100 ml si 50 pound bu arada

    YanıtlaSil
  141. beğenmedim çok kötüğ

    YanıtlaSil
  142. Merhaba,

    Geçtiğimiz gün Dior Home Intense aldım. O an için farketmemiştim.Ancak,şu an Yaz için pek te uygun olmadığını düşünüyorum.

    Sabah servis ile iş yerine gidiyorum. Ar-Ge mühendisiyim. İnsanların kokumdan rahatsız olmasını istemiyorum.

    Şu an için Terre d'Hermes-Perfume almayı düşünüyorum. Sizce Yaz için nasıl bir seçim?

    Dediğim gibi, işim gereği, laboratuvar(genellikle çamaşır makineleriyle dolu) ve ofis arasında gidip gelen bir çalışma hayatım var. Parfümüm çok fazla bağırsın istemiyorum.

    Selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, azı-çoğu yok, yazın Dior Homme Intense kullanmak kendinize de çevrenize de sıkıntı verir. Vetiver-sabunsu ağırlıklı kokulara eğilmenizi tavsiye ederim.

      Geçen Dior Homme Cologne 2013 (buzlu şişe) denedim gayet hoşuma gitti, basit ve kalıcı bir sabunsu beyaz misk parfümü yapmışlar.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.. Terre d'Hermes-Perfume hakkındaki fikrinizi de alabilir miyim Yaz ayları için?

      Son olarak,bir kaç parfüm var sıkça karşılaştığım ancak kokusunu hiç bilmediğim. Fikrinizi alabilirsem çok mutlu olurum.
      *Thierry Mugler Angel A Men
      *Chanel - Allure Home Edition Blanche
      *Gucci Pour Home II

      Bunlardan birkaçı ile ilgili yazınızı okudum. Siz olsanız yaz kullanımı için Hermes dahil bu 4'ünden hangisini seçerdini merak ediyorum.

      Selamlar,

      Sil
  143. Bu parfümle bence de oynanmış. Kokuyla yıkanmama rağmen kalıcılık düşük. 1-2 saat(o da maksimum) kokuyor ondan sonra koku yok ama o 1-2 saat için bile paraya kıyılır.

    YanıtlaSil
  144. Yıl 1999.. bomboş bir üniversite amfisi.. yer ankara.. hava soğuk.. amfide ben ve bana parfüm dünyasının kapılarını açan o kız var sadece.. havada ne mi kokuyor.. şeftali karamel paçuli vanilya ve daha nice güzel notayı barındıran eşsiz ve ilk defa duyumsadığım bir senfoni.. Thierry Mugler imzası.. Angel.. sonra bu uçsuz bucaksız dünyada kendimi bulup niş' lere kadar uzandığım eşsiz yolculuklar.. şimdiki durağım bu güzel blog oldu.. sevgili leto eline emeğine burnuna parmaklarına sağlık:) hermes' e gelince.. Ellena öyle bir adam ki sihirbaz desek yeridir. lütfen bu kokuyu koklayın.. sonra tekrar tekrar günlerce ara ara notaları duyumsayarak koklayın.. sevemediyseniz sevmeye çalışmayın.. çünkü Terre, "ya seversin ya nefret edersin" denilen kategoride bir koku. bence bir şaheser. klasik hızlı tüketim kokularından sıyrılıp nişe doğru uzanmış bir eser.. kalıcılık konusunda tüm yorumda bulunmuş arkadaşların da dediği gibi sizi yanıltmaz ve üzmez. ama lütfen önce siz mutlu olun ve kendinizi iyi hissettiren kokuları kullanın:)

    YanıtlaSil
  145. Kendisi ile bugün tanıştım,beğenmezsen kullan getir iade et paranı al dendi . Tek fıs sıktım koku bir çekiliyor sanki pusuya yatıyor sonra böyle tatlı tatlı ben buradayım diyor.bakalım ilerleyen günlerde ne hissedeceğim,sabah seyahate çıkıyorum güzel bir duştan sonra tamamen kuruduğum anda fıslatıp bakalım neler hissedeceğim..şimdiden hayırlı bayramlar ve mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil
  146. Parfümler ikiye ayrılır;

    Hermes ve diğerleri .. net.

    YanıtlaSil
  147. Bende edt si var mukemmel kokuyor fakat farkedilirligi ve kaliciligi cok az1saat ten sonra kokudan eser yok neden acaba bilen warsa soylesin.sevil den aldim..

    YanıtlaSil
  148. Çakmaktaşı olayı hangisinde çok..edp mi edt mi ?

    YanıtlaSil
  149. Erkek parfumleri icinde ilk 10da net

    YanıtlaSil
  150. Ben bayan olarak bu kokuyu kullanicam.unisex olsun olmasin. Cokta fifi. Sarhos edici drrecede muhtesem bi koku. Begenmeyen bana gondersin ;) terre bagislari alinir :))

    YanıtlaSil
  151. Güzel koku olması dışında kendini kullanan kişiye sürekli hissettirdiğinden ötürü rahatsız ediyor.

    YanıtlaSil
  152. Duty Free'dan yeni aldım Pure perfume versiyonunu sanırım EUR 70 olarak.
    Çok beğendim. Maskülen, baştan çıkarıcı ve seksi.

    YanıtlaSil
  153. bende almayı düşünüyorum önümüzde yaz ayları için, farklı önereceğiniz ve farkedilirliği iyi bir parfüm varmı?Perakende sektöründe çalışıyorum.Şimdiden Teşekkürler

    YanıtlaSil
  154. Öncelikle bloğunuz çok başarılı tebrik ederim markasını hatırlamadığım bi bayan parfümü vardı şişeside kapağıda siyahtı tasarım ödülü almıştı sanırım parfümün ismini biliyomusunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  155. Çek Cumhuriyeti nden 160 tl ye 100 cc Edt getircek arkadaş . EDP 75 cc 158 tl . Aralarında ki fark nedir ne değildir bilmiyorum . EDP baya pahali. Şu noktada nihai karar için yardım bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edt daha atak, edp tene yakın, daha yumuşak ve kalıcı

      Sil
  156. Yorum icin tesekkur ederim. Bu noktada sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu?

    YanıtlaSil
  157. Kokuyu öyle metledinizki dedim tamam aradigimi buldum dedim.parfumeriye gittim.denemelik aldim.eve gelip kulaga boyna ellrin damarina sürdüm.parfum 4 saat falan koktu sonra koku gitti.karim ve kizim begenmediler kokuyu .acikcasi hayel kirikligina ugradim.malisef tavsiye etmiyorum birde fiyati cok yuksek gerek yok almaya

    YanıtlaSil
  158. ben terre d'hermes ile geçen sene tanıştım.1978 den beri parfüm kullanırım şu ana kadar kullandığım parfümün sayısını bilmem ama bu parfüm ilk 5 e girer..aramisle başladım terre ile bitirdim.yorumlardan en çok beğendiğim ve doğru olan ya aşık olursun ya nefret edersin.35 yaş üstüysen kullanabilirsin.eşim önce beğenmedi sonra çok beğendi.edt ve edp ikisi de var.ayrı yumurta ikizleri gibiler.edt sıkınca hemen saldırıyor edp sıkınca 20 dakika bekliyor sonra sinsice saldırıyor.sol koluma edt sağ koluma edp sıktım önce anlamadım ama koku bekleyince edp kesinlikle daha kalıcı.bu parfümü nasıl bulduğuma gelince:i.nete kadınların en ok beğendiği parfüm yazdım bazı kadınlar klübunde evli ve çapkın erkeklerin kokusu yazıyordu her kadın platformunda ilk 10 a giriyordu.kalıcık her parfümde her tene göre farklıdır denemeden almayın

    YanıtlaSil
  159. Gecen Douglasta kagit uzerinde Parfumu denedim, ama pek icime sinmedi ve almadim. Ama kokusu gercekten degisik.

    YanıtlaSil
  160. merhabalar leto ,

    2014 çıkışlı eau tres fraiche versiyonuyla ilgili henüz bir rewiev yapmamışsınız gördüğüm kadarıyla.yorumlar da da hiç bahsi geçmemiş.
    Açıkçası ben ilk terre d'hermes e göre yine aynı yüksek kalite, benzersiz (uniqe) tarzı ile farklı ama daha kullanılabilir versiyonu olduğu izlenimine kapıldım.Özellikle de yaz ayları için hiç mi hiç boğucu değil,enfes.bu versiyonla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum,ayrıca luca turin ne demiş puanlamış mı? bununla ilgili de bir bilgiye ulaşamadım? Teşekürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Tres Fraiche'i begenerek aldim, bir 20 ml civari kullandiktan sonra siradan gelmeye basladi ve kullanmayi bicak gibi kestim. Declaration flankerlarini kullanmayi tercih ederim.

      Luca Turinle ilgili bir bilgim yok

      Sil
  161. Bu koku bir efsane her burun keşfedemez ustalık gerektirir.

    YanıtlaSil
  162. Bundan 3 sene evvel 2014 de Ankara'da asansörde iken vatandaşın birinde duydum bu kokuyu ve sordum adını o güne kadar kullandığım versace blue jeans e veda edip, terre d hermes kullanıyorum.
    (kokudan erkek profilini iyi okuyan kadının, sağlam bir yıldırım çarpar parfümüdür)

    YanıtlaSil