20 Ekim 2010 Çarşamba

Hermes Un Jardin Sur Le Nil



Çıkış yılı: 2005
Tasarımcı: Jean-Claude Ellena

Üst nota: Mango, Greyfurt
Orta nota: Hint kamışı, lotus çiçeği
Dip nota: İncir, günlük tütsüsü

Unisex bir koku olan Un Jardin sur le Nil, Hermes'in Ellena'ya yaptırdığı Jardin serileri içersinde bence en başarılısı.

Koku, notalarında belirtildiğinin hakkını vererek çok taze ve doğal bir şekilde mango ve greyfurtla patlıyor. Kullananda adeta meyve bahçesinde yaşarmış gibi bir aura oluşturan bu taze koku etkisini 2 saat civarı koruyor.

Daha sonra çiçeksi-odunsu bir temaya bürünüyor ve 6-7 saat içersinde etkisini yitirerek koku tamamen kayboluyor. Dip notasındaki bu hafif tozlu ve topraksı aroma neredeyde tüm Ellena kokularındaki bir imza adeta. Kendisinin farklı farklı kokularını denedikçe bunu görüyorsunuz.

Kokladıkça mutluluk veren, Nil nehri üzerinde olmasa da çok doğal bir bahçe kokusu gibi, bahar aylarının değişmezi olur, ancak floral kokulardan hoşlanmayan, parfümünün kesinlikle maskülen temalara sahip olmasını isteyenleri memnun etmez, denenmeden alınmamalı.

Koku: 8 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

6 yorum:

  1. Bir koku ancak bu kadar doğal ve güzel kokabilir.Hiçbir yapaylık hissedilmeyen,taptaze,herkesin sevebileceği bir kokusu var kanımca.Fıslatıldığında insana mutluluk ve canlılık katıyor.Nil'in kenarı değil de cennette olduğunu düşündürüyor insana... :) :) Un Jardin Au Paradis :)

    YanıtlaSil
  2. bugün bu kokuyuda denedim ne kokusu ne kalıcılığı tatmin etmedi beni ve kanımca kadınlara daha çok yakışır diye düşünüyorum tabii zevkler ve renkler tartışılmaz benim nacizane görüşüm böyle...Erbay

    YanıtlaSil
  3. Favori parfümlerimden biri.Huzur ve neşe doluyor içime her kullandığımda.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bu parfümün nefis koktuğunu söyleyebilirim. Ancak kalıcılık ve farkedilirlik çok düşük oldu bende. Yine de aldığıma pişman değilim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Leto usta yaz icin ferahlatici parfum ariyorum... Clinique - Happy For Men'i kullandin mi? Onerir misin? Bunun disinda da ferahlatici, pozitif ozellikler barindiran hangi parfumleri onerirsin?

    YanıtlaSil
  6. Koku fena değil ama kalıcılık gerçekten kötü. Fiyat/performans olarak bence çok mantıklı değil.

    YanıtlaSil