31 Ekim 2010 Pazar

Creed Green Irish Tweed


Çıkış yılı: 1985
Tasarım: Pierre Bourdon

Üst nota: İris, Limon, Mine çiçeği
Orta nota: Menekşe, vetiver, fesleğen
Dip nota: Gri amber, misk, vanilya

Öncelikle Creed firmasını biraz anlatmak lazım. Nette her ne kadar dalga geçilse de Creed firması her kokusunun bir kraliyet üyesi veya bir celebrity için üretildiğini iddia eden, parfümlerinde tamamen doğal yağ ve özler kullandığını söyleyen pahalı bir firma.

Green Irish Tweed de ünlü aktör Cary Grant için üretildiği öne sürülüyor. Şimdi Bay Grant 86'da öldüğüne göre parfümü 1 senecik mi kullanmış demeyin, 85 yılında piyasa satışına başlanmış diyolla.

Şimdi ben Creed Green Irish Tweed'e ne diyeyim?

Yorumlamaya nasıl başlayacağımı bile bilemediğim muhteşem bir koku.

Müthiş doğal, ferah, etkili. Nette bolcana dolanan Davidoff Cool Water eşleniği yorumlarını bir kalemde geçiniz efendim. Cool water bunun yanında silik bir kopyadır.

Ben Green Irish Tweed'i nitelendirmek için yeterli kelimelere pek sahip değilim.

Var olan en harika floral-fujer erkek kokusudur demek ile başlayabilirim belki.

İlk sıktığınızda insanı saran "vay bu ne ya" etkisini sindirdiğinizde kokuyu değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Evet Cool Water'a ilk 5-10 dakika benziyor. Bu taze üst notalardan sonra devreye giren gri amber, insana smokini çekip Oscar ödül törenine gidermiş gibi bir his veriyor.

Ancak şu ana kadar kullandığım hiç bir parfümde karşılaşmadığım patlayıcı bir etkiye sahip. Sıktıktan bir saat sonra koku "ben burdayım" diye bağırıyor. Böyle bir koku olamaz. Harika.

İrlanda'ya gitmedim ancak bu yemyeşil taptaze kokuyla gitmiş kadar oldum:)

Koku: 10 Kalıcılık:7 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 8

Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

68 yorum:

  1. arkadaşım incelemeriniz çok güzel.bana tavsiye edebileceğiniz hafif ama kalıcı bir koku varmı bir sürü parfüm aldım orjinal inanın yarım saat bile kalıcı değil sıktığım parfümü birinin algılaması için sıktığım bölgeyi koklaması lazım.piyasadaki parfümlerin çoğu fiyasko havaya gidiyor para.bu güne kadar aldığım parfümler içinde en kalıcısı joop homme du oda ağır rahatsız ediyor başkalarını benim kişisel görüşüm .tavsiye diyince hugo boss ,gio,c.k eternity fix parfümler yazıyorlar bana parfüm önerirseniz kalıcı olan çok makbule geçer.üniversite öğrencisiyim.kullanıp beğenmediğim parfümler jpg lemale,bulgari aqua pour homme,gio,d'hermes,burberry weekend,escada magnetizm,dkny red beğendiğim bikaç parfüm 212man,kenzo pour homme,pi,givenchy insense ultramarine,black code,burberry london,azzaro chrome

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Hafif-ferah kokularda genellikle uçuculuğu yüksek aromalar kullanıldığı için kalıcılık pek sağlanamıyor. İris-vanilya gibi notalarla desteklenmeli.

    Sıcak yaz günleri haricinde kullanılabilecek Givenchy Xeryus Rouge ve Joop Jump'ı size tavsiye ederim, kalıcılıkları çok iyidir.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler bi bakayım onlara

    YanıtlaSil
  4. kalıcılık istiyorsanız comme des garçons ürünlerini öneririm buradan leto ustayada sesleniyorum eşsiz bloğunda comme des garçons parfümlerinede yer verirse mutlu olurum

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Enis, teşekkür ederim ilgin için.

    CDG'den sadece CDG Eau de Parfum'ü almıştım, şişeyi nasıl elden çıkaracağımı şaşırdım.

    Bana inanılmaz kuvvetli baharatlı gelmişti ve CDG parfümlerinden bu yüzden hep uzak durdum. Hatırladığım kadarıyla o ilk aldığım şişenin tanıtımını koyarım bloga.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba hocam rica ederim.
    CDG parfümlerinden WONDERWOOD'U denemeni ve yorum yapmanı çok isterim.Parfüme ilgi duyan biri olarak bu ürün inanılmaz güzel geldi bana ama sizinde görüp yorumlamanızı çok isterim.
    Teşekkürler Saygılar

    YanıtlaSil
  7. Selam Enis, Wonderwood benim aklımda, ancak şu an için deneyebileceğim bir yer mevcut değil, o yüzden, umarım kısmet olursa:)

    YanıtlaSil
  8. Sadece harvey nichols ve brand room'da var fıyatı 350 civarında satıyolar ben milanodan bi arkadaşıma 180 tl'ye aldırdım.Şu an tüm yabancı siteler ve parfüm blogları bu parfümden bahsediyor umarım denemek sizede kısmet olur.Saygılar

    YanıtlaSil
  9. Geçtiğimiz hafta internet üzerinden 120ml'ini 369tl'ye temin ettiğim kokuyu çözmek için tam bir haftaya ihtiyaç duydum. İlk etapta bende olumsuz yönde çok farklı duygular uyandırdı. Parfüm ilk notasını atlatana kadar adeta fresh bir traş kolonyası kokusunu andırıyor. Diplere inildiğinde ise ağaçsı altyapıya keskin bir limon kokusu eşlik ediyor. Fakat koku, tende durduğunun son evresinde saygıdeğer Leto arkadaşımın dediği gibi taze yeşillikler dolu bir ormanın kokusunu andırıyor adeta. Şişeyi kardeşime verdiğim için şu anda çok pişmanlık duyuyorum :)) çünkü serin havalarda inanılmaz bir etkiye sahip.

    YanıtlaSil
  10. Çok fazla seviyorum bu kokuyu :)

    YanıtlaSil
  11. mrb bu parfumu ıstanbulda uzun zamandır arıyorum ama bı turlu bulamıyorum satan bı yer bılıyormusunuz

    YanıtlaSil
  12. Türkiye'de sanırım Creed yetkili satıcısı yok. Niş parfümlerden belli başlı markalar ülkemizde sadece Harvey Nichols'te var ancak onlarda da Creed yok.

    Galiba Türkiye'de görerek ve deneyerek alma imkanı mevcut değil.

    YanıtlaSil
  13. Bu parfum nasıl bı kokuya sahıp bılmıyorum ama Leto usta ıyı dıyosa ıyıdır dıye dusunuyorum:)
    Nısantası BRANDROOM'da var gordum ama koklamak nasıp olmadı fıyatıda sanırım 400 tl cıvarıydı.CREED ıcın ayrı bır stand yapmıslardı ama satıcı soylerken duydum kısa bır sure magazada satılacagını soyluyordu bende duydugumun yalancısıyım.Bunun dısında paylasmak ıstedıgım bır sey var,Nısantasını ıyı bılen varsa orada tesvıkıye caddesı uzerınde saray muhallebıcısı var onun hemen yanında bır pasaj var ıcerıye gırıyorsunuz genelde amerıcan mallarının satıldıgı kucuk dukkanlar bulunuyor burada fakat pasajın sonunda kucuk bır parfumerı dukkanı mevcud bence oraya bır ugrayın cunku Harvey Nıchols gıbı yerlerde satılan gereksız derecede pahalı olan lux parfumler orada yarı fıyatına satılıyor!! Dukkan sahıbı arkadasta gayet ılgılı ve esnaf bır kısı bence mutlaka bır ugrayın derım,ben oradan sayısız urun aldım ve bırcok arkadasımıda goturdum herkes memnun kaldı urunlerı orjınal ve temız emın olun.Saygılar

    YanıtlaSil
  14. Bir dakika Enis, uygun fiyatlı parfüm var dediler geldik!

    Reasürans içersinde mi bu dediğin yer?

    YanıtlaSil
  15. Degıl hocam Tesvıkıye caddesınde ama heyacanlanma hemen Creed yoktu en son ama emın ol bulup getırırler.Mademkı ılgını cektı sana asıl bomba bı adres verıyım:) Dogubankta en alt katta konusunda duayen dıyabılecegım bır parfumerı var! mesela ben CommE dES Garcons'larımı ordan alırım hep fıyatlar son derece uygundur yurt dısından getırırler uygun fıyata satarlar emınımkı Creed orada vardırkı vardı dıye hatırlıyorum sıze buradan numarasını verıyorum dukkanın umarım faydalı olur:)0212 513 16 67 0532 267 48 42 dukkan sahıbının ve yazdıgım gsm numarasının sahıbının adı Murat.Sevgıler

    YanıtlaSil
  16. Ayrıca tesvıkıye caddesındekı yere gıtmeden google'a monetacosmetıcs dıye yazarsanız dukkanın web sıtesı cıkacak karsınıza oradan urunlerı ınceleyebılırsınız ve telefon acarak hangı parfumu ıstedıgınızı ve bulup bulamayacagı bılgısıne ulasabılırsınız.Sıtede yer alan urunler genelde sıradan pıyasa markaları ama aralarında ıyı olanlarda var mesela Bond Street,Comme Des Garcons gıbı.. Ayrıca bu dukkan uygun fıyata tester urunlerde satıyor en azından once sıteye gırıp bakarsanız oralara kadar yorulmadan fıkır sahıbı olmus olursunuz dıye dusunuyorum.Esen Kalın

    YanıtlaSil
  17. İlk sıkıldığında büyük şaşkınlık yaşatıyor, Cool Water yahu bu diyorsunuz (şişenin spreyini kokladığımda %95 aynı geldi) ama bir süre geçince tende dönüştüğü şey ara ara Cool Water ı andırsa da epey farklı notalar da barındırıyor. Cool w. dan çok daha kompleks, daha yeşil, çok daha kaliteli, çok daha ferah ve lüks bir aurası var, oldukça da kuvvetli. Parfüm deneyimi fazla olmayan arkadaşlarımız kokularını ayırmakta zorlanacak ama biraz tecrübeli buruna sahip olanlar farkı göreceklerdir. Ben oldukça beğendim ve etkilendim, bir gün koku dolabımda yerini alacaktır.

    Tek kelime ile özetlemek gerekirse; G.I.T'nin yanında Cool w. çakma parfüm gibi duruyor, G.I.T, Cool water'ın "olmuş" veriyonu.

    Not: Leto, beni bu parfümle tanıştırdığın için çok teşekkür ederim. Saygılar...

    YanıtlaSil
  18. Hala Istabul'da bir yerde satılmıyor mu aşırı merak ediyorum

    YanıtlaSil
  19. Ara ara Nişantaşı Brandroom'a geliyormuş diye ve 1 sene içersinde de resmi ithalatının olacağını duydum. Yüksek ihtimal Harvey Nichols getirir.

    YanıtlaSil
  20. Creed'in diger parfumleri hakkinda ne dusunuyorsun, deneme sansin oldu mu? Almayi dusunuyorum ama hangisi karar veremedim. Ozellikle green irish tweed ve aventus guzel gibiydi ama deneyenler daha iyi bilir tabi.

    YanıtlaSil
  21. Selam, buraya yazdığım 3 adet dışında Original Vetiver'i de severek kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  22. Selam
    Kilian parfumleri hakkinda yorumlarinizi alabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  23. Tekrar selam, tam creed aventus almaya gitmistim ki satici creedin daha cok orta yaslilar icin uygun oldugunu soyledi ve bana "profumi del forte" adinda baska bir parfum tavsiye etti. Onu da creed kadar begenmedim acikcasi. Ben 24 yasindayim, sence de creed benim yasimdakilere uygun degil mi? Tavsiye ettigi diger parfum hakkinda bir fikrin var mi?

    YanıtlaSil
  24. Yok canım neden öyle olsun, bir sürü modeli var. Green Irish Tweed, Erolfa, Millesime Imperial, Virgin Island Water gayet kullanabileceğiniz modeller.

    Profumi del Forte'den sadece Tirrenico'yu denedim ve beğendim, ancak fiyatı biraz tuzluca.

    YanıtlaSil
  25. iyi günler, bu parfümü internet üzerinden sipariş edebileceğim bir site var mı? aradım biraz ama bulamadım.

    YanıtlaSil
  26. Selam, ülkemize yurt dışından posta yoluyla parfüm girişi kanun eliyle yasaklandı, dolayısıyla bulsanız da alamayacaksınız.

    Kasım sonuna doğru Harvey Nichols'ta satılmaya başlanacak ancak kaça verirler allah kerim.

    YanıtlaSil
  27. Escentual.com üzerinden Ülkemize satış varmı? birde,Etat Libre d'Orange Putain des palaces Eau de parfum Natural spray 50ml.Hakkında bilginiz varmıdır acaba?

    Creed Green'i bende kullanmayı çok istiyorum. gg üzerinden 30ml 228,00tl olarak geçiyor, Ama ne kadar güvenilir bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  28. Selam, ülkemize yurtdışından posta yoluyla parfüm girişi kanunen yasak. Dolayısıyşa site ismi fark etmiyor.

    Putain des Palaces denedim, kadınların kullanımına müsait hoşcana bir koku. Ancak Eldolarda denediğim kadarıyla benim, ve deneyen diğer tanıdıklarımın da pek özel bir şeyler bulmadığını belirteyim.

    İstanbul'da iseniz Harvey Nichols mağazalarında Creed deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  29. Selam Creed Aventus Parfümümünün Denemek Amaçlı Doldurmaları Varmı? Yaptıkları ürünlerde sentetiklik olmadıgından soruyorum eğer Doldurma Yoksa Bana Önereceğiniz hiç sıkılmayacağım ağır olmayan bilindik markaların bilinmedik ürünlerinden fark edilirliği fazla kalıcılığı fazla hem kış hem yaz parfumu olarak kullanacam aklınızda varsa önerirmisinz yaş aralığı 18-25 arası ten:esmer

    YanıtlaSil
  30. Doldurma derken? Anlayamadım. İstanbul veya Ankara'da iseniz Harvey Nichols mağazalarında deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  31. edp mi edt mi peki hangisi tavsiyedir?

    YanıtlaSil
  32. Doldurma Derken David Walkerda Creed Markasının Sentetikleri yani D&P gibi Doldurmaları Varmı

    YanıtlaSil
  33. Hayır, bu tip markaların açığı bulunmaz.

    YanıtlaSil
  34. Ebay'da bir açık arttırmaya girdim. 96 dolara 120 ml lik şişeyi aldım. Ebay'da ortalama 100-140 dolar arası fiyatı var. Ben 3 yıldır ebay kullanıyorum, eğer kullanmayı bilmiyorsanız dikkatli olun derim, az para değil, dikkatli olun. İyi günler.

    YanıtlaSil
  35. Yurtdışından parfüm getirmek mümkün değil, siz nasıl yapıyorsunuz ki..Ebaydan aldığınız 96 dolarlık Creedi Türkiye'ye getirebilecek misiniz?

    YanıtlaSil
  36. Ben Ebay'den ikinci kez parfüm getirtiyorum. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Çünkü yaygın kanı, sizin de söylediğiniz gibi, getirtilemeyeceği yönünde. Türkiye'deki aç gözlü parfüm şirketleri yurtdışı alışverişini engellemek için elllerinden geleni yapıyorlar. Bilinen,belli başlı, yabancı kaynaklı parfüm satıcısı sitelerin ürünleri, Türkiye'ye bir giriyor bir giremiyor. Tam bir muamma. Şu anda kullanmakta olduğum Creed GIT 120 ml, Kanyon AVM- Harvey Nicols mağazasında 505 Lira. Bu parfümü bu fiyata satan kişi elbetteki bu ürünü 180 liraya almamdan rahatsız olur. Güneş Gözlüğü piyasası da bu piyasaya benziyor. Aynı siteden 85 dolara, Türkiye Fiyatı 350 liralık bir gözlüğü getirttim. Bunları yapmak bir maharet değil, sadece tecrübe. Dileyene aktarırım. İyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar @Sefi Parfüm ve gözlük gibi kişisel ürünleri Ebay yahut direk yurtdışından getirme tecrübelerinizi duymak isterim.Türkçe olan Ebay forumlarını okuyarak pek bir noktaya geldiğim söylenilemez.Tecrübelerin önemli olduğunu düşünürüm. Özellikle ürün ve satıcı araştırma(orjinallik-güvenilirlik), ürünü göndertirken dikkat edilmesi gereken hususlar(kargo-gümrük-zamanında teslimat gibi) görüşlerinizi-önerilerinizi bu işlerde benim gibi tecrübe eksikliği yaşayanlar için hiçbilmeyen birine anlatırmış gibi detaylıca anlatırsanız çok sevinirim. Kolay gelsin iyi akşamlar.

      Sil
  37. Leto usta bana yaz ayın da kullanabileceğim 3 tane parfüm önerebilirmisin.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. belçikada bir arkadaşım bu kokuyu kullanıyordu ve birkaç kez denedim. ancak renk uyumunu beğenmedim...

    özellikle erkek için; kokunun, kişi ile beraber hareket etmesi gerekliliğine inanıyorum. göremediğiniz ancak vücudunuzu tümleşik olarak saran bir astar düşünün, sizi kucaklayan. bu astar, yani daha doğrusu koku, sizi ne kadar kucaklar, sever, kabullenir ve ne kadar özgün bir hareket bütünlüğü tanırsa, işte o koku o kadar sizindir. ve bir başkası tarafından sizi, etkin, etkileyici ve -o kişi açısından- tanıdık biri gibi tanımlar.

    sevgili leto, ben özellikle "ck one" hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. yıllardır bana eşlik eden bir koku. yanı sıra, bu kokuyu hayli seven birine önerebileceğin bir başka koku var mıdır? yorumlarını takip ediyor ve ciddi bir yetenek görüyorum.

    şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tabi ki bu söyledikleriniz her parfümde geçerli olacaktır. Denediğim ve ciddi seven kitlesi olan bazı parfümler de bana uymadı misal, takdir ettim ama "yok, bunu ben kullanamam" dedim çoğu kez.

      Calvin Klein One'ı ben şahsi anılardan dolayı unisex bir koku göremiyorum, o yüzden benim bu konuda fikrim alınmasa daha iyi olur :)

      One seven Issey Miyake, Kenzo gibi firmaları denemelidir derim ilk başta, ama çok geniş bir yelpaze tabi ki.

      Sil
  39. selam leto üstat sahiden müthiş bir koku harvey nichols te denedim harika bu güzel sıfatı bu parfüm hakediyor doğrusu zira bu koku sentetik olmayan nadir kokulardan doğal esanslar içeriyor bir koku daha aradım orada bulamadım çok övgüyle bahsediliyor bu kokudan "serge lutens" chergui bu kokuyu biliyorsanız nerede bulabiliriz yardım eder misiniz üstadım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Serge Lutens markası ülkemizde resmi olarak satılmıyor, yurtdışına giden birine aldırabilirsiniz.

      Sil
  40. Aventus modeli ile ilgili bir fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, elma-ananas hafif odunsular şeklinde giden hoş ve spor bir parfüm, severek kullanıyorum.

      Sil
  41. creed aventus. Gerisi hikaye...
    inanılmaz bir koku, hafif, bir o kadar kalıcı ve çekici.
    2-3 hafta çıkmıyor giysilerden.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba.Leto,Creed Harvey Nıchols 75 ml fiyatına dair bilgin varmı?

    YanıtlaSil
  43. üstadım shiseido zen'e değerlendirmeye alırsan sevinirim yani ben kokladım ama senin yorumunu merak ediyorum bana biraz sert ve sıra dışı bir koku geldi

    YanıtlaSil
  44. Leto turkiye'de bunlari bilen birileri olmasi cok guzel. Parfum bir sanat benim icin. Aventus ve Millesime Imperiale kullaniyorum. Ikisi de birbirinden harika. Aventus 250ml ozel sisesinde aldim kristal cok guzel.

    YanıtlaSil
  45. slm Leto oncelikle tebrikler blog harika tavsiye ettin parfumlerden 3tane sini denemeden aldim ve severek kulanyorum hele guerlian H.Int.cok basarili sormak istedigim Creed virgin islqnd water cok sicak yaz gunler icin ideal oldugu soylenyor hatta plaj parfumu benim aradigim da boyle bi koku deneme firsatin oldu mu?bligilendirirsen sevinirim seff.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim. Virgin Island Water benim için çok değerli bir parfüm ancak Creed'in meşhur şişesi şişesini tutmayan kokularında da bayrak sallıyor. Benim elimdeki muhteşem kokar ve çok kalıcı/farkedilir iken farklı şişelerde farklı performans verdiğini de çok gördüm. Eğer bir mağazadan alacaksanız eni konu alacağınız şişeyi açtırıp sıkmakta fayda var.

      Yarım saat kalıcı olan VIW gördüm ben, hem de mağazada.

      Sil
  46. Selam Leto usta. Kullandığın tüm parfümleri yorumlamadığını düşünerek, puanlarıyla birlikte en beğendiğin Top 10 parfüm sırasıyla nasıldır?

    YanıtlaSil
  47. Selam, elimdekilere bir hızlıca bakıyorum, karışık liste. Önceki gün üzerinde o parfüm varken bir şeye kafan bozulmuşsa bile sıralama değişir, zor işler bunlar :p

    -Green Irish Tweed daimi zirve
    -Chanel Sycomore
    -HdP 1725
    -Diptyque Eau Duelle
    -Dior Homme Intense
    -Le Labo Rose 31
    -TDC Sel de Vetiver
    -Heeley Sel Marin
    -Creed Virgin Island Water
    -Creed Aventus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. By Kilian Cruel Intentions'a 10 puan vermis olmana ragmen Top 10'da degil. Puanini bilmesem de cok overek degindigin Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire Pour Homme da yok. Bunun anlami, Top 10 dakilerin hepsinin senin icin 10 puanlik oldugu mudur usta?

      Sil
    2. Sayılara aşırı takmışsınız. Parfüm işte, kokuyor, seviyoruz:)

      Sil
  48. küçük şişe büyük şişe fark eder mi yani 120 ml ile 500 ml arasında bir kalite farkı olabilir mi ? creed green irish tweed için tabi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Creedlerde batch farklılıkları olabiliyor

      Sil
  49. Yaz ici. Onerebileceginiz parfumler nelerdur.tesekkurler

    YanıtlaSil
  50. Leto ustad, kiz arkadasima ferah ya da turuncgil tarzi bir koku ariyorum.. Acaba Creed Virgin Island Water bayan icin uygun bir parfum mudur? Yoksa erkege gider fakat bayana gitmez mi? Bunun disinda bayan icin onerebilecegin bayik olmayan bir parfum var mi?

    YanıtlaSil
  51. Merhaba,MFK Aqua Universalis ilginizi çekebilir.

    YanıtlaSil
  52. Arkadaslar yeni bir uyeyim.Almanyada douglas'da calistim ve diyorum ki Eger bu parfumu merak ediyorsaniz bir elinize Lacoste Booster alin diger bir elinizede daha yeni koparilmis bir taze fasulye bir onu bir onu hizli bir sekilde koklayin :D iste size creed

    YanıtlaSil
  53. Green Irish tweed tam anlami ile mukemmel fujer trazda lider bir parfum bence 120 ml 595 tl su an Harvey nichols istanbul ve ankarada bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  54. Böyle şahane bir koku olamaz. 1mm sample kullanma şansım oldu.
    İmkanım olsa şişeyi başımdan aşağı dökerdim.

    YanıtlaSil
  55. Arko tıraş kolonyası muhtemelen. Cool Water benzeri her kokudan İĞRENİYORUM!

    YanıtlaSil
  56. cool water sabun gibi kokar. Git2TE BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

    YanıtlaSil