25 Mart 2012 Pazar

Kenzo Jungle


Çıkış Yılı: 1998
Tasarım: Olivier Cresp

Üst nota: Yeşil limon, Bergamot, Mate
Orta nota: Muskat, Karanfil, Tarçın, Biber
Dip nota: Sedir, Vetiver, Sandalağacı, Benzoin, Amber

Benim de ilk gençlik yıllarımda çevremde kullananı bol olan Kenzo Jungle, şaka maka çıkalı neredeyse 15 yıl olmuş modern klasiklerden biri.

Jungle'ı anlatmak, ve hatta severek kullanmak biraz zor, zira notalarının kullanımı, kendilerini hissettirmeleri ve birleşimlerinden ortaya çıkan genel koku yapısına alışmak biraz güç. Kenzo'nun diğer sade parfümlerinin yanında Jungle, nevi şahsına münhasır yapısıyla diğerlerinden biraz ayrılıyor.

Üst notalarında görebileceğimiz gibi, muskat ve baharatların etkisi altına girmeden önce ilk anları aromalı bir çay gibi kokuyor. Keskin bir yeşil limon, Earl Grey çaylardan aşina olduğumuz bergamot aroması ve Güney Amerika kökenli bir bitkiden yapılan Mate çayı. "Yerba Mate" ismiyle anılan bu çayı ülkemiz markaları da yapıyor. Süzen poşetten bir Yerba Mate çayı içtiğinizde kokusu size Kenzo Jungle'ı da hatırlatacak. Nota kullanımı çok kaliteli ve kendini gösteren cinsten, tek kalan sorun ise bu kokuyu üstünüzde taşımak isteyip istemeyeceğiniz.

Bu güçlü aromalı çay etkisini yarım saat içersinde yumuşatırken, baharatlı ve hafif tatlı bir yola doğru yelken açıyor. Özellikle oldukça etkili bir muskat, biber, kakule, ve kuvvetli bir karanfil çiçeği kokusu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyorken biraz daha ilerledikçe ortaya çıkan kuvvetli bir benzoin, kokunun Givenchy Pi'ye hafifçe selam çakan bir tatlılığa kavuşmasını sağlıyor.

Özetle Jungle kuvvetli ve farklı bir konsept, severek kullanması zor, ancak çok beğenenini de anlarım. Ben kokusunu beğenenler tarafındayım, ancak düzenli bir şekilde kullanamam.

Bu arada bu da eski kutusu, ancak aralarında bir formülasyon farkı var mı, yoksa sadece ambalaj değişikliği mi, bilmiyorum. Markanın diğer parfümleriyle benzer ambalaj konseptine sahip olması amacıyla sadece kutu değiştirilmiş olabilir.


Tavsiye ettiğim kullanımı bahar ayları, temiz ofis kokularınıza (vetiver ve beyaz misk ağırlıklı) ufak fıslamalarla kombin yaparak farklı bir deneyim elde edebilirsiniz. Kokuyu sevmeme rağmen tek başına kullanımının biraz zor olduğunu düşünmekteyim.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 6



3 yorum:

  1. şişenin üzerindeki fırça ne işe yarıyor ?

    YanıtlaSil
  2. Leto bu kokuya birinde rastladım sordum jungle dedi.Bulunduğum şehirde hiçbir yerde bulamadım.Ama alasım var.Acaba kör alış yapsam paraya yazık olur mu? Performans olarak çoğu yorumda vasat yazıyordu ama kokuyu aldığım adam 7-8 saat önce sıkmıştı.

    YanıtlaSil