24 Mart 2012 Cumartesi

Kiehl's Forest Rain

Çıkış Yılı: 2008

Üst nota: Narenciye aromaları
Orta nota: Müge
Dip nota: Vetiver, Misk

1851 ylında New York'ta John Kiehl tarafından "ailenizin eczanesi" tadında kurulan bir firma olan Kiehl's, aile içinde kendi çapında işlerini görürken 1921 yılında bir kendisi de bir kimyager olan Irving Morse tarafından satın alınıyor ve eczane konseptini fazla kurcalamadan geleneksel bakım ürünleri alanında günümüze kadar Morse ailesinin elinde kalıyor.

Kuruluş günlerindeki Kiehl's mağazası


2000 yılında ise kozmetik devi L'Oreal, firmanın artan popüleritesinin cazibesine kapılıp Kiehl's markasını bünyesine katıyor ve konsepti biraz daha "üst kalite ürün gamı" minvaline çekiyor.

Günümüzde bir Kiehl's mağazası



Bu kısa tarihçeden sonra firmanın 2008 yılında çıkan Forest Rain isimli parfümünü incelemeye başlayalım.

Forest Rain'in açıklanan notaları pek bir sade, narenciye aromaları, hafif çiçekler, misk ve vetiverden oluşan bir baz.

Öncelikle koklamadan ismi yanıltmasın demek isterim, "Orman Yağmuru" ismini hak edecek nemli, topraksı notalar pek mevcut değil. Parfüm daha ziyade hafif tatlı-baharatlı yeşil notalar, ve diplere doğru kokuyu ele geçiren miskin etkisi altında.

İlk sıktığımda yeşil limon, greyfurt ve çiçeksi notalara eşlik eden şampuansı bir tatlı misk hemen kendini göstermeye başlıyor. Bu tatlılık şeker-karamel değil de biraz badem ezmesini andırıyor.

10-15 dakika sonra maskülen parfüm severleri biraz üzebilecek şekilde, bu tatlılığa beyaz bahçe çiçekleri aromaları eklenmeye başlıyor, bu da unisex olmasına katkıda bulunsun bakalım.

Diplere doğru ise vetiverin karakteristik kokusunu pek alamasam da, temiz-yeşil yapısını çok bozmadan tatlı bir misk ortaya çıkıyor.

Genel olarak hafif çiçeksi, yeşil, tatlı, kendine özgü bir koku. Parfüm gibi değil de sanki doğal ve temiz bir ten kokusu gibi hareket ediyor. Denenmesini öneriyorum.

Rahatlatıcı bir etkisi var, unisex kullanıma açık, tavsiye ettiğim kullanımı bahar ayları. Kiehl's markası ülkemize de geldi, Akmerkez'de mağazası mevcut.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7

2 yorum:

  1. mükemmel bir parfüm, Kiehl'sin diğer ürünleri gibi buna da bayılıyorum

    YanıtlaSil
  2. Zor bir koku gerçekten .. koku bence musk ve zambakta kilitlenip kalıyor, diğer notalar sadece kısa bir süre eşlik ediyor, vetiveri bulmak mümkün değil. Yaratıcısı bilinmiyor ama sanki Endymon'u hazırlayan ellerden çıkmış gibi. Neticede "orman yağmuru" temasına ulaşamasakta bence başarılı bir koku ve gerçekten farklı ..

    YanıtlaSil