29 Ekim 2011 Cumartesi

Gucci Envy



Çıkış Yılı: 1998
Tasarım: Daniela Andrier

Üst nota: Kakule, Mandalina, Biber, Lavanta, Zencefil, Kişniş
Orta nota: Gül, Yasemin, Karanfil, Sandalağacı
Dip nota: Tütsü, Tütün, Vanilya, Vetiver, Deri, Amber, Paçuli

Efendim gene Gucci'nin özenli dönemlerinden bir parfüm daha ile huzurunuzdayız. Hatta piyasadaki kendi alanındaki en iyi erkek parfümlerinden biri olan Envy, pek çok yerde yazdığına göre üretimden kalktı. Biraz daha okuma ile Gucci'nin yeni yönetiminin firmadan Tom Ford izini tamamen silmeye çalıştığına dair moda dedikoduları görüyoruz.

Neyse, ne kadar saçma da olsa, ticari kararları kendilerini ilgilendirir, biz bulabildiğimiz Envy şişelerini koklamaya devam edelim.

Envy, "modern" diyebileceğimiz bir oryantal-baharatlı koku. İçeriğinde ne kadar fazla ve kuvvetli baharat-çiçek ve misk-amber bileşimleri kullanıldığını görüyoruz, ancak ziyadesiyle öne çıkanlar zencefil, kakule, karanfil ve tütsü diyebilirim.

Kokuyu ilk sıktığınızda kuvvetli ve koku uçana kadar teni pek terk etmeyecek olan zencefil aroması hunharca yüzünüze çarpıyor. Bununla beraber, çok hafif ve mandalinanın acımsı kabuğunun kokusuna benzeyen bir narenciye, ayarında -rebul kolonyasına veya Hypnose'daki boğuculuğa benzemeyen- bir lavanta aroması ilk bir saatte hakimiyetlerini gösteriyorlar.

Orta notalarında ben gül ve yasemini pek alamadım, daha ziyade ortaya çıkmaya başlayan karanfil kokusu, üst notalardaki baharatlılığı bozmadan ve onlara uyum içersinde katılarak devamlılığı ve zenginliği sağlıyor.

Dip notalarda ise tütsü önemli bir rol oynuyor, hem kalıcılığı arttırıyor hem de kokunun genel karakterine son bir nokta koyuyor, çok iyi kullanılmış bir aroma. Diplerinde başka neler var dersek, amber çok önemli bir aktör, derinlik katıyor. Biraz biraz tütün, paçuli ve acımsı bir vanilya da geliyor ancak vetiver pek alamadım.

Yavaş yavaş bitirirsek, Envy çok iyi bir koku, bulduğunuz yerde deneyin, umarım beğeninize de hitap eder. Tam bir sonbahar-kışlık erkek kokusu, 1-2 fısla kapalı mekan, daha fazla uygulamayla dış mekanda kullanılabilir. Ancak dozajlamaya dikkat etmenizi öneririm, kuvvetli bir koku.

Koku: 9 Kalıcılık:8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

21 yorum:

  1. merhabalar birçok siteyi inceledim ama aralarında kokudan anlayan tabi bana göre.. en iyi site burası sanırım.. bir ricada buluncam scotch and soda BARFLY ürününü inceleme şansınız varmı ?

    YanıtlaSil
  2. ben bu kokuyu satın alabileceğim bir yer bulamadım, sanırım artık üretilmiyor. siz nereden edindiniz acaba bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. kokudankokuya.com da bulabilirsiniz. Tester fiyatı bile 150 tl denemeden almayın bence.

    YanıtlaSil
  4. Met, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ben yurtdışından almıştım, şu an kıyıda köşede kalmış parfümcüler dışında bulmak malesef zor.

    YanıtlaSil
  5. Dogukan, sanırım yok zira ilk defa duydum ve ülkemizde de satılmıyor.

    YanıtlaSil
  6. yorum harika....

    ürün ise gittigidiyor da satılıyor.
    http://urun.gittigidiyor.com/GUCCI-ENVY-FOR-MEN-4-LU-SET_W0QQidZZ47159121

    YanıtlaSil
  7. Nisantasi scotch&soda magazasinda bulabilirsin

    YanıtlaSil
  8. gucci by gucci bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, Gucci by Gucci'yi bir yakınım kullanıyordu ve deneyip hiç beğenmemiştim, sadece kullandığım parfümleri yazdığım için o yüzden malesef kendisini bu blogda göremeyeceksiniz :(

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar Avon'un ürettiği WİLDERNESS isminde bir kokusu var. Bu Wilderness Gucci Envy'nin kokusuna çok benziyor gibi geldi sanki. Sizcede öylemi yanılıyor muyum, lütfen yorumlarmısınız?

    YanıtlaSil
  11. Hayır, Avon, Oriflame vs. ilgi alanıma girmiyor, burda hiç olmayacaklar.

    YanıtlaSil
  12. Anlıyorum Leto ve bu konuda da haklısın zaten. Daha önce wilderness ismindeki kokuyu öneri üzerine almıştım ve bir süre kullandım. Geçtiğimiz aylarda da Gucci Envy (tester) uygun fiyatlı görünce dayanamadım ve aldım. Daha önce Envy'nin kokusunu bilmediğim için ve wilderness ismindeki kokuyu kullandığımdan dolayı kokularını çok yakın buldum. Acaba orjinal tester ürün diye aldığım ürün sahtemi diye kafamda soru işareti oluştu. Sadece bu konuda yardımınıza ihtiyaç duydum. Yoksa avon ürününü Gucci gibi bir markayla bir tutmak komikliğini yapmak istemedim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  13. Leto ustam bende bu kokuya hastayım favori kokularimdan ama malesef bulmasi zor ankara da amerikan pasajı var orada zaman zaman oluyor ancak orijinal midir bilmiyorum alsam mi almasam mi şaşırdım kokudankokuya sitesi var orada da oldukça pahalı napicam bilmiyorum neyse hocam bol parfümlü günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, orijinalliğine emin olduğunuz yerden Envy'yi bulduğunuzda kaçırmayın, gittikçe bulması zorlaşan ve pahalılaşan bir parfüm.

      Sil
  14. Nasıl emin olurum kokular birebir aynı orijinal olup olmadığını nasıl anlarım üstat bana yardımcı olun seri numarası felan mi var ya da barkodu felan mi ustam bu konuda yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  15. www.anindasatinal.com/index.php?do=catalog/product&pid=1277

    merhaba leto, kokudankokuya dahil birçok siteye baktım ama bulamadım.. yukardaki sitede buldum mesela ama güvenebilir miyim sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, belirttiğiniz site hakkında malesef bir fikrim yok

      Sil
  16. Açılışı ve ilk yarım saat tenimde olağanüstü hisler uyandırdı işte budur sonunda aradığım parfümü buldum dedim ancak yarım saatten sonra tenimde yavaş yavaş deri kokusuna dönmeye başladı ve bir süre sonra acımsı oldu neden böyle oldu bilmiyorum ama açılışı şuana kadar beni en çok etkileyen koku oldu ilerleyen zamanlarda bende o değişime uğramasaydı 1 numaram olabilirdi :)

    YanıtlaSil
  17. ben bu parfümden şans eseri bir tane 100ml'lik buldum ve hemen aldım tam anlamıyla çam ağacı gibi kokuyor... acaba sahte mi diye düşünüp tekin acarın bir mağzasına gittim ve sanki o an elimde yokmuş gibi bu parfümü ve nasıl koktuğunu sorguladım... mağazadaki eleman da 'bildiğiniz çam kokusu' dedi...

    çam kokusu mu bu??

    YanıtlaSil
  18. Leto selam abi, saygim sonsuz tecrubuene ve paylasimlarina. Cok da faydalaniyorum kendi adima. Tek bir merakim var, bu kokuyu cok seven ozleyen ve arayan biri oalrak. Tom Ford'un kendi adiyla yarattigi kokularda bu tadi bulmak mumkun olabilir mi ? Denemedim hic ve de sen denediysen eger paylasman mumkun mu? Yok denemeyecegim diye bir kararin varsa da sebebini merak ederim :) Black Orchid ve MEn Noir hakkinda gorsulerini epey merak ediyorum dogrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim beğeniniz için:) Tom Ford Private Blend'de Envy'yi andıran bir parfüme rastlamadım.

      Black Orchid başarılı bir parfüm, bence kadınlara daha çok yakışıyor, fakat açık parfüm piyasasını da hayli ele geçirmiş durumda.

      Noir ise Guerlain Habit Rouge'u andıran iyi bir koku, beğeniyorum.

      Sil