12 Kasım 2011 Cumartesi

Calvin Klein Contradiction


Çıkış Yılı: 1998
Tasarım: Carlos Benaim - Pierre Wargnye

Üst nota: Yeşil limon, Mandalina, Adaçayı, Lavanta
Orta nota: Biber, Kişniş, Muskat, Kakule
Dip nota: Sandalağacı, Vetiver, Misk

1998 çıkışlı bu koku, narenciyeli, hafif oryantal sınıfında değerlendirilebilecek, Calvin Klein'in gene kendi standardını tutturduğu, ancak diğer modellerine kıyasla biraz daha özel bir beğeniye hitap edebilecek bir parfüm. Hemen hemen tüm CK lar gibi "Çok iyi, aa parfümüm bu olmalı" dedirtecek bir yanı yok, işini yapıyor, belli bir süre hoşçana kokuyor. Sanırım bir daha bir Calvin Klein parfümüne para vermemin mümkünatı yok.

İlk sıkıldığındaki yeşil limon ve adaçayı oldukça kuvvetli, biraz elin ayarı kaçarsa baş ağrıtıcı olabiliyor. Aşağı yukarı onbeş dakika içersinde baharatlı tarafını göstermeye başlayan kokuda muskat hafif hafif tatlı bir hava vermeye başlıyor, hatta kokunun genel karakteri olarak limonlu bir muskat kokusu diyebilirim.

Diplerine geldikçe de aslında nasıl geldiyse öyle devam ediyor, pek özel bir yanı yok.

7-8 sene önce kullandığım ve iyi bir şekilde hatırladığım bu parfüm, malesef artık tatmin etmiyor. Sıcak yaz günleri harici dört mevsim kullanılabilir.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik:7 Genele Hitap: 6,5
Aldığıma pişman mıyım?: Evet





2 yorum:

  1. Biraz haksızlık etmişin be leto tamam çok özel bir yanı yok ama ben büyük şişesini aldım şuan bitmek üzere vede pişman değilim aldığıma.Değişik bir kokusu ver bence farkedirliliği ilk başlarda çok iyi olan nadir parfümlerdendir ayrıca.10-15 metreden kokunuzu alırlar.

    YanıtlaSil
  2. Yok canım kötü değil de ben ısınamadım, yoksa kullanılmayacak bir parfüm değil.

    YanıtlaSil