19 Ağustos 2011 Cuma

Calvin Klein Man




Çıkış Yılı: 2007
Tasarım: Ann Gotlieb - Harry Fremont - Jacques Cavallier (Firmenich ekibi)



Üst nota: Biberiye, Mandalina, Bergamot, Menekşe yaprağı

Orta nota: Muskat, Nane, Tütsü, Defne
Dip nota: Selvi, Sandalağacı, Amber, Guaiac (Peygamber ağacı)


Calvin Klein markasının algısı ülkemizde çok yüksek. Halbuki özellikle ABD menşeili sitelere baktığınızda Calvin Klein ürünlerinin gayet uygun fiyatlara satıldığını görürsünüz. Firmanın hemen hemen tüm parfümleri de aslında ne kadar ekmek o kadar köfte prensibinin hatta biraz üstüne çıkarak vasatın üstünde hoş kokulara sahip, hatta bazıları parfümseverler arasında uzun yıllar takip edilen parfümler olageldi.

Nispeten yeni çıkmış sayılabilecek Calvin Klein Man de bu minvalde bir koku. Hoş ve rahatsız etmeyen kokusu ile Euphoria serisi gibi kullananların seveceği bir parfüm.
Üst notalarındaki hafif ferah, meyveli ve Akdeniz baharatlı kokusunu firmanın Euphoria kokusuna biraz benzettim, zaten Euphoria'yı da severim. Üst notaları biraz Gucci pour Homme II'ye de benzetilebilir.


Parfüm genel gidişat olarak bu hafif baharatlı halini pek terketmezken yarım saat içersinde muskatın ve tütsünün verdiği hafif bir tatlılık kokuda hakimiyetini hissettirmeye başlıyor. Ancak kesinlikle rahatsız edici veya bayık bir tatlılık değil.

Diplerinde ise fark yaratıcı veya öne çıkan bir nota göremedim, hafif baharatlı tatlılığı muhafaza etmeye devam ediyorlar.

Özetle parfüm hoş ve rahatsız etmeyen klasik bir Calvin Klein kokusu (sanırım bu ekolün dışına bir tek CK Obsession çıktı) . Çok özel bir yanı veya peşinde koşulacak bir durumu yok, varsa kullanılır. Çok sıcak yaz günleri harici dört mevsim gideri var.


Koku: 5 Kalıcılık:6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Tam şişe almadığım için hayır



Ek not: Kesinlikle bu reklamdaki adamın kokusu değil :)





















16 yorum:

  1. Birşey sormak istiyorum.Yorumladığınız parfümlerin çoğunu satın mı alıyorsunuz.Hayır yani şişesini küçük boy aldığınız için pişmanlık duymadığınız parfümler var.Eğer büyük boyunu alıp pişman olacaksam eğer boşuna o kokuya para vermemin ve kullanmamın bir manası yok :)birde sizden ricam parfümü bayan erkek olarak ayırımını yapmadan yorumlasanız iyi olmazmı.Bu bir sanat ve siz parfüm severler bunun ayırımını yapmadan yorumlamalısınız. serge lutens,frederic malle,l'artisan,the different company gibi parfüm evleri bu tür ayırımlar yapmıyorlar mesela.Bu arad ben bu kokudan nefret ederim mesela.Nedense günümüz insanı bu tarz kıymetsiz kokuara yüzlerce lira verip kullanıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Selam, evet aksini belirtmemişsem hepsi alıp kullandığım kokular hakkındaki şahsi izlenimlerimdir, o yüzden pek kadın parfümü görmemeniz doğal:)

    YanıtlaSil
  3. leto bey narciso rodriguez for him parfümünü yorumlarsanız çok sevinirim.sizin koku hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Narciso Rodrigues'in mini deneme boyunu kullanmistim, kendine has guzelligi olan biraz sert bir koku, ilerde edinmek ve genis bir yorum yazmak isterim

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,parfumtutkusu forumuna üye harici giriş yapılamıyor Üyelikte kapatılmış gibi. Özellikle mi kapattınız yoksa eliniz filan mı çarptı. Ne güzel her sabah ilk is yeni mesajları okuyorduk:)

    YanıtlaSil
  6. Areup, bana mailimden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. not kısmına bayıldım :)

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel bı parfüm okuldan çıktıktan sonra Tekin acarda test etmiştim parfümü ilk önce pek hoşuma gitmedi farkedemedim ama 2 gün sonra ceketimin cok hoş koktugunu farkettim koku test ettigim bilegimdeki ceketimin manşetinden geliyormuş abartı değil 1-1.5 aydan daha fazla bı süre ceketimin manşetinden çıkmadı koku ta ki ceketi kuru temizlemeye gönderene kadar.. Gercekten cok fazla kalıcılığı olan ve cok güzel etkili bir koku kesinlikle öneririm.

    YanıtlaSil
  9. Hangi manken oynadığı reklamladaki parfümü kullanırki adamlar paraya bakar:))

    YanıtlaSil
  10. ilgiyle takip ediyorum calvin klein euphoria ile ilgili yorumlarınızı cok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  11. koku iyi değil ama kötü de değil. özellikle üst notadaki baharat hem sıradan koku hissi veriyor, hem bayıyor. ayrıca sentetik hissi var. ucuz koku.

    ama yine de 25 yaş altı gençlerin ilgisini çekebilir.

    YanıtlaSil
  12. Meraba arkadaşlar bişi sormak istiyorum acaba bu parfümü kullanan lar ben 100 ml dauglas mağazasından almıştım bu parfümü sprey kısmına gıcık oldum su tabancası gibi atıyo yani pıs diye çıkmıyo acaba sahtemi die düşünüorum?? Anlamadım.

    YanıtlaSil
  13. mrb leto usta.. CK Obsession ı denediniz anladığım kadarıyla..doğruysa ayrıntılı yorumunu bekliyoruz..ayrıntılı yazamam dersende eğer en azından puanlamanı mutlaka rica ediyoruz..(yaş 35 :)) ayrıca her soruya da cevap verecek kadar nazik olduğundan dolayıda teşekkür ederim..(bu talebimi daha öncede yaptım belkide cevapladınız ama ben nerede yazdığımı bulamadım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, deneyimim mağazada 1-2 fıstır o yüzden sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil, ağır-baharatlı olduğu yazılıp çiziliyor ve ben de o şekilde hatırlıyorum.

      Sil
  14. merhaba üstat leto, intimately beckham hakkında kısaca görüşlerin neler ? Tavsiye eder misin? Hakkında pek yorum bulunmuyor fiyatı da bu civarda olduğu için burada sormanın uygun olacağını düşündüm. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk elden bilgim yok ancak hatirladigim kadariyla fiyatina gore iyi bir odunsu oldugundan bahsediliyordu

      Sil