9 Temmuz 2011 Cumartesi

Givenchy Insensé Ultramarine


Çıkış Yılı: 1994


Üst nota: Karpuz, Bergamot, Kara üzüm, Kasnı otu
Orta nota: Nane, Kakule, Adaçayı, Çiçek notaları
Dip nota: Tütün, Sedir,Vetiver

Akuatik-taze parfümlerin artık erkek parfümlerinde yeni bir trend olarak yavaş yavaş etkilerini hissettirmeye başladığı 90lı yılların ortasında çıkmış olan Insensé Ultramarine, yıllardır sevenleri azalmadan kullanılmaya devam eden, belki de yavaş yavaş kült statüsüne erişmeye başlayan bir koku.

Karpuz ve bergamotun ferahlatıcı etkisiyle başlayan hafif meyveli-tatlı, taze kokusu, tenden uçana kadar çok fazla bir değişim göstermiyor. Nane aromasının da kendini gösterir şekilde bu ferahlatıcı etkiye katkıda bulunduğunu söyleyebilirim.

Orta notalarındaki hafif baharatlar ve çiçek notaları, parfümün genel karakterini fazla değiştirmiyor, hissetmek için derin derin içinize çekmeniz lazım geliyor biraz.

Dip notaları ise ya gene sabitleyici notalar olarak kullanılmış, ya da ben algılayamadım.

Özetle, baştan sona pek değişmeden genel ferahlatıcı etkisini sabit tutan, hoş bir bahar-yazlık koku, ama fazla bir özelliği olmadığını da belirtmek durumundayım.

Koku:7 Kalıcılık:7 Farkedilirlik:7 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Sanırım beklentimi biraz yüksek tuttuğum için evet.

5 yorum:

  1. Ya bırak bunları müdür! Someday deli sattı. Justin Bieber malı götürdü. Ne diyosun?

    YanıtlaSil
  2. Tüm dünya duysun I love you Justin Bieber diyim mi :)

    YanıtlaSil
  3. Deme. Bunun aslı var, Insense diye, hala edinilebiliyorsa, edinip koklamak gerekir... :) Benim çok sevdiğim bir parfüm insense, ama insense ultramarine, değindiğin gibi güzel, hoş ancak sıradan biraz... Nispeten ucuza bulunabilirse yaz için güzel seçeneklerdendir diye düşünüyorum.

    Herkeste bu koku var diye forumlardan okuyanlar için de demem gerekir ki; çoğu kimsede yok bu parfüm ve öyle 2 metreye yayılan bir aurası olmadığı için yakın duranlar dışında fark edilemez, o yüzden rahatlıkla kullanılabilir hala orjinal bir parfüm olarak.

    YanıtlaSil
  4. İnsesnse ile İnsense Ultramarine arasındaki fark karpuz notasının Ultramarine'e dahil oluşu. ama yine de Insense kesinlikle sentetiklik barındırmıyor. o yönüyle takdir edilesi bir koku.

    YanıtlaSil
  5. benim 7 yıllık kokum ultramarine ve Grunge kişiliğime gayette sakız gibi yapışan,kişiye göre haz veren bir koku olduğunu düşünüyorum.. çünkü kokuyu bende alıp dakikalarca boyunumu ve oduncu gömleğimi koklayan kız arkadaşım aynı parfümü abisine aldığında yanına yaklaşmak istememişti.. yani kişinin değil kokunun kişi tercihi gibi felsefik boyutları olan bir koku bütünü bence tabi şahsi kanaatim.. özellikle sonbahar rüzgarları ve güz yağmurları altında sizi 90'lara götürebilen de bi kokudur..

    YanıtlaSil