25 Ocak 2011 Salı

Michael Kors Michael for Men

Çıkış Yılı: 2001

Tasarım: Harry Fremont



Üst Nota: Anason, Kişniş, Kekik, Kakule, Tarhun, Bergamot, Köknar Reçinesi

Orta Nota: Tütsü, Deri-Süet notaları, Tütün

Dip nota: Paçuli, Sandal Ağacı, Kuru meyveler



1959 doğumlu, özellikle kadın spor giyimi tasarımlarıyla ünlenmiş olan bir tasarımcı olan Michael Kors'un modaevinin çıkardığı ilk erkek kokusu olan Michael for Men, nihai olarak sonbahar-kış kullanımına uygun, gençlerden ziyade daha çok otuz yaş üzerine hitap ettiğini düşündüğüm tatlı ve kaliteli bir tütün-deri kokusu.



Koku, sıkılır sıkılmaz "güzel" denemiyor zira üst notalarında kullanılan baharatlar oldukça kuvvetli ve insanı bir anda boğabiliyor. Özellikle sert başlangıçları sevmeyenler üst notalardan biraz rahatsız olbilir.



Ancak özellikle bir saat içersinde koku oturdukça çok nazik ve günlük kullanıma uygun bir hale dönüşüyor. Kuvvetli baharatlı başlayan rayiha, zaman geçtikçe tatlı tütün - deri - tütsü tarafını ortaya çıkarıyor.



Bu bahsettiğim üçlü her ne kadar orta notalarda verilmiş olsa da, parfümün oturması sonrası, altı-yedi saat içersinde tenden uçana kadarki tüm genel karakterini yansıtıyor. Orta notalarında hafif hafif malt viski kokusu da aldım.



Dip notalarındaki paçuli ve sandal ağacı, kalıcılığın dengeli bir şekilde artmasına ve son demlerin biraz daha odunsu geçmesine, kuru meyveler ise tatlılğın artmasına başarıyla katkıda bulunmuş.



Koku: 6 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Evet








12 yorum:

  1. blogda iletişim şeysi göremediğimden buraya yazıyorum. parfümlerin blog entryisini girdiğin andaki fiyatlarını da yazsan daha iyi olmaz mı? bence daha güzel olur yani...

    YanıtlaSil
  2. Selam Onur, bu sefer de nerenin baz alınacağı karışır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. Chanel Bleu De Chanel denediniz mi?Nasıldır?
    Anasayfaya iletişim de yazmalısınız.Hatta artık kendi host, domain ve tasarımınız olmalı bence.Zamanı geldi gibi (-;

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Bleu de Chanel'i geçenlerde bir arkadaş daha sormuştu ve kullanmadığımı ancak bir kez deneyip beğendiğimi söylemiştim.

    Koku geçen hafta kafama takıldı ve biraz daha değerlendirmek için bir parfümeride tekrar denedim. Ben sanırım daha önce başka bir kokuyu denemişim.

    Bleu de Chanel gayet sıradan bir deniz ve narenciye destekli odunsu koku. Chanel firmasına inanın hiç yakıştıramadım.

    Davidoff Cool Water - Calvin Klein Eternity havasında bir koku, Chanel ismini ve o yüksek fiyatı hak ettiğini kesinlikle düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım kullanıyodu M.Kors'u gercekten çok süper bir parfüm.Ortama geldiği zaman her tarafı kaplıyodu kokusu onun geldiğini hemen anlıyodum :)

    YanıtlaSil
  6. Michael kors kadar güzel oryantal,tatlımsı ve hafiften aromatik,füjer bir koku denememiştim.Çok kaliteli kokan ve çok farklı kokan ve piyasa kokularından çok farklı kokan elit bir parfüm olduğunu hissettiren bir koku yaratılmış.Farklı kokmaktan çekinmiyorsanız,vede az da olsa kokuda kaliteye önem veriyorsanız,es geçemeyeceğiniz bir parfüm.

    YanıtlaSil
  7. Korsu kullanmaya başladığımda sevmek-sevmemek arasında gidip geldim kardeşimden de tütün kolonyasına benziyor yorumu alınca bahanesini de hazır edip takaslamıştım... Kaliteli ancak genelin(özllikle gençlerin) zevkine uymayacak yapıda olduğunu düşünüyorum. Sonuç: keşke takaslamasaydım...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Leto,
    Tütün kokularını gerçekten çok seviyorum. M.Kors'u hiç denemedim. Bana önerebileceğin tütün temalı parfümler nelerdir?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aromalı pipo tütünü derseniz Back to Black...

      Sil
    2. By Kilian ürünlerini satan bir internet sitesi ne yazık ki bilmiyorum. Mağazadan alma şansım da pek yok. Başka önerileriniz var mı?

      Sil
  9. Burberry London, Versace Dreamer deneyebilirsiniz, güzel parfümler.

    YanıtlaSil