6 Ocak 2011 Perşembe

Ermenegildo Zegna Summer


Çıkış Yılı: 2005

Üst nota: Nane, Greyfurt, Bergamot
Orta nota: Mersin ağacı, Kakule, Adaçayı
Dip nota: Gri Amber, Misk, Vetiver

Odunsu ve şık bir koku olan Essenza di Zegna'nın yaz versiyonu olan Zegna Acqua d'Estate, şık ve adı gibi tam yazlık bir koku.

Aslında koku Escada Sunset Heat ve Bulgari Aqua ile benzer kafa yapısında olmasına rağmen uygun fiyatı ve performansıyla öne çıkıyor.

Yazlık olarak pazarlanan kokularda neredeyse bir ön şart haline gelen nane-bergamot-greyfurt triosu çok doğal kullanılmış, oldukça beğendim. Sıcak yaz günlerinde gayet iyi bir ferahlatıcı olacaktır.

Ama Zegna Summer'ı muadillerinden ayıran bu ferah üst nota etkisinin yanı sıra orta notalara geçildiğinde baharatlı br yumuşak odunsu yapıyı yansıtabilmesi. Koku gerçekten çok karakterli. Pazarlaması yeterince yapılmış olsaydı Armani Gio'ya bile ciddi rakip olabilecek kalitede olurdu.

Adaçayı notası ise odunsu notalarla birleşip kokuyu olgun bir yapıya sokuyor.

Dip notalarında ise klasik bir vetiver ve beyaz misk kokusu hakimiyetini gösteriyor. İsmi beni çok heveslendirse de gri amberi pek hissedemedim, gri amber işinin hocası Creed kokuları.

Nihayetinde yazlık hafif bir koku olarak pazarlansa ve tene yakın kalmayı tercih etse de, kalitesi, performansı, doğallığı ve kalıcılığı ile beni oldukça etkiledi.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 6 Genele hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

5 yorum:

  1. merhaba leto.öncelikle yorumlarınızı beğenerek takip ettiğimi belirteyim gerçekten cok başarılı.. Ve bir sorum olcak size:
    İnternetten orjinal olduğundan şüpheye düşmeden parfüm alabilecegm bikaç site önerebilirmisiniz? Hpsiburada adlı sitedn başka bilmiyorumda ben :) az evvel derinmor diye bir siteye rastladm benim t.a dan 170 e aldgm givenchy rouge 110 liraydı. Ağlayasm geldi :( sizce guvenebilirmiym bu siteye? Ve hangi sitelerdn gonul rahatlığyla alabilırm.yardm edrsenz sevinirm.(umarm reklam olmamıstır ) :)

    YanıtlaSil
  2. pardon az önce dedigm fiyat 50 ml için gecerliymiş. Yeni gordum.ama internetle arasında kargoyuda sayarsak 30 lira oynuyo yinede.bi aydınlatabilırseniz cok iyi olck sanal alşveriş hakkında..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, benim şahsen tecrübe ettiğim ve güvenilir olan siteler; pazarland, kokudankokuya, vimjo, misspera ve hepsiburada.

    YanıtlaSil
  4. selam leto. Şu sitede yılın en iyi 10 parfümü diye yayınladıkları parfümlerden denediğin varmı? Yorum yapabilırmisin acaba? Blogunda bulamadımda.
    www.boxerdergisi.tv/fotogaleri.asp?news_id=2129

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bu tip dergilerde parayı veren düdüğü çalar felsefesi ön plandadır, reklam sonuçta. O yüzden parfüm yorumu takibinde basenotes, fragrantica, ve kişisel bloglar gibi son kullanıcı yorum ve incelemelerinin olduğu mecraları takip etmek daha sağlıklı.

    Blogda listede olan Terre, Bateleur ve Lanvin Homme Sport tanıtımları halihazırda var.

    Diğerlerinin de tesadüftür hepsini denedim-kullandım. Çılgınca peşinden koşulacak kokular değiller.

    Frederic Malle ve Creed de körlemesine alınacak fiyat seviyelerinde olmayan parfümler.

    YanıtlaSil