5 Ocak 2011 Çarşamba

Christian Dior Higher

Çıkış Yılı: 2001
Tasarım: Oliver Gillotin & Olivier Pescheux


Üst nota: Limon, Fesleğen, Şeftali, Armut

Orta nota: Biberiye, Servi yağı, Baharatlar

Dip nota: Misk, Armut Ağacı


Chrsitian Dior Higher, meyveli-odunsu tarzda, günlük-ofis kullanımına çok uygun hafif ve taze bir bahar-yaz kokusu. Erkeklere yönelik pazarlanıyor ancak bence rahatlıkla bir kadın da kullanabilir, tene yakın kalan, bağırmayan şık ve nazik bir koku.


Üst notalarındaki limon ve fesleğen çok ayarında kullanılmış, bu tip kokularda genellikle ilk beş dakika civarı ayarsız limon ve fesleğen çok yoğun açılır ve oturana kadar insanı birazcık rahatsız eder. Oysa Higher'da yumuşacık kullanılan limon ve fesleğen, armut konsepti çevresinde dönen üst ve orta notalara biraz daha olgun bir hava katıyor ve kokunun tamamen bir "genç kokusu" olmasını engelliyor.


Bir saat içersinde kendini göstermeye başlayan, gene bir Akdeniz baharatı olan biberiye, beyaz misk ve servi ile birlikte kokuyu ferah meyveliden biraz daha odunsu yapıya iteliyor. Daha önce belirttiğim gibi, bu geçişlerin ve notaların ölçülü kullanımının kokuyu çok kullanışlı ve keyifli bir hale getirdiğini düşündüm.


Dip notalarında ise bu misk-odunsu etki, kalıntılar halinde varlığını sürdürmeye çalışıyor ancak ana armut konseptinden -Santa Maria adı altında satılan sarı ve hafif kızarık armutlar- de pek sapmıyor.


Her ne kadar narenciye-meyve konseptli kokulardan fazla kalıcılık beklemek abes olsa da, gene de kalıcılığının zayıf olduğunu belirteyim. Yazlık olarak pazarlanan kokulardaki artık neredeyse standart hale gelmiş "deniz kokusu etkisi"nden sıkılanlar, Kenneth Cole Reaction ile birlikte buna bir şans vermeliler, pek pişman edecek bir yönü yok.



Koku: 8 Kalıcılık: 5 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7

Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

13 yorum:

  1. Bende bunu bir süre kullanmıştım. İssey'e benziyor kokusu. Hafif bir koku. Erdem bide Armani'nin City Glamını nasıl buluyorsun???

    YanıtlaSil
  2. Kafa yapısı olarak Issey'e benzediği konusunda haklısın abi. Issey, ıhlamur, adaçayı, mandalinaya odaklanırken, Higher armuta odaklanmış. Ancak Issey'in bundan daha iyi bir koku olduğunu düşünüyorum.

    City Glam'i hiç kullanmadım, bir şey diyemeyeceğim :(

    YanıtlaSil
  3. Bence bulabilirsen city glamı bir dene çok muhteşem bir parfüm. Fakat galiba artık üretilmiyor olabilir. Uzun zamandır bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. abi kokuya 8 vermişsin yani en az erolfa ,dune,vs kadar iyi kokusu var demişsin b yanlışlık yok dimi :dD

    YanıtlaSil
  5. Evet, şahsi beğenim biraz ön planda Higher için. Kokusunu oldukça severim.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    Acaba beğenilerim dahilinde bir öneride bulunur musunuz? Yaz için bunu, kış içinse Angel ve Rochas kullanırım her daim lakin bu kokuyu bulmak giderek zorlaşıyor. Buna benzer önerebileceğiniz daha yeni kokular var mı? Normal cilde sahip zenci kıvamında esmer biriyim :)

    Teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, ben bu aralar Voyage d'Hermes ve Gio Essenza kullanıyorum, bir deneyebilirsiniz.

      Sil
  7. İsmi gibi HAYIR olan bir parfüm. İlk açışına hayran olup yanıldığım aradan 1 saat geçmesiyle o yapay biberimsi kokusuyla burnumun direğini kıran parfümümsü.

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle şimdiye kadar kullandığım en iyi parfum diyebilirim..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Volkan ben,

    Uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum.Bende moda sektöründeyim stil danışmanı ve işletmeciyim.Koku alırken gündüz ve akşam kullanımı,ten uyumu, mevsimsel tercihler gibi kriterler sizinde çoğu zman bahsettiğiniz gibi dikkat edilmesi gereken hususlar.Kullanmadığım parfüm son çıkanlar dışında pek yok gibi diyebilirim.En son tamamen yorumlarınıza dayanarak guccı pour homme II aldım, istediğim tarzda bir koku çıktı ama kalıcı ve etkileyici değil üstelik eşim bile kokuyu hissedemediğini belirtti.Yine dior higer, burberry london,gucci II,kenzo power,cK europhia tarzlarında ama daha kalıcı bir koku almak istiyorum.kalıcılık pahasına da etrafıma sıkıntı vermek de istemiyorum açık tenliyim 40 yaşındayım.Gün içinde, bu mevsimlerde kullanabileceğim parfüm önerilerinizi rica ediyorum.Bloğunuzun devamını diliyorum kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  10. Bu kokuya da 8 vermişsin. Kusura bakma ama sen bu parfüm işini bırak dostum.

    YanıtlaSil