18 Ocak 2011 Salı

Calvin Klein Escape

Çıkış Yılı: 1993
Tasarım: Steve DeMarcado

Üst nota: Greyfurt, Bergamot, Ardıç, Okaliptüs, Mango
Orta nota: Adaçayı, Servi, Biberiye, Köknar ve Huş reçineleri
Dip nota: Paçuli, Vetiver, Sandal Ağacı, Gri Amber, Meşe Yosunu

Ardıç-bergamot-adaçayı triosu kokuyu Akdeniz baharatları minvaline çekmeye çalışsa da Escape'in genel yapısı olan okaliptüsle ferahlatılmış yoğun mango kokusu, parfümün özellikle ilk bir saatinin meyve buketi gibi geçmesini sağlıyor.

Orta notalarında bahsedilen ağaçsı ve reçinemsi kokuları hiç alamadım, koku baştan sona zaman zaman kavunun tatlılığına yaklaşan, mangonun yeşil-hafif ekşimsi etkisinin altında. Taze tarzda yaza uygun bir koku olmasına rağmen kokuyu fazla sıkarsanız mangonun etkin kokusu biraz rahatsız edebiliyor.

Dip notasına gelindikçe paçuli ve meşe yosunu parfümün biraz olsun yeşil-odunsu tarafını vurgulamayı denese de koku, daha önce bahsettiğim meyveli genel karakterini pek fazla yitirmeden tenden 3-4 saat içersinde yok oluyor.

Çok çekici, ahım şahım bir yanı yok, ancak başarılı, temiz ve taze bir yaz kokusu. Meyveli kokuları sevenler bir şans vermeli.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Evet


3 yorum:

  1. Bu koku çok yoğun bence. Ayrıca dinozor kokusu. 80leri hatırlatıyor bana. Uzak duruyorum.

    YanıtlaSil
  2. 90lar da dinozor herşey dinozor herşeyden uzak dur...

    YanıtlaSil
  3. Ben aldm kokuyu kullaniyorum ust alt dip nota falan hikaye bu tarzn genel ozelligi yogun acilip belli standartda seyreden ozelligi evet ic bayici ama cevremden olumlu tepkiler aldim.kiz arkadaslarim begndi

    YanıtlaSil