26 Ekim 2010 Salı

Lacoste Booster



Çıkış yılı: 1996

.

Tasarım: Xavier Rousseau-Jean Kerleo

.

Üst nota: Okaliptüs, mentol, nane

Orta nota: Lavanta, Greyfurt

Dip nota: Küçük hindistan cevizi, misk

.

Booster, üst notalarından da anlaşılacağı gibi insanı gerçekten "boost" eden, olips yiyip su içince boğazınızda oluşan etkiyi tende yaratan keskin ve taze bir koku. Tam bir olips olan bu ilk 10 dakikalık üst nota bombardımanı kimisini rahatsız edebilir.

.

Yarım saate doğru lavanta egemenliği eline geçirip, küçük hindistan cevizi ile birlikte kokunun karakterini değiştirip hafif yapaylığı hissedilen bir floral-hafif baharat kokusuna dönüştürüyor.

.

Kokuda yapay his gerçekten kendini hissettiriyor, bazen çamaşır deterjanı gibi geliyor insanın burnuna. Üst notalarını devam ettirebilseymiş gerçekten jenerik bir koku olurmuş.

.

Vasatın biraz üstü diyebileceğim, temiz ve sportif bir koku, fiyatı uygun yakalanınca denenebilir.

.

Koku: 6 Kalıcılık:6 Farkedilirlik:8 Genele Hitap: 6

Aldığıma pişman mıyım?:Sanmıyorum




5 yorum:

  1. Lacoste booster mygitar forumunda parfüm konusunda sizin gibi bilgiler veren lord nickli arkadaş tarafından ilk 5 te gösterilmiş bende güvenilir gördüğüm bir siteden indirimdeyken alıp deneyeyim dedim parfüm henüz elime ulaşmadı umarım yanlış bir tercih olmamıştır. Bu arada kullandığım parfümler içinde en iyisi Bulgari Pour home soirdir hemen hemen bütün arkadaşlarımdan çok olumlu yönde tepki almışımdır.Hatta tatilde kaldığımız otelin müdürü parfümümü satın almak bile istemiştir :D Henüz kimse bu parfümü farketmedi farketmesinde ben kullanayım sadece ancak bir inceleme yapmanızı tavsiye ederim bakalım sizin bu parfüm hakkındaki yorumunuz ne olacak

    YanıtlaSil
  2. Selam, lord nickli arkadaşımızın o yazısını yazmasının üzerinden seneler geçtiğinden, eminim ki top 5'inden çoktan çıkartmıştır. Yanlış tercih demeyelim, günlük kullanım için ferah, güzel bir parfümdür.

    Bulgari Soir malesef hiç deneme şansım olmadı.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar.ben lacoste red almayı düşünüyoru ama siz ne söyleyebilirsiniz bu koku hakkında? Deneme imkanınız olmuşsa sizden bir lacoste red yorumu alabilirsem sevinirim..denememişseniz alternatif olacak tam yazlık bir koku önerebilirmisiniz? (baskın karakterinde çiçeksi ve odunsuluk ve aşırı baharatlı olmayan erkeksi bir parfüm) istiyorum bir türlü bulamadım:( gio gibi herkeste olan bi parfümde istemedim açıkçası. sizin yorumlarınıza güveniyorum.ve güvenerekte 2 parfüm aldım ve memnun kaldım.o yüzden yaz kokumuda size sormak istedim.zahmet vercem size ama mümkünse bekliyorum önerinizi. ( en son bunları dnedm beğenmedim : armani he ,armani code sport.dior dune.kenzo p homme..
    lacoste red den nerelere getirdim konuyu :) umarm baymamişımdır :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Lacoste Red iyi ya da kötü denemeyecek nprmal bir parfüm. Üzmez de, özel bir yanı da yok. Yorumlarda kendimce uygun gördüğüm mevsimi belirtiyorum, ordan takip edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. tüm yorumlarınızı okudum.ama yazlık parfüm yorumlarınz azınlıkta biraz..ve biçoğuna vasat not vermişsiniz.belki daha farklı bir öneriniz olursa diye sormuştum.belki kendiniz denememiş olsanız bile çok merak ettiğiniz "özgün" bir yaz kokusu.belki favori kokunuz.belkide yayınladıklarınz içinde en farklı olanı.Ama teşekkür ederim.

    YanıtlaSil