30 Ocak 2012 Pazartesi

By Kilian Straight to Heaven



Çıkış yılı: 2007
Tasarım: Sidonie Lancesseur

Formülasyonu:




L'Oeuvre Noire koleksiyonun Calice Becker'ın elinden çıkmamış olan, serinin en maskülen kokularından biri Straight to Heaven. Kimi cennete götürür, kime burun kıvırtır bilinmez ancak cidden sert bir açılışı var kokunun. Resmi notalarında açıklanan rom ağırlıklı bir açılışla başlıyor. Ünlü konyak hanedanlığının varisi Kilian Hennessy'den şık bir gönderme...

Bu pek öyle benim pek aşına olduğum bir rom değil açıkcası. Belki de şu ana kadar ortalamayı aşan kalitede bir rom içmediğim içindir. Malum Kilian kokularında kullanılan içerikler çok doğal ve türünün cidden iyileri. 5-10 dk içinde asıl karakteri olan odunsu baharatlı bir tarza bürünüyor. Bu kısım açılışı kadar etkileyici değil.

Orta notalara doğru yanık odun kokusu ve rom eşliğinde baharatlı bir hissiyatı var kokunun. Odunsu havayı katan paçuli (silhat) ve sedir, ancak ikisi de aşina olduğum kokular olmadığından kaliteleri hakkında yorum yapmam zor. Tek söyleyebileceğim paçulinin A*Men'deki gibi hissedilmediği, smooth yorumlandığı. Kaliteli bir içki içtim ancak asla çevreyi rahatsız edecek kadar alkol kokmam dercesine tene yakın kalıyor Straight to Heaven.

Keşke farkedilirliği de yüksek olsaydı da bu her zaman tatma şerefine nail olamadığımız yanmış odun havasını biraz daha hissettirebilseydi. Aynı zamanda orta notalara doğru belki de yanık odun havasının getirisi, biraz dumanlı bir hissiyatı var kokunun. Ayrıca belirtmeliyim ki orta notalara doğru romun belirginliği ciddi oranda düşüyor. E alkoldür uçucudur diyip üzülsek de ses çıkaramıyoruz...

Serinin birçok kokusu gibi bu da "niche" kokunun nasıl olması gerektiğini tanımlıyor. Diğer Kilian yorumlarım arasında Cruel Intentions için de bunu yazdığımı anımsadım ki her iki kokunun da yaratıcısı Sidonie Lancesseur. Herkesin sevmeyeceği, ancak parfüm meraklılarının kesinlikle ilgisini çekeceği özgün bir tarzı var. Kendini gösteren bir koku değil. Dolayısıyla marka gömlek alıp de üretim fazlası defolu iç çamaşırı giyerim, nasıl olsa görükmez zihyiyetine aykırı bir koku.

Designer tayfadan örnek verilecek olursa her ne kadar kokuları benzemese de hissiyatları epey aynı olan Gucci Pour Homme II diyebilirim. Gizemli tarzları, dumanlı havaları ve koku karakterleri baya örtüşüyor. Niche taraftan bana göre en çok benzediği koku ise CdG Wonderwood.

Odunsuların kullanımı aynı kafada ama diğer yönlerden alaka aramayın. Nedense beğendiğim tüm odunsuların farkedilirlik problemleri var. Belki de karakterleri icabı böylelerdir... Farkedilirlik ortalama altı olduğundan kıyafetlere de uygulamak yapılabilecek en iyi çözüm.

Farklı bir havası olan, ancak günlük kullanıma rahatlıkla uyabilecek hatta imza kokusu yapılabilecek, fakat gün içinde mutlaka tazeleme gerektirecek bir parfüm. Serinin "güvenli" kafa yapısından ayrı ve herkesin sevmeyeceği karakterde bir koku Straight to Heaven.

Hellhound yorumu üzerine Leto şahsi puanı:

Koku: 9 Kalıcılık: 7.5 Farkedilirlik: 7.5 Genele Hitap: 8

1 yorum: