17 Ekim 2011 Pazartesi

Gucci pour Homme II


Çıkış Yılı: 2007
Tasarım: Karine Dubreuil

Üst nota: Bergamot, Menekşe
Orta nota: Çay, Tarçın, Biber
Dip nota: Tütün, Misk, Mür (mürrüsafi-myrrh)

Gucci firmasının güzel parfüm yaptığı yıllar olan 2000lerde vagona son yetişen parfümlerden biri olan Gucci pour Homme II, 2007 çıkışlı, hafif ve hoş bir parfüm.

Her notası ustalıkla ve çok iyi bir ayarla kullanılmış diyebilirim. Hiçbiri çok öne çıkıp birbirini yemiyor, güzel ve uyumlu bir bileşim yakalanmış.

Üst notaları gerçekten yazdığı gibi bergamot ve menekşenin hakimiyet altında. Bergamot notasına ferahlatıcı notalardan aşinayız, menekşe kullanımı belki size garip gelebilir, ancak hafif nemli, gizemli ve erkeksi bir çiçeksi üst nota ile karşılaşacaksınız, ürkütmesin.

Orta notalarına geçtiğinde ise ustalıkla yedirilmiş çay notası hafif hafif baharatlı kokular eşliğinde öne çıkmaya başlıyor, tıpkı aromatik bir çay gibi kokuyor adeta, leziz.

Yavaş yavaş sönmeye başladığı dakikalarda ise çok yumuşak kullanılmış bir tütün aroması ve tatlımsı baharatlar kokunun son anlarında egemenliği alıyor. Son anlarında beeelki Givenchy Insensé Ultramarine ile bağlantı kurabilirsiniz.

Nota geçişleri kokunun genel sakin-ferah yapısını bozmadan başarılı bir şekilde yedirilmiş, karşımızda gerçekten özenle üretilmiş bir parfüm var. Bulgari katili denebilir.
Orta yaşlarına yaklaşmaya başlamış şık bir İtalyan beyefendisi adeta koku. Kız istemeye giderken, iş toplantılarında rahatlıkla kullanabilirsiniz :)

Tende biraz sakin kalsa da özellikle kıyafetlerdeki kalıcılığı ve genel farkedilirliği çok iyi. Belki biraz kalıcılığından şikayet edebilirsiniz, ama emin olun, gayet net bir şekilde kokusu dışardan hissediliyor.

Ofis, kapalı mekan kullanımlarına müthiş uygun. Dış mekan kullanımı için de bahar aylarını öneririm.

Koku: 8 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 7,5
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır


78 yorum:

  1. bence de çok güzel bir koku ama bi türlü nasip olmadı alıp kullanmak

    YanıtlaSil
  2. Merak ettiğim bir parfüm. Bunun yanında ; guerlenin homme intense ve channel allure home sport arasında sizce hangisi ofis kullanımına daha iyi gider? Tabiki kalıcılık da önemli...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, ikisi de gayet güzel parfümler ve ofis kullanımı için uygundurlar. Sanırım burda hangisinin kokusunu daha fazla seveceğiniz devreye girecektir.

    YanıtlaSil
  4. Gucci homme II genel olarak güzel bir koku ama orta notalarda feminenlik hissi verdi bana.

    Herneyse, senden Dsquared He Wood Rocky Mountain'in yorumunu bekliyorum. 2009'da çıkmış ve sevilen bir koku. ben de en kısa zaman içinde deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya nasıl yani benim sert bir görünümüm var bu koku tersimimi yansıtır yani...

      Sil
  5. Uzun süredir almayı düşünüyordum nihayet 2 gün önce alabildim.Pişman mıyım?evet,ama daha önce almadığıma.İnanılmaz güzel bir kokusu var,kullanmadığım zamanlar bile kapağını açp kokluyorum.Hani mis gibi kokuyor derler ya aynen öyle.Hafif bir koku ama çok kalıcı.Kışın böyle kokuyorsa bahar aylarında nasıl olacağını siz düşünün:)

    YanıtlaSil
  6. "Pişman mıyım?evet,ama daha önce almadığıma."

    Sesli güldüm:)

    Güle güle kullanın, iyi bir seçim yaptınız.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim:)Blvgari Man hakkında yazacak mısınız?Ben denedim,özellikle ten de ertesi güne kadar kaldı.Ama sizden br kritik istiyoruz:)

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar yorumlarınızı nerdeyse hergün okuyorum.
    Charriol Royal Gold Pour Homme parfümü hakkında bilgisi olan varmı? :)

    YanıtlaSil
  9. Tesadüftür ki bugün Charriol Royal Gold denedim. İnanın Tom Ford Black Orchid'e oldukça benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler leto ilk olarak charriol parfüm almak istyrm bu aralar cCharriol Royal Gold,Charriol Royal Platinium,Charriol Pour Homme arasında gidip geliyorum bu konuda sizden bir yardım istemekteyim
      teşekkürler.

      Sil
    2. Merhaba, koklamıştım ama inanın hiç hatırlayamıyorum. Tek aklımda kalan özgün olmayıp başka parfümleri andırdıklarıydı.

      Sil
    3. peki charriol royal gold tom ford black orchid gibi demşsinz yukarıda yani ben 23 yasındaym bana göre agır kacar mı bu koku cunku koku biraz aristokrat havası katıyormus galiba agırlıgı varmıs diye duydum

      Sil
    4. Black Orchid bence çok hoş bir kadın parfümü.

      Sil
  10. Leto blogun harika. Tek tek saatlerimi verdim okumak için. ve aradığım bulduğum parfümleri favorilerime ekledim.

    Yalnız aradığım bir koku var.

    Tropik, ama hindistan cevizli,veya karayipler tropiği gibi, hafif yağmur veya nem kokusuda olabilir.
    Baş rolü Hindistan cevizi oynamalı veya 2.rolü :) ama hissedilmeli

    YanıtlaSil
  11. Merhaba dexxed, iyi dileklerin için teşekkür ederim.

    Bütçe varsa Creed Virgin Island Water ve By Kilian Straight to Heaven tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  12. Fakat Bunlar unisex kokular. bayana daha yakın değildir umarım koku. e gerçi saydığım şeylerde erkeksi kokularda pek rastlanmayan şeyler :)



    Creed green irishe verdiğin puan enyüksek puanlar ve açıklayışında bir okadar güzeldi. creed serisinden mtlaka denemek istiyorum.

    Yurtdışı parfüm alımı yasağı devam ediyor daha değilmi?
    yurtdışı sitelerden deneme ürünü satanlar var.

    YanıtlaSil
  13. Leto gerçekten harika bir blog eline ve ''burnuna'' sağlık :)
    senin tavsiyelerine kesinlikle uyuyorum ve bugüne kadar hiç yanılmadım, Bvlgari Aqua Toniq Edt ile ilgili bilgi paylaşırsan memnun olurum.

    YanıtlaSil
  14. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bulgari Aqua'yı seven birisi olarak Toniq serisini ben de merak etmiştim, ancak denediğimde ikisini de oldukça kötü buldum. Bence normal Aqua'ya şans vermelisiniz.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar Leto ;

    Daha önceden Rochas , Hugo ve Calvin Klein'in parfümlerini kullandım. Ama çoğu parfüm arasında Rochas en çok hoşuma gidendi. (Sanırım kalıcılık bakımından ) Sizce Gucci Pour Homme II buna yakın bir parfümmüdür. Blog'unuz harika , emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim, iyi okumalar. Tarz olarak Rochas ve GpH2'nin benzerlikleri yok.

    YanıtlaSil
  17. Ben kalıcı bulmadım bu parfümü ya da bende fazla kalmıyor,sevilden almıştım.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Leto;

    Yorumların çok güzel emeğine sağlık diyorum. GUCCI GUILTY hakkında yorum yapabilirmisin ?

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ederim, Guilty deneyip beğenmediğim bir koku, sadece kullandıklarımı yazdığım için de burada malesef olmayacak.

    YanıtlaSil
  20. diesel only the brave e kalıcılık ve farkedilirlikte 10 üzerinden kaç verirsin

    YanıtlaSil
  21. adsız,
    letonun fikrini bilmiyorum ama şuan only the brave kullanan biri olarak yorum yapayım istersen.
    Şahsen kalıcılık olarak 10 üzerinden 4 en fazla 5 veririm.
    Farkedilirlik bende çok düşük.Üstelik ben parfümü bol kullanan birisiyimdir.Kaç kişiye sordum kimse parfüm kokusu alamadıklarını söylediler.
    Yanlızca akşamları rüzgarlı havalarda güzel tepkiler alıyorum.
    Aslında bulunduğum yerin iklimi sıcak,yani gündüz sıcak oluyor.Belkide parfüm soğuk iklime uyum sağlıyordur.
    Yani bana uymadı kısaca.

    YanıtlaSil
  22. selam,
    Kalıcılığa ve farkedilirliğe yüksek vermişsin ama ofis ortamına uygun demişsin.Yani dışarda,günlük kullanımda bu yüksek etkileri alamazmıyız?
    İlkbahar-yaz için uygunmudur?
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  23. Açık hava kullanımı için uygulamayı birkaç fıs fazla yapmanız yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba;

    Bir yerde Gucci PHII ile Jil Sander For Menin kokularının çok benzediğini okudum. Bende Jil Sander For Men var. Bir yerden hediye çekim var Gucci PHII ' yi kör alış yapacaktım buradaki yorumlardan ama dediğim benzerlik yüzünden farklı kokulara yönelebilirim. Sizce bahsettiğim iki kokunun benzerliği varmıdır? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, kafa yapısı olarak benzetilebilir, açık, ferah, transparan kokulardır, ikisini de aynı ortamlarda kullanabilirsiniz ama direk kokularının birbiriyle ilgisini göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize çok teşekkür ederim. Gönül rahatlığı ile PHII alabilirim artık.

      Sil
  26. Merhaba leto,blog'un gerçekten çok güzel ve aydınlatıcı.Bu parfümü yaz ayları için almak istiyorum sence uygunmudur daha doğrusu farkedilirliği ve kalıcılığı yüksek bir parfüm istiyorum sence hangi parfümü almalıyım.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Gucci pour Homme II benim beğenime göre bahar ve yaz aylarında kullanıma, diğer aylarda da kaplı ofis ortamlarında kullanıma oldukça uygun. Baymayan daimi bir ferahlık, sadelik ve şıklık hissi veriyor.

    Kimi deneyenler üst notalarını feminen bulabiliyor ancak ben katılmıyorum, fikrimce centilmen bir erkek kokusu.

    Kalıcılık sorununu minik bir atomizer ile her zaman çözebilirsiniz, o yüzden önce kokuyu çok beğenmeye bakın derim ben.

    Çok yüksek ve kalıcılık barındıran bir parfüm buldunuz diyelim, peki bu sefer kokuyu beğenmezseniz ne olacak değil mi :)

    O yüzden bu site ve diğer sitlerdeki yorumları kendiniz mağazalara parfüm denemeye giderken minik bir rehber olarak görebilirsiniz. Önerilen kokuları dener, kendi zevkinize göre karşılaştırabilirsiniz.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  28. Bu akşam alıyorum bu parfümü hiç denemeden, senin tavsiyen üzerine inşallah hoşuma gider aldıktan sonra düşüncelerimi burada paylaşacağım :))

    YanıtlaSil
  29. Denemeden parfüm alınmasını kesinlike tavsiye etmesem de, en azından çıkıntılık yapmayacak bir parfüm, güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  30. parfumu aldım kokusu cok hosuma gitti ama puanlamam şu şekilde Koku: 8 Kalıcılık: 3 Farkedilirlik: 0 (sıfır) Genele Hitap: 7,5

    Leto ''Kalıcılık sorununu minik bir atomizer ile her zaman çözebilirsiniz'' demıssın acaba bu dedıgını bıraz acabılırmısın ne yapmamız gerekır.

    YanıtlaSil
  31. Leto farkedilirliğe 8 vermiş ki oldukça yüksek bir puan sen 0 vermişsin nasıl iş anlamadım tamda parfümü alma arifesindeyken yapılır mı bu :))

    YanıtlaSil
  32. Selam, eğer bu parfümün kalıcılığı ve farkedilirliği hakkında cidden böyle düşünüyorsanız ya %100 sahte aldınız ya da abartmayı çok seven bir yapınız var :) inanın başka bir alternatif yok.

    Boş parfüm şişeleri satan yerlerden ufak 5 ml. lik şişeler alarak parfümünüzü bu şişelere doldurmak suretiyle her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Eminönü bu tip şeyler için güzel bir adrestir :)

    YanıtlaSil
  33. 0 puan veren kısı olarak gecen hafta boynerın ınternet sitesınden aldım. %20 ındırım vardı 107 tl ye aldım 50 ml.belkı abartmıs olabılırım ama hıc kımse de fark etmedı kokuyu

    YanıtlaSil
  34. Yaz için bir parfüm almayı düşünüyorum.Genelde tarçınlı kokuları seviyorum ben ama agır kaçıyor onlarda..Bu parfüm olabilir mi yoksa siz ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  35. 1 haftadır kullanıyorum kalıcılık olarak gayet iyi öğlen sıkıyorum akşam 8-9 gibi hala tenimde kalıyor(elbise üstünde hemen hemen 2 gün) fakat farkedilirliği 1-2 saat içinde düşüyor gün içinde tazelendiği takdirde o sorunda ortadan kalkacaktır..kaliteli,temiz,parasını sonuna kadar hak eden bir beyefendi parfümü...

    YanıtlaSil
  36. Burdaki yorumlara bakarak aldım. Koku oldukça hoş ancak 2 saat geçmeden kokudan pek eser kalmıyor. Üstelik 9-10 fıs sıkmama rağmen. Hatta birilerinin yanına yaklaşıyorum kokuyomu diye sormama rağmen olumusuz cevap. Bu kadar kalıcı olmayacağını tahmin etmemiştim doğrusu... Sahte olması da imkansız en baba yerden aldım ...

    YanıtlaSil
  37. Merhaba Leto,
    Senin yorumun nedeniyle bu parfümü denemeye karar verdim. Fakat son birkaç arkadaşın paylaştığı sorunlar yüzünden tereddüte düştüğümü söylemeliyim. Acaba onların sorunları tenlerinden kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü parfümün tene göre seçilmesi gerektiğini ve bahsettiğimiz parfümün de daha yağlı bir cilde sahip buğday-esmer tenli erkekler için uygun olduğunu okumuştum. Bu konuda senin de yorumunu öğrenmek istiyorum. Bu arada gerçekten çok aydınlatıcı bir site hazırlamışsın. Her şey için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğenininiz için teşekkür ederim. Deneme imkanınız varsa tabi ki rehber burnunuz ve teniniz. İmkan varsa hiç bir parfümü denemeden almamak lazım. Burdaki yorumlar sadece benim şahsi görüşlerim ne de olsa :)

      Sil
  38. Sayın leto bugun markafonide charriol pour homme,charriol royal gold,charriol royal platinium var.hepside 100 ml edp.fiyatıda 79 tl.bu parfum hakkındaki yorumların nedir.yasım 30 esmer tenliyim.tavsiye eder misin.edersen hangisini?hermes terre hakkındaki yorumları okudum.onun gibi ben burdayım diyen bir parfum mudur?tesekkurler.
    Metehan

    YanıtlaSil
  39. parfümü aldım.. koku gerçekten güzel ancak farkedilirlik hususunu denemek için havaların biraz serinlemesini bekliyorum. malum bu sıcaklara en kral parfüm dayanmıyor. :)

    YanıtlaSil
  40. Merhaba Leto, öncelikle harika bir site kurmuşsun ve yorumların gerçekten çok hoş çok yararlı bir site olmuş tebrik ederim :)Öncelikle ben kumral tenliyim, ben bişe sormak istiyordum, armani mania ve givency pi hakkında ne düşünüyorsun? Koku,kalıcılık ve faredilirlik ? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Pi dayanamayacağım kadar oyun hamurumsu/tatlı bir koku, belki ufak uygulamalarla ve soğuk kış günlerinde olabilir, ve kuvvetli bir kokudur. Armani Mania'ya da geçmişten gelen bir sempatim vardır, severim.

      Sil
  41. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Bir de birşey daha soracaktım ben jpg le male hastasıyım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ama tenime hiç uymadı kalıcı olmadı bende le male tarzında olan ve kalıcılığı ve farkedilirliği yüksek olan parfüm öneriniz varsa? çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  42. Paul Smith Story kullanıyorum, kokuyu çok seviyorum ama biraz sıkıldım açıkçası, uzun zaman oldu. Benzer tonlarda yormayan bir vetiver kokusu arıyorum, tom ford grey vetiver hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin önereceğiniz bir koku var mı? Bu anlamda Gucci pour homme II nasıldır? Blogunuz çok güzel, tüm yorumlarınızı keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  43. kalıcılığı düşük diyen arkadaşlar için yazıyorum : tam 14 saat önce sıktığım parfüm arada duş ta aldığım halde halen efil efil kendini hissettiriyor. :)Böyle de ilginç bir parfüm.

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar öncelikle araştırmalarınız için teşekkürler benim gibilere çok faydası oluyor.
    Sizden ricam gucci- guilty intense hakkındaki görüşlerinizi belirtmeniz mümkünse
    şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim. Guilty Intense'i mağazada denediğimde beğenmedim, etkilemedi beni. Burda da yüksek ağırlıkla şahsi kullanımım için alıp kullandığım kokular hakkında yazdığım için Guilty Intense'in sitede yer alması malesef biraz güç.

      Sil
  45. Bu parfüm icin 80 euro ödedim,Avusturya da yasiyorum
    Koku olarak cok basarili,fakat kalicilik gercekten cok vasat,aldigi parayi bence hakettmiyor...

    YanıtlaSil
  46. Koku olarak cok hos ve fresh.fakat kalicilik istiyorsaniz yanlis secim.ozellikle nisan-mayis aylarindan sonra kullanmanizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  47. farkedilirliği ve kalıcılığı düşük . Yeni formülasyonla bunu hallederlerse güzel bir parfüm ortaya çıkar gucci pour homme ııı ü çıkarıp dengelerler belki :)

    YanıtlaSil
  48. üstadım givenchy gentelman only'i denemedin mi bence gucci 2 tahtından edecek saygılar sunarım...

    YanıtlaSil
  49. merhaba arkadaşlar... yorumlarınızı sonuna kadar hiç sıkılmadan okudum. teşekkür ederim görüşlerini paylaşan arkadaşlara..
    ben yıllar önce diesel plus plus masculine kullanmıştım ve kokusu hala aklımdan çıkmaz geçen sene internet üzerinden sipariş verdim hatta iki kere. iki parfümde imitasyon çıktı. ilk sıkışta orjinal koku vardı sonra koku basitleşti. sanki parfümün hortumuna orjinal kokuyu koymuşlardı..
    Orjinalini bulabileceğim Diesel Plus Plus Masculine varsa lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
    saygılarımla.

    YanıtlaSil
  50. merhaba leto üstat bu parfüm hakkında iki kelam da ben edeyim .birincisi bazı sitelerde çok kalitesiz diye yorum yapılmış katılmıyorum yorum yapan arkadaşlar ya kokuyu kullanmıyor yada luca turinin yıldızlarına göre yorum yapıyor.c.dior homme tom ford noir blvgarı pour homme ile beraber kulladıgım en iyi koku farkedilirliği yüksek ve kaliteli bir fıs ile yorum yapıyor lar.

    YanıtlaSil
  51. Koku olarak tatmin edici ama farkedilirlik bende çok düşük oldu. Sanırım biraz esintili ortam istiyor.

    YanıtlaSil
  52. Alisinca birakamayacaginiz bir parfum. Kalicilik nispeten az, ilk notalar genelde feminen hissi uyandirsada bircok bayan begeniyor. Hatta kullanmak icin izin istiyor. Girdigim yerde farkedileyim derseniz o kadar guclu bir koku degil, ancak partnerim begensin derseniz ideal.

    YanıtlaSil
  53. ben yaklaşık 25-30 farklı parfüm kullandım kalıcılık olarak gucci üzerine tanımam

    YanıtlaSil
  54. Merhaba Leto,size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim; RL POLO BLUE almayı düşünüyordum fakat Gucci 2ph'da ilgimi çekti.Çok iyi bir burnum olduğu söylenemez parfüm merakım yeni sayılır.Çok tatlı, sıcak parfümleri sevmiyorum ve ilkbahar yaza uygun bir koku arıyorum.Bu ikisi arasında bir tavsiyede bulunabilir misiniz? ya da başka bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence bu Polo Blue'dan daha güzel. Yeniyseniz bence bol bol deneyin. Hatta merak ettikleriniz hakkında okuyup öyle gidin.

      Sil
  55. Bılmem farkındamısınız gulbırlık ısparta da çok uzun senelerdir gül yağı üretır.ve bu yağ parfum sanayıcılerı tarafından çok sıkı kontrol ve takıp edilir rakıbımız bulgaristan da uretılen gul yagıdır. Zaman zaman bız zaman zaman onlar gırer bu piyasaya yanı dunya parfum sanayınde adımız çok uzun senelerdir var yenı bır koku yapıp pıyasay surmuşler ben begendim tabıkı anakoku gul hele bır deneyın derim ha fiat da ucuz sayılmaz ama eau de parfum olarak sunmuşlar bır parfum otorıtesi olarak yorum yapabilirsiniz ben epey ıldu 60 tl gıbı fiatlardaydı bır kenara atmıştım sderken bıtıreyım de gıtsın hesabı derken çok olumlu krıtıkler aldım sonra bende hıç fena değilmiş noktasına geldim.

    YanıtlaSil
  56. Leto hocam kolay gelsin ben bu parfumu hepsiburada dan aldım fakat kalıcılıgı hiç hos degil siz ne dıyorsunuz bu konuya kokusuna dıyecek bırsey yok ama farkedırlık ve kalıcılık cok kotu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kullanırken bana da zayıf geliyordu ama insanlar gayet aldığını söylüyordu.

      Bir de designer parfümcülükte artık kalite gitgide düşüyor. Kimbilir belki gizli bir reformüle geçirdi

      Sil
  57. bir ara hepsiburada ya gerı gondermeyı bile dusundum sahtemi diye biraz arastırınca beklentılerı karsılayan bır parfum olmadıgını anladım hocam pekı bu parfumun kokusunu begenmemden yola cıkarak farkedılrlıgı ve kalcıılıgı daha ıyı olan bır parfum onerırmısınız hafiflerden :)

    YanıtlaSil
  58. Kafamda uzun araştırmalar sonucunda 5 parfüm var sayın abim. (Leto) bunlardan biride Gucci Pour Homme II . fakat diğer seçenekleride size danışmak istiyorum yaz parfumleri oldugundanda tam emin değilim koklamadığım için yorumlardan fikir edindim biraz. eğer 200 tl civarı başka bir önerin olursada çok iyi olur.
    PacoRabanne Invictus Edt 100ml
    Jil Sander SunMen Edt 125ml
    Jean Paul Gaultier Le Male Edt 125 Ml
    Dior Higher Edt 100ml

    YanıtlaSil
  59. İçlerinde en güzeli bence Higher.
    Yaz için Higher Energy de iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hep içimde gucci vardı fakat farkedilirliğinden biraz kaygılıydım. tene yakın yorumları var genelde ama senin düşüncen benim için daha değerli bond.9 sıkan bi adam kokunun ne oldugunu bilir :) sence gucci çevremce farkedilmezmi abi? yoksa dior higher i alıcam.

      Sil
    2. Bu kadar kasma dostum araba almıyorsun ;)

      Kokusunu beğendiysen al geç, hayat kısa.

      Sil
  60. Üstad mevcutlar arasında en kapsamlı blog olmuş. Kategoriler olması(yaz-kış-ofis-puanlama) gayet mantıklı güzel olmuş ellerine sağlık. Ayrıca yorumların gerçekten hakkaniyetli ve tutarlı.

    Bir ibare vardır bilirsiniz esmer tenlilerde odunsu-baharatlı kokular, açık tenlilerde ise fresh ve çiçeksi kokular daha kalıcı olduğu yönünde. Bu ne kadar dogrudur ya da ne ölçüde katılırsın? Bu zamana kadar hep fresh kokular kullandım ve açık tenliyim. Mesela odunsu baharatlı bir koku kullandığımda bende kalıcı olmayacak manasına mi geliyor? Bulundugum sehirde bulamadigimdan bu parfümü kör alış yaptım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniniz için teşekkür ederim. Neyi beğeniyorsanız onu kullanın deyip geçeyim, böyle sınırlandırmalar hatalı olur.

      Sil
  61. 100 liraya çakma parfüm alıp buraya yorum yazmayın lütfen..

    YanıtlaSil
  62. Bu parfümün muadili diyebileceniz bi parfüm varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadil darken daha ucuzu mu? Halen piyasada diye biliyorum kendisini

      Sil