15 Ağustos 2011 Pazartesi

Guerlain Homme





Çıkış Yılı: 2008
Tasarım: Thierry Wasser

Üst nota: Yeşil limon, Nane, Bergamot

Orta nota: Mohito akoru
Dip nota: Sedir, Vetiver


Guerlain Homme, hafif odunsu ve parlak asidik yeşil kokularla açılıyor. Özellikle fresh kokuları sevenler deneyebilir, alıştıklarından biraz farklı bir deneyim olacağını söyleyebilirim.



Parfümü incelemeye başladığımızda yeşil limon, nane ve vetiver nota olarak kendini gösteriyor ancak kokuyu bir konsept olarak alıp götüren koku lezzetli bir rom kokteyli olan mohito.


Diplere indikçe sedir + vetiver kombosu sazı eline alıyor ve kokuyu Prada'nın Infusion serilerine benzer bir sabunsu temizlik rayihasına doğru götürüyor.


Ofise uygun, rahatsızlık vermeyecek, genel olarak herkesin hoşuna gidebilecek bir parfüm.


Ama insan gene de Guerlain gibi firma "Homme" ismiyle parfüm çıkaracaksa böyle yazlık efil koku olmamalı diye düşünüyor. Misal bunun şekerli ve parlak limonlu kısmını kısıp meşe yosunu ile desteklese ve Homme diye çıkarsa, bunu da atıyorum Homme Sport diye çıkarsa sanki daha bir hoş olacakmış.


Ha, isme markaya takmam tabi ancak basit güzellikte bu koku sırf Guerlain diye 250 lira civarına satılıyor. Yani güzel olmasına güzel ama sanki maksimum 80-90 liralık bir Calvin Klein Summer 2011 vs. olmalıymış gibi. Özetle Guerlain, tıpkı yurdum cep telefonu firmalarının abuk vurgulu reklamları gibi "genç" e oynamış, ancak gençte bu kadar para olmaz, yanlış ata oynamış gibi biraz sanki.


Pazarlaması, reklamları, özellikle şişesi çok göz alıcı. Şişesini Pininfarina firması yapmış, ki yanılmıyorsam Ferrari'ye tasarım yapan firma bu.



Özetle, çok uygun fiyatlara yakalanırsa alınabilecek bir koku ancak mağaza fiyatını ödemeyin.


Koku: 7 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 8
Aldığıma pişman mıyım?: Tam şişe almadığım için değilim.








2 yorum:

  1. merhaba hocam..g. Homme ve intense versiyonunun bileşimleri aynımıdır? (alt orta üst nota dedikleriniz) tek fark edp ve edt konsantrasyonunda olmalarımı yoksa kokular farklımı? Aydınlatabilirseniz sevinirim..teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. o değil de header ına bayıldım gerçekten :)

    YanıtlaSil