11 Haziran 2011 Cumartesi

Christian Dior Higher Energy

Çıkış Yılı: 2003
Tasarım: Nathalia Gracia Cetto

Üst nota: Ananas, Kavun, Ardıçyemişi, Nane, Greyfurt
Orta nota: Muskat, Tütsü, Biber
Dip nota: Sandalağacı, Misk, Vetiver, Sedir

Paul Smith Story ile aynı tasarımcının elinden çıkmış olan Higher Energy, bahar-yazlık, sportif, ferah ve aynı zamanda erkeksi kokan bir parfüm. Şöyle Mayıs-Eylül arası gündelik olarak doya doya kullanılabilir.

Üstteki notaları görür görmez aklınızda bir koku canlandığını tahmin ediyorum. Polo Blue, Escada Sunset Heat, Acqua di Gio, Zegna Summer, Jil Sander gibi kokularda olduğu gibi Higher Energy de narenciye destekli kavun ve kokuyu biraz soğuklaştıran ardıçyemişi (Juniper Berry) ile açılıyor.

Üst notaları gayet iyi ve temiz kokuyor. Hangisi öne çıkıyor dersek greyfurt ve ananas diyebilirim, nane ise belli belirsiz, hemen hiç yok gibi.

Kardeşi Higher gibi, bu da orta notalarında hafif hafif baharatlılaşmaya başlıyor ancak bu geçiş çok yumuşak, kokunun yazlık karakterini hiç bozmadan çok hafif bir tütsü-baharat kokusu yarım saat içersinde kendisini göstermeye başlıyor.

Tendeki 4-5 saatlik kalıcılığının sonlarına gelindiğinde ise tatlı bir sedir, kendini ara ara belli eden yumuşak-çimensi bir vetiver ile birlikte kokunun geri kalan ömrüne rayiha olarak hakim oluyor.

Özetle, kokuyu farklı ve güzel kılan üst notalarındaki ferah meyve akorları. Hem düzgün kullanılmışlar hem de aynı zamanda erkeksi kokmayı başarıyor, misal bir Calvin Klein Escape bunu yapamıyor. Kokunun geri kalanı ise hafif hafif odunsu baharatlar ve vetiver miksi, sıradışı bit yanı yok.

Dior fiyat etiketlerini hak eder mi tartışılır ancak bahar-yaz günlük kullanımı için güvenli ve vasatın üstü bir sportif koku.

Koku: 7 Kalıcılık: 6,5 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır





6 yorum:

  1. Bu kokuyu birkaç sene önce kullandım. Ama hiç hem de hiç kalmıyor üzerinizde. Benim tenimle alakalı olabilirmi bilmiyorum ama 1 saat kokuyor ya da kokmuyor. Verdiğim paraya aıdığım belki de tek parfüm bu oldu...

    YanıtlaSil
  2. Bende 4-5 saat farkedilir bir şekilde kalıyor, belki de elinizi ürkek tuttunuz :)

    YanıtlaSil
  3. Zennediyorum benim tenime uymadı... Yoksa başka bir açıklaması yok. 1 saat nerde 4-5 saat nerde.

    YanıtlaSil
  4. merhaba Leto;

    kullandığım çoğu parfümde aynı fikre sahibiz ve yorumlarınıza çok saygı duyuyorum, özellikle bu koku benim için çok önemli. kötü yorum aldığım kimse olmadı şu ana kadar. sormak istediğim soru ise fiyatı hemen her yerde çok yüksek ve uygun fiyatlı bulmak biraz zor. yine yorumları okurken gördüğüm "kokudankokuya" sitesinden bu parfümün traş losyonunu alsam aynı mı kokuyordur ve kalıcılığı nasıldır? yorumunuzu bekliyorum.

    Ayrıca armani parfümlerini yorumlarsanız çok sevineceğim. teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İbrahim Bey, beğeniniz için teşekkür ederim. Dior, Chanel gibi markalar indirime pek girmez, o yüzden "uygun" yakalamak gerçekten zordur. Kokudankokuya sitesi benim de alışveriş yaptığım bir site, ancak traş losyonundan parfüm performansı beklemek tabi ki yanlış olur. Bu tip yan ürünler daha ziyade kullanılan parfümle bütünleşmek içindir. Traş losyonları genelde %2-3 civarı esans taşır.

      Sil
  5. Kesinlikle genç işi bir koku, hatta ergenlere bile gideri var ama sevmeyeni hiç yok. Farkedilirliği başlarda yüksek olsa da kalıcılığı gayet düşük. Bende 3-4 saati geçemedi. O yüzden yanınızda bir atomizer taşımanızı şiddetle tavsiye ederim. Koku güzel olsa da klasik giyinen veya 30 yaş üzeri arkadaşlara pek tavsiye etmem. Yine de benim gibi sırf zevk için parfüm kullanıyorsanız ya da kapalı, havasız ortamlarda parfüm kullanmak istiyorsanız kesinlikle iyi bir alternatif. Sadece bazı parfümerilerdeki 250-300TL fiyatla satıldığını bildiğimden o fiyatı haketmediğini düşünüyorum. İndirimli yerleri takip edin derim. 150 TL üzerinde satan yerleri görürseniz zaten o parayı verince gayet kaliteli parfüm alternatifleriniz var bence.

    YanıtlaSil