26 Kasım 2010 Cuma

Trussardi L'Uomo

Çıkış yılı: 1995

Üst nota: Lavanta, bergamot, tarhun, mandalina, domates yaprağı
Orta nota: Geranyum, sedir, küçük hindistan cevizi, tütsü, gül
Dip nota: Sandal ağacı, amber, benzoin, vanilya, tütün

Şöyle başlayayım, Trussardi l'Uomo çok güzel bir koku. Notalarının hemen hepsini çok doğal bir şekilde hissettiriyor ve net erkeksi.

Aslında ilk sıkıldığından uçana kadar bergamot, tütsü, sedir ve amber ağırlıklı bir koku. Üst notalarındaki bergamot ve mandalina çok kuvvetli kullanılmış ve normalde ferah bir hava katması gerekirken parfümü son derece oturaklı bir hale getirmiş.

Orta notada bahsedilen gül kokusunu hiç alamadım, kokunun florallikle uzaktan yakından alakası yok. Gucci pour homme da bahsettiğim saf ağaç kabuğu kokusu bunda biraz daha yumuşak ancak koku tamamen odunsu. Yani misal Gucci pour homme kuvvetli reçineli bir meşe kokusu iken Trussardi daha yumuşak bir sedir kokusu. Marangozluk geçmişi olanlar anlar, biraz MDF talaşı gibi kokuyor.

Dip notasına inildiğinde de Givenchy Pi benzeri kuvvetli bir vanilya-amber-benzoin kokusu kendisini hissettiriyor ve bu odunsu kokuyu yumuşakbaşlı bir gourmandvari havaya sokuyor.

Açıkçası ilk sıkıldığından uçana karar kokusu ve hissettirdiği ruh haliyle çok beğendiğim hafif bir odunsu koku. Baharat ve çiçeksilik hiç yok. Günlük kullanıma çok uygun.

Özellikle doğal ağaçsı kokuları seviyorsanız mükemmel bir sedir-tütsü-vanilya kokusu, çok beğendim. Uygun yaş grubu 25 üstü

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 6

Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

2 yorum:

  1. Trussardi nasıl bir salaklıkla bunu üretimden kaldırmış anlamıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ben de anlamadım, koku çok güzel halbüse

    YanıtlaSil