27 Ekim 2010 Çarşamba

Lanvin l'Homme

Çıkış Yılı: 1997
Tasarım: Alberto Morillas

Üst nota: Bergamot, nar çiçeği, mandalina
Orta nota: Lavanta, adaçayı, nane, kakule
Dip nota: Sandalağacı, vanilya, amber

Daha önceki Gigli yorumumda bazı burunların takip edilmeye değer ve çok ender sıradan iş çıkardıklarını yazmıştım. Sanırım bu sıradanların bir tanesine denk geldim.

Lanvin l'homme, ilk sıkıldığında Earl Grey çay, nemlendirici dove krem ve hafif bir mandalina kokusuyla açılıyor.

Temiz, ama pek etkileyici olmayan bu kokuya 10 dakika sabredip belki güzelleşir diye beklerken bu sefer de adaçayı ve biber kokusu öne çıkıyor. Hiç de çekici olmayan, hatta sıradan ve sıkıcı olan bu koku da parfüm tenden 5-6 saat içersinde uçana kadar değişmeden kalıyor. Dip notalarında bahsedilen sandalağacı ve vanilyayı hiç almadım desem yeridir.

Hafif, sıradan, sıkıcı. Tavsiye etmiyorum

Koku: 4 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Evet

3 yorum:

  1. Yorumlarınıza katılıyorum.

    Lanvin erkek parfümleri arasında bana göre almaya değecek tek ürün olan Arpege'i denemeli/denediyseniz yorumlamalısınız. Kendine has bir karakteri ve albenisi olan tek ürün bence o...

    YanıtlaSil
  2. Arpege'i denedim ve Dior Homme'un, hatta ve hatta Joop Jump'ın nasıl ezdiğini görünce jet hızıyla bir arkadaşıma hediye ettim:)

    YanıtlaSil
  3. Katılıyorum ama Arpege'in ufak boyları sürekli kampanyalı olduğu için (satılmıyor olacak ki) arada bir alıyorum :) Jump'ı her ikisine tercih ederim (Homme daha sofistike gelmesine rağmen burnuma, biraz feminen geldiği için bence jump).. Neyse, konu dağılmasın... :) saygılar.

    YanıtlaSil