22 Ekim 2010 Cuma

Lalique Encre Noire


Çıkış yılı: 2006
Tasarım: Nathalie Lorson
Notalar: Odunsu-vetiver

Encre Noire, yani "kara mürekkep", daha ziyade kristal kesim ve parfüm şişesi tasarımı (hatta netten René Lalique'in işlerini incelemenizi öneririm, muazzamlar) firması olan Lalique'in çok fazla tutulmayan Equus, Faune, Lion serilerinden sonra parfüm piyasasında cidden bir pazar payına ulaşmasını sağlayan çok başarılı bir koku.

Encre Noire adeta vetiver (kabe samanı) notasına bir saygı duruşu. Üst notasında gizemli, isli, tütsümsü Haiti vetiveri ve koku zaman geçip değişime uğradıkça ortaya çıkan sıcak ve yumuşak Burbon vetiveri. Ancak bu baz, Mugler Cologne veyahut PS Story'nin her anı gibi temiz sabunsu bir vetiver değil, "kapkara" terimimi bir deneyince anlayacaksınız.

Kullandığım en güzel vetiver bazlı koku olduğunu söyleyebilirim. Önereceğim kullanımı Paul Smith Story ile birliktedir. Gündüz Story, akşam Encre Noire kullanılabilir zira EN yumuşadıkça isli kokusunu tamamen kaybetmese bile gittikçe PS Story'ye benziyor.

Elinizi hafif tutarsanız ofis kullanımına da uygun, çok kaliteli bir koku, kalıcılığı ve etkisi de gayet iyi.

Koku: 8 Kalıcılık: 9 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 5
Aldığıma pişman mıyım?:Hayır

22 yorum:

  1. Bu yazıdan sonra ve önceki araştırmalarım neticesinde kokuyu sipariş ettim, kullanıyorum. Çok başarılı. Tom Ford Grey Vetiver'den daha başarılı diyebilirim, ama ikisi de çok güzel.

    Elinize sağlık...
    RGD

    YanıtlaSil
  2. Tom Ford'a göre fiyatı doğal olarak daha düşük olan bu kokuyla, daha üst performansı ve beğeniyi yakalamış olmanız ne güzel:) Güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısınız, tekrar kaleminize sağlık...

    Sizce, Encre Noir, Story ile olduğu gibi Grey Vetiver'le de uyumlu olarak kullanılabilir mi? (Ben deneme fırsatı bulamadım henüz bunu, zira yine ilgili yazınızın da etkisiyle kullanmaya başladığım Terre'nin bağımlısı oldum bugünlerde:)...
    RGD

    YanıtlaSil
  4. Açıkçası Grey Vetiver'i kullanmayıp sadece denediğim için drydown hali hakkında pek yorumda bulunamayacağım.

    Terre'i de beğendiğinize sevindim, gayet iyi ama alışması zor bir koku zira.

    YanıtlaSil
  5. Anladım, değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim, izlemeye devam ediyoruz :)

    YanıtlaSil
  6. iyi koku demekden başka bişrşey bulamadım çok özel bi yanı yok gibi

    YanıtlaSil
  7. bu parfümü nerden sipariş edebilirim ?

    YanıtlaSil
  8. Kanundaki yeni düzenlemeleri ile şu anda yurtdışından kozmetik alımı kısıtlanmış durumda, gelişmeleri merakla takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Türkiye'de sevil kozmetik, tekin acar kozmetik bu parfümü internet sitelerinden satıyor ama yurt dışından parfüm getirme yasağının çıkmasına yol açan bu iki büyük kozmetik firmasından da ben parfüm almaya karşıyım. Fiyata gelince yanlış hatırlamıyorsam 50ml şişesi 100 tl civarıydı.
    Bu parfümü biraz daha uygun fiyata bulabilirsem ben de almayı düşünüyorum. Keşke yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de parfümleri küçük şişelerde daha uygun fiyatlara alabilsek hem kokuyu denememiz açısında da iyi olurdu..

    YanıtlaSil
  10. mrhb kalıcılık konusunda vermiş olduğunuz 9 benim için ilgi çekici puanlama bir sürü para vererek orjinal parüfm alıyoruz bi bakıyoruz 3 kuruşluk çakması daha kalaıcı oluyor kalıcılık denilince aklıma kenzo jungle den başka bir parfüm gelmiyor. ama artık kokusu bana sıkıcı geliyor Encre Noire de kalıcılık gerçekten bu kadar üst seviyedemi mrk ediyorum ..

    YanıtlaSil
  11. Selamlar, evet kalıcılığı gerçekten iyidir, ancak denemeden almamakta fayda var, en önemlisi kokuyu sevmek.

    YanıtlaSil
  12. Günlük kullanıma uygun bir parfüm olarak gösterilmiyor genelde. Zaten bu blogda da 5 puan almış genele hitapta. İzlediğim bir videoda takım elbiseli olanlara, sürekli toplantılara gidenlere resmi bir koku olarak öneriliyordu..

    YanıtlaSil
  13. Tom Ford Grey Vetiver incelemesi de yapabilir misiniz Encre Noire karşılaştırması olarak ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Bu parfüm yazlık mı kışlık mı ?

    YanıtlaSil
  15. Scak ve kapalı ortamlarda kullanımı biraz sıkıntı yaratabilir.

    YanıtlaSil
  16. size uydum hiç araştırmadan koklamadan aldım bu parfümü iyi ki de almışım,mükemmel bir koku tavsiye için teşekkürler.dışarıdan gelen olumlu tepkileri geçtim,kalabalığın içinde ara sıra kendimi kokladığımı farkettim :)

    YanıtlaSil
  17. Özel gecelerde kullanmak için bir parfüm almayı düşünüyorum. Bu parfümü gidip denemeyi düşünüyorum sence de özel günler için uygun bir tercih olur mu? Bunun yanında Dior Homme ve ve Intense i denemeyi düşünüyorum başka neleri denememi önerirsin acaba Leto?

    YanıtlaSil
  18. Giydiğim en iyi vetiver kompozisyonu.Ancak bu parfümü giymek cool bir tavır gerektirir.Stil belirleyici bir etkisi var.Herkesi yanına yaklaştırmayan cinsten...

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle Leto'ya sonra da bu koku hakkında deneyimi bulunan tüm arkadaşlara sormak istiyorum:
    Şimdi yukarıdaki yazıları okudukça acaba diyorum bende bir ten uyumu sorunu mu var yoksa formülasyonda bir değişikliğie mi gidildi merak ediyorum.
    Kalıcılıkta hiç bir sorunum yok gayet kalıcı ancak farkedilirlik çok düşük bende ya da bana öyle geliyor. Ben iki ay önce aldım ve kullanıyorum, bayıla bayıla kullanacağım bir koku ama alamıyorum ki kokuyu. Çevremden zaman zaman koku ile ilgili olarak tepki de alıyorum... Acaba burnun çabucak alıştığı kokulardan mı? Ya da ney...?

    YanıtlaSil
  20. Encre Noire gibi iso e-super aromakimyasalını yoğun içeren kokularda burun çabuk yoruluyor, kendinizin almayıp çevrenizdekilerin alması yüksek ihtimal bu yüzden.

    YanıtlaSil
  21. sıktığımda etrafımdakilerden hacı kokusumu diye tepki aldığım parfüm

    YanıtlaSil
  22. Murtaza VURAL23 Ocak 2014 09:56

    Merhaba, parfumu ilk çıktığı yıllarda kullandım, şimdilerde yine arıyorum. Gerçekten başarılı aromalı bir koku.

    YanıtlaSil