20 Ekim 2010 Çarşamba

Burberry London

Çıkış yılı: 2006
Tasarım: Antoine Maisondieu

Üst nota: Bergamot, Lavanta, Tarçın, Karabiber
Orta nota: Mimoza, Tatlı Porto şarabı, Deri
Dip nota: Meşe yosunu, Guaiac ağacı, Çavşır reçinesi, Tütün

Burberry London öncelikle bir tatlı-oryantal. Detaylı olarak da kot-tişörtü kaldırmayacak bir centilmen oryantali olduğunu söyleyebilirim. Bu tip kokuları ağır ve boğucu bulduğu için kullanamayan ancak soğuk kış aylarında da oryantal kokuların zevkinden mahrum kalmak istemeyen insanlar muhakkak denemeli. Ben açıkçası çok sevdim.

Koku ilk sıkıldığında lavanta ile yumuşatılmış yoğun bir tarçın kokusu ve parlak bir yeşil elma, etrafı sarıyor ve bu etkisini yarım saat boyunca farkedilir bir şekilde hissettiriyor. Hatta net söylüyorum, tarçın kokusundan hazzetmeyenler London'ı asla denemeden almasın. İlk yarım saatinde hisettirdiği koku yeni kesilmiş sulu bir yeşil elmanın üzerine bolca tarçın boca edilmiş gibi.

Tarçın etkisini yavaşça zayıflatırken ancak asla tamamen kaybetmezken hafif bahar çiçeksi ve reçelimsi bir tatlılık ortaya çıkıyor. Dip notasında meşeyosununu pek hissedemedim ancak ekledikleri tütün teması Versace Dreamer'dan da daha tatlı ve yumuşak, insana keyif veriyor.

Tek bir dezavantajı ve beni şaşırtan noktası kalıcılığı. Tatlı-oryantallerin bir kalıcılık bombası olmasına alışkınızdır. Ancak London 3-4 saat içersinde iz bırakmadan yok oluyor, gerçekten şaşırdım.

Nihayetinde güzel bir koku ancak denenmeden, hatta bir sample edinilip 4-5 gün kullanılmadan tam şişe satın alınmasını tavsiye etmiyorum.

Koku: 8 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 8
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

18 yorum:

  1. bendede var hiç kalıcı değil koku güzel ama kalıcılık yok

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel koku maalesef tenden ziyade daha çok kıyafetlerde, kumaş üzerinde kalıcılığından faydalanmak zorunda bırakıyor

    YanıtlaSil
  3. bi dahakine üstüme sıkarım artık benim tende problem var joop homme azzaro chrome harici parfüm durmuyor :D

    YanıtlaSil
  4. burberry classic te iyi fakat taklidi daha güzel kokuyor işin ilginç yanı :D .orjinali naftalin gibi kokuyor benmi yanılıyorum?

    YanıtlaSil
  5. Serlam Leto: Lancome Hypnose denemeni isterim .. Eminim kokuya bayılacaksın :)

    YanıtlaSil
  6. Selam Emin, Hypnose'u hakkında yorum yazabilecek kadar kullanmadım ama bir kaç kez kokladım, haklısın gayet güzel bir koku.

    YanıtlaSil
  7. A.S Komşu; Hypnose'u tarif etmek biraz zor ama kabaca oryantal bir koku sanırım; mandalina, kakule,nane, ortada lavanta, altta amber, silhat ve misk var ve gayet dolu bir nota şöleni gibi :) Kısaca özetlemek gerekirse kullandığım en güzel kokulardan birisi hatta ilk 10 içinde 3 numarada diyebilirim !!! Ya koku beni benden aliyor yaklaşık 150 parfüm bitirdim ama beni bukadar büyüleyen koku pek çıkmadı. Koluma sıkıp bütün gün kokluyorum :) Elimde değil belkide ben çok sevdim ama herkesin denemesi gereken piyasadaki en güzel kokulardan birisi.. Tek düzey ama baştan sona kadar aynı dengeyi koruyor ve çok güzel tatlı krema gibi ama tam da değil tarifi çok zor! Alttan misk ve amber süper bir ahenk içinde ortaya biz de varız diye ortaya müthiş bir koku şöleni sunuyorlar. Neyse alın ve görün parfüm neymiş !!! Zaten Lord kardeşimiz bu işin uzmanı az ekmeğini yemedik..

    YanıtlaSil
  8. Kalıcı değil. Farkedilirliği sıfır. Kendiniz bile hissetmiyorsunuz kokuyu.

    YanıtlaSil
  9. Beğenmeyecek insanın çıkması çok zor.Hediye olarak çok rahat alınabilir.Kalıcılığı gerçekten düşük ama bayanlar tarafından aşırı derecede çekici bulunan,kendine has bir havası var.Özel günlerde,akşam yemeklerinde,iş toplantılarında vs. kullanım için oldukça uygun bir koku...

    YanıtlaSil
  10. evet beğenmeyecek insanın çıkması çok zor çok güzel bi koku ama parfüm sıktığınızı kimsenin farketmeyeceği için zaten beğenilmeme imkanı yok sakın almayın yoksa ah ulan keşke kalıcı olsa diye yakınırsınız..benim hala edp versiyonunun çıkacağına umudum var : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzun zamandır bu kokuyu kullanıyorum ve her seferinde parfüm arayışına gitsem de bu kokudan vazgeçemiyorum. Kalıcılığı yüksek değil belki ama beni bu parfüme bağlayanın ne olduğunu da bilmiyorum. Şişem gene bitti ve değiştirmeli miyim diye düşüncelere girdim. Ancak bayanların beğendiğini düşündüğüm bu koku yerine ne seçebilirim ki? Büyük bir risk gibi.

      Sil
  11. Burberyy London'la aynı çizgide başka hangi alternatiflere bakabiliriz? Ferah baharatlar, odun, erkeksi çiçekler, çay, deri gibi kokuların ağırlıkta olduğu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, koku olarak benziyor demeyeceğim ama ferah baharatlı havasıyla Gucci pour Homme II'yi piyasadan tamamen kalkmadan alın bence, tavsiye ederim.

      Sil
  12. Edp versiyonunu kullanan varsa kalıcılık konusunda görüş bildirebilir mi?

    YanıtlaSil
  13. ortalamanın biraz üstü bir parfüm ama bence fazla abartıldığını düşünüyorum....

    YanıtlaSil
  14. biraz farkedilebilir biraz da kalıcı olsaydın ya!!!! edp sini üretseler ,şuan ki kokuya sadık kalabilirler mi ? ah Michel Almairac ah

    YanıtlaSil
  15. ben beğenmedim hediye olarak almışlar.ben seçmiş olsaydım inanın almazdım.çok iyi değil çok kötü değil orta işte abartmaya gerek yok

    YanıtlaSil