28 Mayıs 2014 Çarşamba

Mont Blanc Individuel



Çıkış Yılı: 2003
Tasarım: Pierre Bourdon

Üst nota: Ananas, Kişniş, Tarçın, Ardıç, Nane, Tarhun
Orta nota: Portakal çiçeği, Yasemin, Sardunya
Dip nota: Amber, Sandal, Misk, Böğürtlen, Vanilya

Kalem, saat gibi ürünleriyle tanınan lüks markası Mont Blanc'ın tabi ki parfümleri de mevcut, ancak genel olarak popüler isim yapan bir kokusu henüz mevcut değil.

Kouros, Cool Water gibi klasiklerin burnu Pierre Bourdon'a yaptırdıkları bu parfüm, zengin nota ağacına fazla vurguda bulunmadan, aslında tamamen gene eski bir klasik olan Joop Homme'a bir saygı duruşu.

Joop Homme'un koyu ve boğucu havası-tatlılığı, 2000liyıllarda dünyanın artık aldığı yeni hal olan insanların biraz daha kabuğuna çekilme eğilimi sonrası, tabi ki bu parfümde kırılmış. Ortaya adeta bir Joop Light çıkmış.

Bu koku Creed'in de dikkatini çekmiş olsa gerek ki, 2005 çıkışlı Creed Original Santal ile Mont Blanc Individuel birbirlerine bir hayli benziyor. Yani gene Pierre Bourdon, gene birbirlerine benzeyen Creed ve endüstri kokuları (önceki de meşhur Cool Water - Green Irish Tweed ilişkisi)

Çok dikkatli ve parfümlere çok ilgili kişiler haricinde Creed Original Santal ile keskin bir şekilde ayırt edilebileceğini düşünmüyorum.

Gençlere çok iyi gideceğini düşündüğüm bu kokuyu dış mekan, ilkbahar ve fazla sıkılmaması şeklinde kullanım öneriyorum.

Joop'un nasıl koktuğunu herkes biliyordur ancak kısaca hafif baharatlar ve kırmızı meyveler şeklinde özetlenebilir. Dolayısıyla Individuel de meyveli, tatlı-baharatlı bir koku.





Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7



15 yorum:

  1. teşekkürler güzel yazınız için. individuel yazın makul dozajlamayla kullanılır mı? denemeden almak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. çok riskli bir parfüm değil ancak tatlığıyla yazın sıkıntı çıkarabilir. belki yaz akşamlarına.

      Sil
  2. İnceleme için teşekkürler Leto. Ben de ne zamandır Mont Blanc parfümlerini merak ediyordum. Çünkü genelde iyi yorumlar alan kokuları var. Elinizde başka mont blanc parfümleri var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Malesef başka modeli yok şu an.

      Sil
  3. Merhaba Leto,alakasiz olacak ama kalici ve baymayan bir bayan parfuu onerebilir misiniz?deneyimli bir erkegin gorusunu almak isterim

    YanıtlaSil
  4. Ben ikisini de kullandım, bence Joop Homme varken buna gerek yok, joop homme hem daha uygun fiyata, hem daha güzel, hem de orjinal...
    Ama ikisinin de kalıcılığı ve farkedilirliği iyi... Yaz için pek uygun değil, elbet yazlık başka parfümünüz yoksa bunu az dozajlama ile kullanabilirsiniz ama yazın kullanmak için özel olarak almayı tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, öncelikle çok iyi bir blogunuz olduğunu belirtmek isterim. Umarım incelemelerinize ara vermeden devam edersiniz. Uzun süredir kullandığım, Ralph Lauren Blue parfümümü değiştirme niyetindeyim. Kullandığım parfümden de anlayacağınız gibi ferah, taze kokuları seviyorum. Sonbaharın gelişiyle bu ferahlığın içine biraz da baharat, aroma katmak istiyorum. Geçtiğimiz gün Bleu de Chanel denedim ve hoşuma gitti. Fakat fiyatını hak etmediğini düşünüyorum. Bir de şunu belirtmeliyim ki çok satan, popüler olan parfümlerden kullanmak istemiyorum. Biraz zor ama bilinirliğinin az olması tercih sebebim. Bu arada, birçok kişiye John Varvatos tavsiye ettiğinizi gördüm. Benim de çok hoşuma giden çok karakteristik bir koku. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ancak burda da onlarca tanıtım var, elbet kafanıza göre bir parfüm göreceksinizdir.

      Sil
    2. Blogunuzda çok fazla inceleme var, takdir edersiniz ki hepsiniz okuma fırsatım olmadı ama birçoğunu okudum diyebilirim. Hatta parfümler arasında kayboldum diyebilirim. Bana içlerinden seçebileceğim 3-4 adet parfüm tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

      Sil
  6. Merhaba üstad, Nikos Sculpture 'ı çok övüyorlar kör bir alış yapmaya değer mi? Birde Moschino Forever Sailing hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim.
    100 tl limitle orijinal bir parfüm alma niyetindeyim.
    Değerli yorumların için şimdiden çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Kim övüyor? Değmez, ziyan bir parfüm.
      Moschino vs. markalarla ilgilenmiyorum.

      Sil
  7. sculpture kullandım , kör alış yaptım ben de. parfümü sıktığımda üzerime fanta şişesi dökülmüş gibi oldum , bütün gün mandalina koktum

    YanıtlaSil
  8. Üstat Alman sitelerinden (ezebra, douglas, parfumsclub, eazycosmetics.. vs) kokular aldım. Mont Blanc Indivudel 8 yıl, Bulgari Black 18 yıl önce üretilmiş.
    Hermes un jardin sur ke nil, su gibi, kokusuz, kalıcılık sıfır. Body Kouros için eski şişe resmi koymuşlar yenisini gönderiyorlar.
    Jil Sander kokusu çok zayıf, bir saat bile dayanmıyor.
    Mont Blanc nefis kokuyor, ama eski olduğundan kalıcı değil. Ama Jil Sander 2, Hermes 1 yıllık olmalarına rağmen kalıcı değil.
    Selamlar..

    YanıtlaSil