27 Şubat 2013 Çarşamba

Joop! Nightflight





Çıkış Yılı: 1992
Tasarım: Bulamadım

Üst nota: Limon, Bergamot, Kişniş, Ananas
Orta nota: Gül, Yasemin, Sardunya
Dip nota: Sandal, Amber, Misk

Kalıcılık bombası Joop parfümlerinden mağaralardan çıkmış eski bir koku olan Nightflight'ı değerlendirelim.

90lar başlarındaki "freşli" erkek kokuları akımının atababalarından olan Nightflight, hafif meyveli, çiçeksi rahat bir parfüm. Ancak koku üzerindeki ana algım tam bir ALMANCI kokusu olması. Evet nerden geliyor bilmiyorum ama bu parfüm hava atmaya meyilli bir almancı gibi kokuyor. Klasik aftershaveleri biraz andıran kokusu, Türk halkının marka parfüm kullanmaya başladığı yıllardaki Brüt minvalindeki kokuları andırıyor.

Üst notalarındaki ananastan gelen meyve patlaması parfümün tümüne hakim olmakla beraber, orta notalarında bu hava yavaş yavaş yumuşayıp hafif çiçeksi tonlara doğru ilerliyor. Ancak diyeceğim şudur ki bu parfüm sentetikliğin kitabını yazmış bir kimyasal. Doğal bir kokusu kesinlikle yok. Genel olarak rahatsızlık verici çok ilginç bir havası var, parfüm olarak üzerimde taşımak istemem.

Diplere doğru klasik bir erkek lavanta kolonyası haline dönüşmekle beraber, Nightflight'ın havası aromatik freşli.

Tam bir Joop! a yakışırcasına kalıcı ve farkedilir, ancak ben bu tende kalan sabunsu-lavanta kokuyu hiç beğenmedim, sıkıntı verdi.





Koku: 5 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 6





19 yorum:

  1. merhaba yazılarınızı sürekli takip eden birisiyim, böyle bir yeri bize oluşturduğunuz için size kendim adıma teşekkür ederim...şuana kadar bir çok parfüm kullandım ama en sonunda c.dior homme intensede buldum kendimi koku ve kalıcılığı gayet iyi ama sanki bir ofis kokusu, sadece kapalı ortamlarda farkedebilirlik daha yüksek gibi geliyor bana,dışarıya çıktığım da arkadaş ortamı olsun o kadar para vermeme rağmen bu koku sanki dışarda farkedebilirliği yeteri kadar iyi değil gibi geliyor bana.ama yinede tene yakında etkili oluyor...kısaca, bana bu tür dışarıya çıktığımda da daha etkili bir parfüm önerebilirmisiniz acaba teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim. Dior Homme Intense ofis kokusu ve farkedilirlik düşük mü?

      Bu denli kuvvetli bir parfüm için bunu diyebiliyorsanız inanın parfümeri raflarındaki hiçbir normal marka sizi kesmez. Montale parfümlerine bakmalısınız.

      Sil
  2. merhabalar, Loewe parfümleri hakkındaki düşünceleriniz neler?. Diğer designer parfümlerinden fiyat olarak yüksek olmasının sebebi gerçekten kaliteyle mi ilgili?. Loewe 7 ve Loewe 7 natural parfümlerini denedinizmi?.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çoğunu denedim, evet hoş ve kaliteli parfümler. Özellikle Esencia'yı beğeniyorum. Fiyat çok ilginç bir kavram, birebir şu sebepten demek herhangi bir ürün için çok zor.

      Sil
  3. Merhaba.Lumiere noire pour homme parfümü hangi mevsimde daha kullanışlıdır.Nette kimisi, bahar ve yaz ayları için,kimisi sonbahar kış için daha ideal olduğu görüşünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, bence tam bir bahar parfümü. Tesadüftür ki bugün kullandım, tekrar hayran oldum.

      Sil
  4. Merhaba.Loewe esencia'yı detaylı bir şekilde kullandınmı? Bence tam anlamıyla kusursuz bir parfüm.Ralph lauren polo gibi,ama ondan çok daha iyi.Yaşım 28 olmasına rağmen bu kokuya bayılıyorum.Bu blogda oldschool maskülen bir parfüm yorumu göremedim.Eğer ilk olacaksa bu Loewe Esencia olmalı. ;)

    YanıtlaSil
  5. Leto,Harvey Nichols'da halen commes des garçons vettiveru satılıyormu?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.Leto,Mugler Cologne hangi mağazalarda satılıyor? Ben hiçbir yerde bulamadımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, çok kıyıda köşede kalmış parfümerilerde, ıssız duty freelerde vs bulunabilir asnıyorum ancak.

      Sil
  7. İyi günler Üstat,
    Yaptığınız yorumların sadeliği ve doğruluğu çok hoşuma gidiyor,bu internet aleminde ıssız bir çöldeki vaha gibi siteniz! Ben size eğer denediyseniz 'Shiseido Zen for Men' hakkındaki düiüncelerinizi sorucaktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeniniz için teşekkür ederim. Birkaç kez denedim, en son kararım, dayanamayacağım kadar kötü bir kokuya sahip :(

      Sil
  8. Selam Leto,

    Creed parfum evinden Aventus, Virgin Island Water ve Imperial Millesime parfumlerini en çok beğendiğinden en az beğendiğine doğru siralasan, nasil siralardin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, valla şimdi öyle bir şey oluyor ki birini bir hafta sıkmıyorum, o bir hafta sonra sıktığımda, e en güzeli buymuş yahu vs. diyorsun. O yüzden bunların hepsi benim çok beğendiğim parfümler, ayrım yapamam, sadece hepsinin ayrı ortamı var.

      Takım elbiseli bir ortama M.Imperial ile girerim ama VIW ile giremem misal.

      Sil
  9. Selam,
    13 yaşında bir erkeğim, doğum günümde kullanmak için bir parfüm alacağım.Bana 150tl altı bir parfüm önerebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba.Leto Lumiere Noire Pour Homme, kalıcılk ve farkedilirlik sende nasıl oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, standart üstü. 3 fıs tüm gün etki.

      Sil