20 Aralık 2011 Salı

L'Eau Bleue d'Issey

Çıkış Yılı: 2004
Tasarım: Jacques Cavallier

Üst nota: Portakal, Mandalina, Lime, Biberiye
Orta nota: Lavanta, Ardıç, Zencefil
Dip nota: Amber, Sandal, Meşe yosunu, Sedir

Issey Miyake parfümleri ülkemizde genellikle haklı bir üne sahip l'Eau d'Issey ile tanınıyor. Bleu versiyonu da pek yabana atılacak bir parfüm değil.

Üst notalarında hakim biberiye etkinliğindeki aromatik notalardan sonra portakal ve lime kullanımını gayet net alıyorum. Aromalar doğal ve baş ağrıtmayan bir nitelikte, yapay hissettiren bir anı mevcut değil. Bu anlarında hem herbal, hem de fresh sevenleri tatmin edecek bir yapısı var, anlık ortam tazeleyici, ferah bir rayiha.

Orta notalarında, klasik akuatik sevenleri de memnun edecek ardıç aroması kendini çok belli ediyor, soğuk, hafif mesafeli ve tazeleyici bir yapısı var. Açıkçası ilk yarım saatinden sonra ortaya çıkan orta notaları en memnun edici tarafı. Aynı anda hem sportif, hem de beyefendi olmayı başarıyor, polo oynayan bir İngiliz asilzadesi adeta :)

Diplere doğru ilerledikçe biraz sabunsu olmaya başlıyor, ancak bu klasik bir sabun kokusu değil, özellikle amber ve sandalla desteklenen fiks bir centilmen meşe yosunu rayihası. Diplerinde az az adaçayı da hissettim. Parfümün genelinde var olan hafif bir metaliklik mevcut olsa da, bu sizi ne kadar rahatsız eder bilmiyorum, son karardan önce uzun süre denenmek isteyen bir parfüm.

Nihayetinde zaman verilmesi gereken, gayet olgun bir beyefendi kokusu olduğunu düşünüyorum ve takım elbise-ofis kullanımına çok yakıştırıyorum. Özellikle duş ve temiz bir traş sonrası kullanımı, centilmen hissini arttıracaktır.


Koku: 7 Farkedilirlik: 7 Kalıcılık:8 Genele Hitap: 7
Son karar: Denenmesi gerektiğini düşünüyorum

5 yorum:

  1. almayı düşünüyorum bu parfümü fakat yazlık bir koku mu acaba kendileri??

    YanıtlaSil
  2. Çok sıcak günler harici uygun olur.

    YanıtlaSil
  3. ben dün denedim tekinacar da.. Hacışakir gibi kokuyo:) eğer bir parfümü kokladığınızda notalarına ayırabiliyosanız letonun yazdıklarını hissedersiniz belki. Ama benim gibi sadece genel haline bakıyosanız, hassas bir burnunuz yoksa, bu sadece sabundur! En iyi tarafı çok kalıcı ve farkedilir olması.herkes duru banyo sabunu kokuyon dedi :)

    YanıtlaSil
  4. Bu ürünün üretimi durduruldu mu acaba? Bilginiz var mı (leto)?
    Yurtdışı sitelerde de pek bulunmuyor. Türkiye den sitelerde ise tek tük var.
    Envy,Story,Havane neyi sevsem hep üretilmeyenler oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgim yok ancak ben mağazalarda görüyorum.

      Sil