24 Haziran 2011 Cuma

Chanel Allure Homme Sport



Çıkış Yılı: 2004
Tasarım: Jacques Polge

Üst nota: Portakal, Mandalina, Deniz notaları, Aldehitler
Orta nota: Biber, Portakal çiçeği, Sedir
Dip nota: Tonka, Vetiver, Amber, Beyaz Misk

Chanel'in Allure serilerinden olan Homme Sport, ferah, hafif metalik narenciye aromaları içeren odunsu ye yumuşak baharatlı nazik bir koku.

Centilmen bir Akdeniz erkeği havası taşıyan parfüm, parlak bir turunçgil aroması ile açılıyor. Bahsettiğim hafif metalik keskinliği ilk 1-2 dakikasında biraz burun yakabilir ancak bu etkiyi neyse ki kısa bir süre içinde kaybediyor.

Bu turunçgilli açılış, yerini bir saat içersinde baharatlı ve odunsu notalara bırakıyor. Ayarında kullanılmış ve kokunun genel havasını bozmayan karabiber aroması, sedir ile birlikte parfümü yumuşak odunsu bir hale getiriyor.

İlk kullanımlarımda çok hoşuma gitmişti ancak daha sonra gittikçe sıkıcı olmaya başladığını farkettim. Uzun süreli kullanıma pek uygun değil. Ama boğmaz, kimsey rahatsız etmez, son derece nazik ve kendi halinde bir koku. Kullandığınızda güzel kokuyorsunuz, nokta.

Dengeli ve sakin yapısı, takım elbise, ofis ortamı gibi durumlarda kullanımını kolaylaştırıyor, ancak kesinlikle bir clubbing kokusu değil, zira kokusu çekici bir gourmand değil, hafif baharatlı ve narenciyeli bir centilmen kokusu. Her mevsim kullanılabilir, güvenli bir koku.

Kafa yapısı olarak YSL L'Homme'a da benzettiğimi söylemeliyim.

Koku: 8 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 7,5
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

25 yorum:

  1. letom genele hitap tamam da nasıl sentetik ve ucuz koktuğunu algılamadın mı? Armand basi kullanmış adamsın, kitap kardeşiyiz leto, yapma leto.

    YanıtlaSil
  2. kaba burunlu leto seni, bak üstad biliyo.
    chanel hep KOKOŞ!

    YanıtlaSil
  3. oo, olay var:) "baştaki burun yakan metalik keskinlik" dediğimi kastediyor olabilirsin lord zanzam.

    YanıtlaSil
  4. Valla bende Edition blanche versiyonu var, ne metaliklik ne de ucuzluk ile alakası yok lord sparharwk. Leto da benzer koktuklarını söylemişti, denemediysen bir edition blanche a göz at derim. Böyle doğal narenciye nasıl yapılır helal olsun şanel'e.

    YanıtlaSil
  5. clonge sport ile bunun arasındaki fark nedir ?

    YanıtlaSil
  6. Cologne sport versiyonu, bundan 3 sene sonra çıktı. Kendisi bir EDC ve çok daha keskin limon ağırlıklı.

    YanıtlaSil
  7. üstadlar; carolina herrera chic hakkında düşünceleriniz nelerdir. saygılar.

    YanıtlaSil
  8. chanel allure süper bir koku ben açık tenliyim ve çok memnunum..
    http://www.5nnnnn1k.com/portal/forum.php

    YanıtlaSil
  9. bleu de chanel'den sonra bir daha asla chanel parfümü almam gibime geliyor..

    YanıtlaSil
  10. internetten aldım yarın elime ulaşıyor sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. bleu de chanel nasıl bir kokudurya:) geçen arkadaşlar parfümeride denedik. 2011'in en iyi kokusu diye sıktı da sıktı görevli, baydı ikimizi de ama Allure'nin sportu mu yoksa normalini mi denedim bilmiyorum, hoş kokuydu.

    YanıtlaSil
  12. bleu de chanel klasik chanel kullanıcılarının dışında bir koku.önceden allure ve allure sport kullanmış birisi olarak bleu beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı doğrusu.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba.Chanel allure homme kullandınızmı? Blogda yorumu gelecekmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tam kullanmak nasip olmadı ama denemelerim itibariyle sevdiğim bir parfüm

      Sil
  14. Merhaba.Leto,Chanel allure homme edıtıon blanche ile benzerlik taşıyormu?

    YanıtlaSil
  15. Leto, Edıtıon Blanche versiyonunu detaylı bir şekilde inceleme imkanın oldumu? Benzer olduklarını söylemişsin.Blanche'ın açılışı homme sport gibi burun yakan cinstenmi? Sence hangisi daha iyi? Cevaplarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. merhaba leto ben şahsi fikrim buna çok yüksek puan vermişsin sıradan bir turungil açılışı terre hermesi andırıyor açık söylüyorum blue chanel varken hikaye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blue chanel bes para etmez ama allure home diyecek laf yok bence mukemmel

      Sil
  17. Genç biriyim buğday tenliyim paco rabanne 1 milllion , 212 man blvgari vb. orjinal parfüm markalarını kullandım aradığımı bulamadım tenime hiç uymadılar uzun zamandır arayış içersindeyim ve sizi özenle takip ediyorum. Şu sıralar Chanel Alleure Sport , Chanel Blue de , parfümlerini araştırıyorum deneme şansım olmadı çevremdeki mağazalarda da bulunmuyor sizce nasıldır ? Burbery brit rhythm denedim biraz hoşuma gitti ama emin değilim parfüm bulmamda önerilerinizi bekliyorum bana ne tavsiye edersiniz Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Şu kokuya 8 verdin ya, benim için hiçbir yorumunun değeri kalmadı!

    YanıtlaSil
  19. Secace bir parfümüm olsun derseniz aradığınız bu olmayabilir. Ama bence Chanel allure serisinin hepsi başarılı kokular.Sport, Blanche, Extreme hepsini edindim. Blue Chanelin Edt ve edp sini de edindim. Kısacası bence Chanel parfüm işini biliyor. Sadece doğru kategoride doğru parfümlerle kıyaslamak lazım

    YanıtlaSil
  20. Nihayet onca deneme-yanilmadan sonra, sabah sabah genzimi tikamayan, evi gaz odasina cevirmeyen bir parfum! Esim kendi kesfetti, en son elinde Dior Sauvage EDT vardi, nefes alamiyordum ki ilk kullandiginda pek de hos bulmama ragmen ancak sonra ikimizi de özellikle sabahlari bogmaya basladi. Elbette ilk tercih kendisine ait. Benden once baharatli koku hayrani biri olarak yaptigi bu fedakarligi takdir etmiyor degilim-

    Chanel Allure Homme Sport; Genc, cok cok iddiali olmayan ama kendinden emin, gayet yakisikli bir koku- Genc derken 40 üstüyüz. Türkiye'de bu sanirim genc sayilmiyor- Ne sanssizca bir tanimlama...

    Büyük bir ask mi, degil, imza koku mu, o da degil. Baska bir bakis acisindan örnegin; cok seyahat eden, farkli kültür ve zevklerde insanlarla sürekli karsilasiyor ve ilk izlenim icin cok da fazla riske girmek istemiyorsaniz ideal bir koku-

    YanıtlaSil