4 Şubat 2011 Cuma

Dolce Gabbana L'Amoureux 6

Çıkış Yılı: 2009

Üst nota: Bergamot, Ardıç, Biber
Orta nota: Süsen, Kakule
Dip nota: Misk, Odunsu notalar

Dolce Gabbana Anthology serisinin erkek parfümlerinden ikincisi olan L'amoureux ismini tüm seride olduğu gibi Marsilya tarotundan -aşıklar- isimli karttan alıyor.



L'amoureux, kardeşi Le Bateleur gibi genel beğeniye uygun bir odunsu koku. Aralarındaki fark ise Bateleur akuatik diye tabir edilen notalara odaklanmışken bu ise ferah-odunsu-baharatlı notalara yöneliyor.

Açılışı yerinde ve güzel baharatlı aromalarla desteklenen koku, ilk dakikalardan itibaren güzel bir parfümle karşı karşıya geldiğimizi hissettiriyor. Calvin Klein Eternity'nin biraz daha baharat etkisi arttırılmış hissiyatını yansıtan üst notalar asla rahatsız etmeyecek düzgün bir yapıda.

Dior Homme'un serbestçe kullandığı ve son yıllarda moda olan erkek parfümlerindeki hafif ruj kokusunu veren süsen aroması orta notalara geçildikçe baskın bir şekilde öne çıkıyor.

Dip notalarında ise Bulgari serilerinde sık kullanılan, temiz hissi veren ancak kokunun odunsu yapısından da ödün vermeyen beyaz misk, kokunun genel karakterini çok sevdiğim bir aroma olan ardıç ile birlikte devam ettiriyor.

Özetlersem L'Amoureux, her ne kadar vasatın az üstü bir taze odunsu koku olsa da Bateleur'e göre çok daha iyi bir parfüm. Ama yine de çok öne çıkacak bir tarafı yok. Bahar ve ofis kullanımına çok uygun, kimseyi rahatsız etmeyecek sakin bir koku.

Parfümünde çok özel bir şey aramayanlar için "şu anda güzel ve temiz koktuğumu biliyorum yeter" diyenler için gayet yerinde bir koku.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Bir daha alır mıyım?: Yorum sampledandır

3 yorum: