7 Temmuz 2010 Çarşamba

Givenchy Xeryus Rouge





Çıkış Yılı: 1995
Tasarım: Annick Menardo

Üst nota: Kumkuat, Kaktüs, Tarhun

Orta nota: Sedir, Kırmızı biber, Sardunya

Dip nota: Sandal ağacı, Misk

Trampetler çalınsın, koridorlar boşaltılsın, ağır top geliyor.

Xeryus Rouge, notalarıyla bir kış kokusu gibi durmasına rağmen aynı anda ferah kokmayı da başarıyor. İstediğiniz mevsimde kullanın, tatlı ama JPG Le Male gibi yıkıcı bir tatlılık değil, nasıl diyeyim, sanki koku güven veriyor. Buz gibi bir yakut. Muhteşem.

Üst notasındaki ilginç baharatlı ve nemli bir narenciye şeklinde hissedilen karışım çok başarılı. Tarhun gibi güçlü bir baharat, sulu-çimensi ferah bir koku veren kaktüs ve kabuklarıyla birlikte yenebilen, altın portakal diye de geçen çok lezzetli bir mevye: kumkuat.

Bu üçünden oluşan lezzetli üst nota, asıl olarak oryantal sınıfında değerlendirilebilecek bu kokuyu sıcak yaz günleri hariç her mevsim kullanılabilecek hale getiren bir birleşim.

Orta notalarına geçtiğinde sedir ve sardunya, bu lezzetli kokuyu yavaş yavaş ele geçirmeye başlıyor. Sedirin verdiği, ormansı-ağaçsı hissin yanında, çok doğal kullanılan sardunya aroması kokuya olgun bir nitelik kazandırıp derinleştiriyor.

Dip notasında kullanılan sandal ağacı ve misk de gene kokuyu kirlileştirmeden bu tatlı harmanın içersinde erimiş ve kalıcılığının oldukça artmasını sağlamış.

Özetle, Xeryus Rouge çok iyi bir koku, zaten Annick Menardo gibi bir üstadın elinden çıkma.


Koku: 8 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

100 yorum:

  1. silver shadow private bunun taklidimi ?almayı düşünüyorum da bunu

    YanıtlaSil
  2. Siz iyisi mi bunu alın:)

    YanıtlaSil
  3. kokular benziyorsa davidoff kullandım da almam bi daha :D

    YanıtlaSil
  4. ya biladerim paco rabanne'a da bi el atsan diyorum.yorumlarına ihtiyacım var..

    YanıtlaSil
  5. Selam, yakın bir zamanda Paco Rabanne XS yazısı gelecek

    YanıtlaSil
  6. peki..teşekkürler..one million çok tutuluyor..onun hakkında bikaç cümle yorumunu alabilir miyim acaba burdan?

    YanıtlaSil
  7. Rica ederim. One Million'ı değerlendirme yapacak kadar kullanmadım ancak dominant ve atak yapısıyla özellikle gençlerin ne kadar tuttuğu, satışları, popülerliği ve artan kullanıcı sayısından belli.

    Mesele şu ki, parfüm bir giysi olmasının yanında aynı zamanda bir izdir. Bu kadar popüler olması ürünün bazen kendisine de zarar veriyor. Tıpkı eskinin Acqua di Gio, Le Male fırtınaları gibi.

    One Million özelinde konuşursak, özgünlük adına John Varvatos'u tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil
  8. Bleu de chanel nasıl sizce? bide çoğunlukla eski kokuları degerlendiriyosunuz, blunmaları cok zor

    YanıtlaSil
  9. Bleu de Chanel'i bir kere denedim, fena değil, hoşuma gitti.

    Hay allah, üretimi durdurulan birkaçı harici hepsi herhangi bir parfümeride bulabileceğiniz kokular:)

    YanıtlaSil
  10. Yorumların için eline sağlık kardeşim.. Keyifle takib ediyorum yazılarını :) Givenchy Xeryus Rouge çok farklı kulvarda olan bir parfüm ? Zira daha önce kullandığım hiç bir parfüme benzemiyordu !!! Kokusu hem çok güzel kalıcık da keza.. 10/9

    YanıtlaSil
  11. Geçenlerde özellikle Bleu de Chanel'i denemeye gittim, yorumumu düzeltiyorum,

    Koku geçen hafta kafama takıldı ve biraz daha değerlendirmek için bir parfümeride tekrar denedim. Ben sanırım daha önce başka bir kokuyu denemişim.

    Bleu de Chanel gayet sıradan bir deniz ve narenciye destekli odunsu koku. Chanel firmasına inanın hiç yakıştıramadım.

    Davidoff Cool Water - Calvin Klein Eternity havasında bir koku, Chanel ismini ve o yüksek fiyatı hak ettiğini kesinlikle düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  12. dostum yorumların için tsekkur ederim ama o kadar parfüm bloglarini gezdim nikos sculpture ile ilgili bir yorum bulamadım. mumkunse yorumlayabilirmisin? tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. Maalesef bir türlü elime geçmiş bir koku değil. Deneme imkanım oldu ama değerlendirecek denli kullanmadım. Aklımda kalan kısmı klasik bir tatlı koku olduğu yönde.

    YanıtlaSil
  14. Xeryus Rouge, kesinlikle tende denenmesi gereken(hepsi öyledir ama bu sıradan parfümlerden daha fazla ten uyumu isteyen parfümlerden bana göre), esmer veya buğday tenlilerin serin havalarda veya ılık akşamlarda kullanmasını önereceğim samimi, sıcak ama aynı zamanda biraz egosu olan bir parfüm. Yani benzer sınıflarda olduğuna inandığım Givenchy Pi kadar "şeker çocuk" bir imajı yok. Sıkıldıktan belli bir süre sonra o ilk anlardaki ağır, şekerli havası gidiyor ve daha egzotik ve çekici bir hale geliyor. Sık sık kullandığımda bunaltıyor ama ara sıra kullanıyorum, yani epey kuvvetli, kendisini özlemek gerekiyor...

    YanıtlaSil
  15. 25 Yaş altı gençlere yönelik kalıcılık ve etkileyicilik konusunda rakipsiz olan ve karşı tarafı yeteri derecede etkileyebilen bir koku markası söyleyebilirmisiniz?
    marka çok hangisini alsam diye kararsızım.
    değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  16. Selam, Dior Homme Intense, Paco Rabanne 1 Million, YSL La Nuit de l'Homme EDP, Givenchy Xeryus Rouge, Givenchy Pi, YSL Body Kouros, John Varvatos vs. deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili üstadlar, XERYUS ROUGE her mevsim kullanılabilir mi? Özellikle Mayıs'tan Ekim ayına kadar kullanmak istiyorum. Sizce de uygun mudur? Sarışın ve beyaz tenliyim, 27 yaşındayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun yıllardır xeryus kullanan birisi olarak çok samimi bir dosta benzetiyorum bu parfümü arada küsüp barışmak gerekli zira sürekli kullanıldığında sıkıcı olabiliyor. Bu arada kesinlikle yaz kokusu değil daha çok sonbahar ve kış kokusu

      Sil
  18. Hayır, sıcak yaz günlerinde tavsiye etmem, boğucu olabilir.

    YanıtlaSil
  19. Tşk ederim cevabınız için. Peki yaz için ne önerirsiniz? Tenime ve yaşıma uygun olan bişey bulamadım. Jil Sander Sun aldım ama lolipop gibi kokuyor. Aslında güzel ama yaşıma uygun değil. Hugo Boss-Boss ise kalıcı değil. Insense Ultramarine pek beğenen yok deniyor. Siz ne önerirsiniz mayıs-ekim arası için?
    teşekkürlerimle

    YanıtlaSil
  20. Guerlain Homme veya Homme Intense'i bir denemenizi tavsiye ederim.

    Christian Dior Dune, Hermes Un Jardin sur le Nil, Kenzo Power, Paul Smith Story ve D&G L'Amoreoux da önerebileceklerim arasında.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Blogunuz çok iyi olmuş yeni gördüm Türk bir fragrance guru olduğunu bilmiyordum youtube dan marc'ı (robes08)takip ediyordum artık burada da takılırım :)
    Bu soruyu marc a da sordum ama uzun uğraşlarım sonucu kendime uygun bir koku bulamadım.20 yaşa uygun maskülen ve kalıcı bir koku bakıyorum.Kalıcılık benim için çok önemli jil sander kenzo vs. gbi fresh kokulardan sıkıldım ki zaten özellkle kenzoyu (l'eau par mıdır nedir) farkeden yok...
    Beğenime çok uygun john varvatos var ama bende ilk 2 saatte etkisi baya azalıyor :( Sinirlenip terre d'hermes alcam o olacak...Dior home intense i önerdiler o da banyo yapınca bile çıkmıor ama pudramsı hiç hoşuma gitmedi... Zaten 1 million ı ve çakmalarını duymaktan hergün gına geldi :)
    Ne önerebilirsiniz ilk sorum bu...
    Diğer sorumda bir parfümü neyin maskülen yaptığı tabiki ağır odunsu,derimsi vs. notalar ama mesela bana body kouros feminen gelmişti :S herkese göre maskülen... d&g anthology ler de öyle... bu işten anlamıyorum galiba :)
    black xs feminen ama değilmi onda hemfikiriz :)

    hoşçakalın

    YanıtlaSil
  22. Selam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Alında bir süre onra kalıcılıktan ziyade kokuyu çok sevme öne çıkıyor, zira ufak bir preyli şişe ile gün içersinde tazeleme yapılabilir.

    Maskülen-feminen ayrımının sınırları benim için net değil, çok tatlı çiçek-meyve kokuları dışında pek ayrım yapmam.

    Sert bir vetiver kokusunu taşıyabilirim derseniz Lalique Encre Noire veya bahsettiğiniz Terre d'Hermes, kalıcılık konusunda üzmeyecek ve erkeksi kokulardandır.

    YanıtlaSil
  23. xeryus rouge un kokusu çok merak ettim bi one million la dior home intense analizide bekliyoruz

    YanıtlaSil
  24. Leto Usta, Givenchy Pi Neo hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Malum Pi ağır ve kışlık bir koku. Neo, klasik Pi kadar keskin bir koku mudur? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Selam, malesef hiç koklama şansım olmadı.

    YanıtlaSil
  26. Çok kısa sürede yanıtladığınız için bir kez daha teşekkür ederim. Gidip deneyip görelim bakalım.

    YanıtlaSil
  27. Pi Neo (ve hatta onun versiyonu tropical paradise), hafif, meyvemsi, karakter sahibi olmayan oldukça sıradan bir koku. Para harcayacak çok daha güzel parfümler var.

    YanıtlaSil
  28. 19 Nisan'da yürürlüğe giren genelge ile internet üzerinden aldığınız bütün ürünler, son teknoloji, bilgisayar gereçleri, dvd, cd, oyunlar, kitap, hobi araç ve gereçleri 150 Euro muafiyet, 2 ayda bir ve yılda beş kez alışveriş ile sınırlanmıştır. Genelge ile kozmetik ve sporcu besinleri tamamen yasaklanmıştır. Kimseden habersiz çıkarılan bu genelge ürünleri gümrükte kalan pek çok kişi mağdur olmuştur, 19 Nisan tarihli genelge anayasa ile korunan temel hak ve özgürlükleri kısıtlamaktadır.
    Facebookta kurulan grubumuz bu genelgeye karşı bir dava açmaya hazırlanmaktadır. Şu an dava ve avukat masrafları için para toplama aşamasındayız. Destek vermek isteyen herkesi grubumuza bekleriz. Herşey için çok geç kalmadan özgürlüğümüzü geri almalıyız yoksa kazık yemeye devam.. Blog yazarına mesajla ulaşamadığım için buraya yazmayı uygun gördüm
    Detaylar için: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157&ap=1

    YanıtlaSil
  29. Selamlar. Yorumlarınıza güvenerek hiçbir yerde tester bulamamış olmama rağmen risk alarak kokuyu internet üzerinden aldım. Çok beğendim ilk izlenim olarak. Cartier Declaration ve Ultraviolet konusundaki görüşlerinizi de merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  30. Sevindim, güle güle kullanın. Maalesef bahsettiğiniz iki kokuyu da alıcı gözle denemedim.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba
    Blogunuzu takip ediyorum ve bu Xeryus 'u 2 hafta önce Boyner'den satın aldım fakat kalıcılık notunuz çok yüksek olmasına rağmen çok da kalıcı gelmedi bana. Acaba satın aldığım Xeryus orjinal değil mi ? Orjinal olup olmadığını şişesinden ya da barkod gibi bir şeyden anlama olanağım var mı ?

    YanıtlaSil
  32. Selam, Xeryus Rouge oldukça kalıcı bir kokudur, ancak bu sizin "kalıcılık" denen hadiseden tam olarak ne anladığınıza bağlı olarak da değişebilir bir kavram olacaktır.

    YanıtlaSil
  33. xeryus rogue'un kokusu yaklasık ne kadar kalıyor.

    YanıtlaSil
  34. Ben Xeryus Rogue kullandım, halada kullanıyorum kalıcı bi kokusu var, Etkili ve Farkedilir,
    Ama yaz aylarında asla tavsiye etmem, Sonbahar ve kış kokusu.

    YanıtlaSil
  35. saglam kokudur kullandıgım bu şiseyle 3. şişedeyim 100ml lik insan bagımlısı oluyor. ama siz kullanmayın o bana özel:)

    YanıtlaSil
  36. Xeryus, Bu kokuyu geçen sene aldım dolabımda hala %90 ı dolu duruyor bitirememin sebebi bana hitab etmemesi. Alırken ne alsam diye Boyner parfümeride gezinirken ısrarla bunu almalısınız diyen kısım görevlisinin muhteşem tanıtımıyla aldım. Sonuç olarak çok yoğun kokuyor adeta boğuyor ve bir süre sonra baş ağrısı yapıyor bende.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, bütün bu parfümleri denemek ve değerlendirmelerini yapmak için harcadığınız emek için çok teşekkür ederiz. Sayenizde parfüm kültürümüz de oldu az çok.Sorum parfümeriye her gidişinde aqua di gio'dan başka parfüm alamayan bir kişi için alternatifiniz ne olurdu. Şimdi amerikadan K.C Reaction sipariş ettim. Ve Hermes Un Jardin Sur Le Nil, Davidoff Cool Water Game
    Armani Code Summer pour Homme, gibi parfümler notaları bakımından bana yakın gibi duruyor. Ne dersiniz.

    YanıtlaSil
  38. merhaba dün denedim ve çok hoşuma gitti hemen aldım 100 ml olanını. Tesekkurler leto.diğer yorumculara göre senin yorumların benim zevkime daha yakın.artık ferah koku analizleri bekleriz.saygılar

    YanıtlaSil
  39. bu arada yaz için bir koku arıyorum zevkine güvendiğim için bir öneri bekliyorum senden.enaz creed green kadar beğendiğin bir yaz kokusu olsun ama :) 2 adet favori kokunu ögrenmek isterim deneyip beğendiğimi alcam paylaşırsan çok sevinirm. Şimdi gidip lacoste red almak istemiyorum.bu arada 27 yaşındayım ve kot giyiyorum :) takipteyim üstad.

    YanıtlaSil
  40. Artık kıştan çok sıkıldık değil mi, alın benden de o kadar. Havalar ısınsın, yağmuru çamuru bitsin, ferah kokular sıkılsın.

    Creed, Bond, Kilian vs ayarına çıkarsak fiyatlar çok yükselecek. Bahar yaz için beğendiğim ve fiyatı da zorlamayacak parfümler şunlar:

    - Acca Kappa 1869
    - Thierry Mugler Cologne
    - Acqua di Parma Mirto di Panarea
    - Kiehl's Forest Rain
    - Paul Smith Story
    - Kenzo Power
    - L'Eau d'Issey
    - Chanel Allure Homme Sport/Blanche
    - Christian Dior Higher
    - Christian Dior Dune
    - Bulgari Aqua
    - Prada Infusion d'Homme
    - Comme des Garçons Vettiveru

    Bunlar beğendiğim, çok pahalı olmayan ve bahar-yaza uygun parfümler. Mümkün olduğunca deneyerek içlerinden beğendiğinizi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  41. teşekkür ederim.bu sıralama en beğendiğinizden mi başlıyor? Eger öyle değilse siz içlerinden iki tane seçseniz hangileri olurdu?

    YanıtlaSil
  42. xeryus rouge body kouros ve terre d'Hermes arasından kalıcılık dikkat çeken ve insanları etkileme açısından sıralamanız nasıl olurdu ?

    YanıtlaSil
  43. Merhaba, hepsine elimden geldiğimce tanıtım ve şahsi görüş puanlamalarım mevcut, bundan sonrası için deneyerek kendiniz karar vermelisiniz.

    YanıtlaSil
  44. hocam merhaba yorumlarınız gerçekten çok değerli harikasınız birde zegna intenso yu degerlendirir misiniz kalıcılığı farkedilirliği nasıl size zahmet sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  45. Leto yorumlarınızı gerçekten beğenerek okuyorum ve değerlendirmeleriniz parfüm tercihlerimi belirledi ve gayette memnunum diyeblirim.Sormak istediğim sizce By Kilian - Cruel Intentions erkek kullanımına uygun mu ? zira By Kilian parfümlerini unisex olarak değerlendiriyor ama bu kokunun hangi cinsiyet kullanımına daha yakın olduğunu sormak istiyorum ?

    YanıtlaSil
  46. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Cruel Intentions benim soğuk günlerde en çok severek kullandığım parfümler arasında. Erkek kullanımına tabi ki uygun, sadece fiyatından dolayı denenmeden alınmamasında fayda var.

    YanıtlaSil
  47. Cevabınız için teşekkür ederim.Birde internet üzerinden güvenilir olarak By-Kilian parfümlerini nerden alabilirz bu konuda önerinizi bekliyorum...

    YanıtlaSil
  48. Rica ederim. Sorunuzun cevabı ise, alamazsınız. Marka sadece Harvey Nichols ve parfümeri standı olan Brandroomlarda mevcut.

    YanıtlaSil
  49. Leto usta zegna intenso yu sormuştum bir cevabınız yok mu ?

    YanıtlaSil
  50. leto usta Pİ ve Pİ NEO arasından seçimin hangisi olurdu ?

    YanıtlaSil
  51. xeryus rouge çok ağır ve çok kalıcı bir koku,leto usta iyianaliz ediyor ama yoruma bakıp sipariş vermeyin mutlaka deneyin yoksa pişman olursunuz,ben şahsen kokuyu hiç beğenmedim,tekin acarda koluma 2 fıs sıktılar,sabunla ovaladım 5 dk geçmedi bi türlü koku,o kadar kalıcı yani :)
    yazın bayar milleti,bi de otobüse falan binseniz yazın bu kokuyla toplu katliam olur :)

    YanıtlaSil
  52. Şahsi beğeni tabi ki her zaman ön planda, ama o kadar da ağır bir koku değil yahu, yapmayın :)

    YanıtlaSil
  53. ulan arkadaş ben bu parfümü bir daha kullanmam:)kız arkadaşım boynumu mahvetti:)

    YanıtlaSil
  54. ben deneyip aldım kokuyu koluma sıkıp 1 saat koklayıp aşık olup aldım. Ama kokunun sonlarını (3 saatden sonrası) hiç sevmedim.. Leto, senin gibi anlatamam ama bence şöyle: köyde babam hızarla kavak ağaçlarını keserken ki koku gibi :) tabiki hızardan bağımsız olarak kurumaya yüz tutmuş kavağın talaş kokusu :) sen ne dersin? Tene sıkıldığındaki son demlerine? (bu arada kumaşta olmuyo bu koku.. Acaba odun gbi kokan ben miyim ki :) )

    YanıtlaSil
  55. Leto usta yaza uygun değil demiş ama şahsi görüşüm yazın bile kullanılabilecek güvenli bir koku olduğu. En azından şekerli parfümler gibi rahatsız etmiyor. Ayrıca bu sıcak günlerde bile kalıcılığını muhafaza ediyor.

    YanıtlaSil
  56. Yorumlarınızın allı pullu süslü olduğunu inkar edebilecek kimse yoktur, kelimelerle aranızın çok iyi olduğu belli fakat atladığınız bir nokta var parfüm denilen şey öyle bir parfümeriye gidilip kağıda denenerek yorumlanamaz ve her ayrı şahsın ayrı bir zevki olduğunu da unutmamak gerekir. Biz en zayıf koku hafızasına sahip varlıklardanız kokuyu o anki diğer şemalarla bağdaştırarak hafızamıza alırız kısaca an yaşanılanlar çok önemlidir kısaca kokuyu anlamak için yaşamak gerekir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz şekilde yorum yapan varsa yazık ediyor, evet, parfüm bence de o şekilde değerlendirilmez.

      Sil
  57. leto usta..yorum ve önerilerinize büyük değer ve öncelik veriyorum ve saygı duyuyorum..şu an Dıor homme ıntens kullanıcısı olarak ben ve benim gibi bir çok parfüm sevdalısı ıntens için ayrıntılı incelemenizi şiddet ve hasretle:) bekliyoruz..saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dior Homme Intense'i çıktığı yıllarda aldım ve severek kullandım. Ancak bu sonradan çıkan formülünün değişmesi olayı dolayısıyla yazabileceğim bir yorum muhakkak havada kalacak, benim yazacağım şeyle raflarda satılan koku birbirini tutmayacak. O yüzden malesef yazmamın bir anlamı kalmayacak :(

      Sil
  58. Ben burda yorumları okuduktan sonra gittim intense olanından 150 ml ligini aldım yalnız bu sıkılmada daki ruj kokusu etkisini sonradan yitirsede gene kökü duruyor . Dün Birde gömleğimin sag tarafına xeryus rouge sol tarafına dior homme intenseyi sıktım bugün hala xeryus buram buram kokuyor ama intenseden bı icraat yok. Bide dün ayrıca gucci guilty intense aldım onu daha denemedim.xeryusu almadığıma pişman oldum. Bendeki sahtemi acaba diyorum imkansız ama capacitynin içindeki douglas tan aldım kodunu yazdım üretim tarihi Nisan 2012 kafam karıştı yardımcı olun lutfen

    YanıtlaSil
  59. yorumları okuyarak sevil parfümeride sırsıyla; hermes,intense ve givenchy denedim. kalıcılık olarak kesinlikle dior 24 saat boyunca çıkmadı koku üstelik bu sürede 2 defa banyo yaptım. dior ilk 1 saatin sonunda tam gel beni ye dercesine kokuyor. hele kapanışı mükemmel. hermes zaman zaman patlıyor ve enerjisi çok iyi. sonuç olarak ben xeryus aldım, pişmanmıyım? evet... tester çok daha kalıcı ve aldıgımdan biraz daha farklıydı. xeryusu beğenmedim kalıcılığı ve farkedilirliği iyi degil. bitmesi için bol sıkıyorum, bidahaki tercihim kesinlikle dior olcak.esmer ten için süper koku.

    YanıtlaSil
  60. Türkiye'de ki en iyi parfüm bloglarından biri oldğunuz için teşekkürler ve genelde yorumlarınızı kendime benzetiyorum. Bu yüzden size sorumu sormak istedim. Bu aralar yeni bir kışlık koku bakıyorum kendime ve 2 koku arasında kaldım. Xeryus Rouge ve Davidoff
    Hot Water. birini sağ diğerinide sol bileğime sıktıktan sonra vakit geçmesini bekledim. Kokular oturmaya başladıkça, ikisininde aynı temel kokulara sahip olduğunu tahmin ediyorum (çok fazla parfüm kültürüm olmadığı için kesin bir yorum getiremiyorum). Fakar Xeryus Rough'da çok az bir ekşilik veya meyvemsi bir element almaya başladım bir süre sonra. Sanki Xeryus'un içine fazladan bir element konulmuş gibi. Her neyse, sizce bu iki kokudan hangisi tercih edilmeli, kalite olarak, dikkat çekicilik olarak. Sanırım tenimde Xeryus daha kalıcıymış gibi geldi. Yorumlarınıza göre artık tercihimi belirliyecem. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  61. Selam, beğeniniz için teşekkür ederim. Xeryus Rouge'da bahsettiğiniz meyveli ekşilik ağırlıkla kumkuattan gelmekte, siz diğerini beğendiyseniz rehber burnunuzdur, ancak ben Hot Water'ı fazlasıyla yapay ve zorlama buluyorum.

    YanıtlaSil
  62. Merhabai Leto, xeryus rouge'u senin yorumunla aldım ve çok memnun kaldım. Bunun için sana çok teşekkür ediyorum. Geçen gün Loewe 7 Naturel kokladım çok hoşuma gitti. Bir ara onu da yorumlarsan çok memnun kalırım. Senin incelemelerini okumak benim için bir zevk artık.

    YanıtlaSil
  63. Merhaba. Koku bugün elime ulaştı. Çok keskin bir kokusu var kışlık kokular gibi değil ama kışlık kullanım dışında da uygun kaçmaz. Denemeden almanızı önermem. Şu an için kararsızım beğenebilirim ileride.


    Kalite olarak ise gerçekten kaliteli bir eser.

    YanıtlaSil
  64. ben bu parfumu uzun zamandır kullanıyorum. benle o kadar özdeşleşmiş ki değiştirdiğimde arkadaslarim yeniden onu kullan diyor. resmen milleti esir alıyor :D

    YanıtlaSil
  65. Azzaro Clasic i değerlendirmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde var, olgun centilmen bir koku. Bu tarz 80ler kokularını sevenlere iyi bir seçenek.

      Sil
  66. acaba jaguar for man denediniz mi ?

    YanıtlaSil
  67. üstadım yani bu kadar parfüme yorum yazmışken insan birde ARAMİS KLASİK'e el atar sayılarmla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, aramislerle aram hiç iyi olmadı bu yaşa kadar, belki bi 5 sene sonra olur :)

      Sil
  68. üstadım bellamola parfüm satış sitesi güvenilir mi? yardımcı olursan sevinirim. saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, ben bir kere alışveriş yaptım, memnun kaldım.

      Sil
  69. Selamlar,

    Eldekileri tüketince yeni bir kış parfümü arayışına düştüm, gezinirken karşıma Xeryus çıktı. Yorumları okuyunca budur dedim, gittim denedim. Ama kağıt üstündeki harmanla tendeki durum birbirini tutmadı. Herkesin bahsettiğinden daha keskin ve neredeyse sabunsu bir koku çıktı ortaya. "Hafiften tatlı, ferah baharatlar" tabiriyle avlamıştı beni halbuki.

    Yine kış için; çok hafif tatlı, ferah baharatların, odunsu-aromatik notaların falan baskın olduğu yeni alternatifler neler olabilir? Gucci Pour Homme II ve Burberry London genel olarak iyi gelen kokular mesela. İkisi de oryantal sınıfına girmelerine rağmen rahatlatan-ferahlatan baharat kullanımıyla hoşuma gidiyor kış için.

    YanıtlaSil
  70. xeryus rouge için iyi yorumlar geldiği kadar etkisini kaybettiği ile ilgilide yorumlar geliyor.kış için parfüm alacağım.ysl body kouros(reformüle kurbanı deniyor)-xeryus rouge-diesel only the brave tattoo.bu üçünüde beğendim koku olarak ama farkedilirlik ve kalıcılık açısından öneriniz hangisi.tattoo bayağı kaldı montumun kolunda ve kağıtta.fakat yinede sizede sormak istiyorum

    YanıtlaSil
  71. yaz kış basıyorum bu kokuyu. kişiye göre değişir, bence mükemmel.

    YanıtlaSil
  72. Selam, hocam yazınız çok güzel.
    Ben de bu parfümü çok severek kullanıyorum. Kalıcılığı çok iyi. Etraftan algılanışı da oldukça güzel çok kullanılan bir parfüm değil ayrıca kadınsı değil erkeksi bir parfüm.
    Hocam sizden bu parfüme benzer ama daha üst seviye bir parfüm önerisi isteyebilir miyim?
    Ne önerirsiniz?
    Yaşım 21, buğday tenliyim, 1.80 boy var, sakalsızım bunları niye yazdım bilmiyorum ama belki şu sana gider diyeceğiniz bir şey vardır.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba leto yorumlarini ve incelemelerini yakindan takip ediyorum harikulade tecrübeler gerçekten. Neredeyse bir çok designer kullandim bir terre Hermes aşığı olarak xeryus rouge siparis verdim kör alış yani Danimarkada bu marka standlarda yok malesef daha önce koklamadim. Sizce genel hitaba
    uygun ve tatlılığı baymayan bir kokumu? Pişman olurmuyum sizce? Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yılmaz Bey, beğeniniz için teşekkür ederim.

      Designer parfümlerle ilgili yazdıklarım malesef çoğunda güncelliğini yitiriyor. Reformülasyonlar başa bela. Xeryus Rouge en son ne hale geldi bilmiyorum fakat bildiğim hali, serin havalarda kullanılacaksa genele hitabında ve bayma konusunda hiçbir sorunu olmaz.

      Sil
  74. Merhaba bu koku 18 yaşında liseli biri için uygun olur mu yada 18 yaşlar için önerebileceğiniz kokular var mı, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  75. bu parfüm için yaş kriteriniz var mı?

    YanıtlaSil
  76. Selamlar LETO. ben lacoste red ve kenzo classic kokularını kullanıyorum genellıkle ama özellikle red'e bayılıyorum bana çok cekici geliyor velakin kalıcı olmaması aşikar red den daha çekici red'e benzer koku varmı dj_40_dj@hotmail.com benım face adresım ordan mesaj atarsanız sevınırım ilginiz için tesekkur ederım.

    YanıtlaSil
  77. 80li yılların özgün havasında olan ama asla berbat olarak nitelendiremiyeceğim favori kokularımdan bir tanesidir. Ama kesinlikle alırken denenmesi gerekli tende kalıcılığı bence gayet iyi. Yaz aylarına uygun olmayacağını düşündüğüm bir koku 2 fıstan fazlası özellikle kapalı ve kalabalık mekanlarda boğucu olabiliyor.

    YanıtlaSil
  78. Selam Leto, Terre ve encre noir seven ve kullanan biri olarak senin tavsiyenle xeryus aldım, koku bu gün elime geçti, ilk 5-6 dakika biraz ağır gibi dursa da daha sonra oturdu beğendim, değişik bir koku ve çok kalıcı. Daha önce de senin yazına güvenerek jil sander for men almıştım onu da severek kullanıyorum yazları, tavsiyelerin için teşekkürler, başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  79. Dün denedim fakat baharat ön plana çıkmış fazla tatlılık yok sonlara doğru biraz tatlanıyor. Bu haliyle her kıyafete gitmez gibi geliyor. Kalite hissiyatı iyi. Aynı fiyata satılan parfümler gibi sentetik ve sıradan bir koku değil. Dün akşam 21.00 gibi koluma sıktım yaklaşık 14 saat oldu ve en az 3-4 kez suyun altına girmesine rağmen hala kokusunu alabiliyorum. Keşke biraz daha tatlı olsaydı.

    YanıtlaSil
  80. Leto kardesm iyi günler dilerim ben bu parfümü almayı düşünüyorum ama farkedilebilirliği ve kalıcılığı yüksek mi benim için bu ikisi çok önemli şimdiden teşekkürler:)
    Buarada buğday tenliyim ve 20 yaşındayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu parfum makine gibi reformulasyon yemis olabilir, performansa bir sey diyemiyorum

      Sil
  81. Leto hocam xeryus rouge galiba reformüle oldu yada ben iyi bir şekilde kazıklandım.4.şişemi 3-4 ay önce uygun fiyata yakalayınca mizudan almıştım.eskisi bitince bunu açtım kokuda sıkıntı yok ama performansı çok kötü.Eskiden xeryus sıkınca herkes farkederdi.Şimdi ise 1-2 saatte ben bile kokuyu alamıyorum.Hatta etrafımdakilere soruyorum onlarda alamıyor.

    Psikolojim bozuldu resmen en sevdiğim kokuyu bozdular yada bana bayat koku yolladı mizu.Çünkü kokusu dışında performansıda seviyordum.İnternetten baktım 2016 mart üretimli.Diğerleri (2009-2013) üretimli.Kalıcı olsun diye 10-15 fıs sıkıyorum 100 ml parfüm 1 haftada yarıya indi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef sevdigimiz kokular teker teker bu tip maliyet dusurmelere kurban gidiyor, uzun sure kullananlari ve sevenleri harici de pek anlasilamiyor.

      Sil
  82. Üstat, Xeryus Rouge kadınlar tarafından da kullanılabilir mi? Tavsiyeniz üzerine alıp çok beğendim, hayat boyu kullanıcam.. ama bana gayet olumlu bir şekilde unisex kullanıma çok uygun geldi. Yanılıyor muyum? Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  83. Merhaba, bu is tabi ki begeni isi, ben de bu ara gayet kadin diye satilan iris parfumlerine sardim, severek kullaniyorum. Etiketlere takilmadan hosunuza giden kokuyu kullanarak kendinizi mutlu edebilmek en önemlisi

    YanıtlaSil
  84. Hayatımfa kullandığım 1995 ten beri olmazsa olmazım bana göre sanat eseri Xeryus Rouge , kesinlikle çok karakteristik serin, tatlı, egzotik, derin değişken yapısı saldırgan ve cesur tavrı sentetiklik barındırmayan dengeli akorları kusursuz nota geçişleri mükemmel bir yorum olmuş Üstad bu kokuyu kullanmaktan öte yaşayan biri olarak böyle yerinde kusursuz yorum için teşekkür ederim. Buz gibi bir Yakut ��

    YanıtlaSil
  85. Kesinlikle Yves saint lorent kokuları kullandığım en güzel etkileyici ve övgü alan kokulardır hatta gece yatarken bile sıkmak istersiniz çokça parfüm denemiş biri olarak yaz ve bahar parfümü arayanlar YSl den şaşmamalı ayrıca kış içinse armani code profum ve sauvage hele birde takım elbise giyiyorsanız tadından yenmez.Diğer parfümleri ucuza bile satsalar alasım gelmiyor artık dünya para istenen parfümler tam bir facia gidin bu parfümleri deneyin hatta sıkıp 1 saat dolaşın sonra almaya gelin kokuyu tam bir görün

    YanıtlaSil