11 Eylül 2017 Pazartesi

Creed Royal Mayfair





Cikis Yili: 2015
Ust nota: Cin, lime, çam
Orta nota: Gül
Dip nota: Portakal, sedir, okaliptus

  Creed markasinin parfumlerini unlu kullanicilariyla, veya kanitlanmasi guc tarihi referanslarla pazarladigi bilinen bir gercek.


  Bu parfumun aciklanan tarihi gelisimi, 1936 yilinda Ingiltere Krali, Windsor Duku Kral 8. Edward icin kokunun ozel olarak yapildigi, daha sonra da 2009 yilinda limitli versiyon olarak cikardigi Windsor isimli parfumunun tekrar uretimi oldugu seklinde. 

  Windsor’un yapildigi malzemeler de 81 ilden toprak getirme misali, Ingiltere’den cin, Iskocya’dan çam agaci, Kanada’dan sedir, Jamaika’dan lime gibi Britanya hukmundeki yerlerden gelme urunler. Tabi bunlarin pazarlama guzellemesi oldugunu unutmamak gerekiyor.


  Windsor’un piyasaya tekrar cikacagi acikladiginda parfumseverler arasinda buyuk bir sevinc dalgasi olusmustu. Kendisini zamaninda bir Basenotes splitinden edinmistim, gercekten kendine munhasir, lezzetli bir parfumdu.
  


  Royal Mayfair’in farki, Windsor’da okaliptos, gül ve naftalinvari bir koku veren kafur kullanimi biraz kisilmis. Geri kalani hemen hemen ayni. Daha guzel demeyecegim ama daha kullanilir bir parfum.

  Ilk sikildiginda mini bir naftalin etkisi hissediliyor. Acikcasi parfumun tek sevmedigim yani bu. Ben kafurdan oldugunu dusunuyorum ancak aciklanan notalarda yok. Bu ust notadaki saldiri, çam igneleri-çam recinesi gibi bir kokuya da sahip. Sukur ki bu etki kisa suruyor. Yani ozetlersem, bence Royal Mayfair’in ozellikle ilk 5-10 dakikasina hakim olan tarafi, parfumun en begenmedigim yani.


  Bu on dakikadan sonra koku yumusamaya ve arkada minik bir gul etkisiyle birlikte, cin-fizz kokusuna benzemeye basliyor, bu kisim parfumun en kaliteli yeri. Gercekten klas, ve biraz eski bir havasi var. Cin dedigi etkiyi tabi ki ardic ile veriyor. Ben bu parfumden pek gul alamiyorum, ancak batch muhabbetlerine girmek hic istemiyorum, Creedlerin en kafa karistiran yani bu. Gülden ziyade, nemli, topraksi bir sumbulteber etkisi hissediyorum.




  Diplerde Creed imzasi ambergris bu sefer yok, zaten bu gercekten farkli bir Creed parfumu. Kokunun eski havasini basariyla devam ettiren okaliptusu hissedebiliyorsunuz fakat baslardaki keskin soktan sonra Royal Mayfair tenden ucana kadar pek fazla degisim gostermiyor.







  Bu parfumu yorumlarken cok gittim geldim, dusuncelerim bir o yana bir bu yana gitti  fakat nihayetinde, olmasa da olur, fiyatini hak etmeyen, ancak kokusunu begenenin imza parfumu olabilecek ilginc bir koku oldugunu soyleyebilirim. Royal Mayfair erkege yakin unisex, ofis ve bahar aylari kullanimina uygun.


Koku: 7 Kalicilik: 7 Farkedilirlik :7 Genele hitap: 6

3 yorum:

  1. Leto bey öncelikle hoşgeldiniz, Türkiye'de bulup satın alabileceğimiz parfümlere ağırlık verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim. Vallahi artik Turkiye'de hersey bulunuyor yok yok

    YanıtlaSil
  3. Yeni kesefettim guzele benziyor. Basarilar...

    YanıtlaSil