3 Şubat 2015 Salı

Loewe Esencia




Çıkış Yılı: 1988


Üst nota: Limon, Bergamot, Tarhun, Ardıç, Lavanta
Orta nota: Adaçayı, Küçük hindistan cevizi, Sardunya, Çam
Dip nota: Meşeyosunu, Vetiver, Paçuli, Fesleğen, Deri


Parfümlerini oldukça başarılı bulduğum İspanyol markası Loewe'den seksenlerin son demlerinde çıkmış bir old-school kokusu Esencia. Tam bir aromatik fujer. Yapısı tamamen yeşil/bitkisel ve ferahlatıcı yönde.

Notalarına dikkat ederseniz eski Polo Green havasında, net bir erkek adam kokusu olduğunu anlamak güç değil ve Gucci Nobile, VCA Tsar, eski Aramisler gibi eserlere selam söyleyen bir havası olduğu ortaya çıkıyor.


Özellikle seksenlere hakim olan bu koku tarzı şu anki beğenilere biraz ağır gelse de, Esencia halen gençliğini ve dinamizmini koruyor.





Kanımca ulaşılabilirlik, fiyat ve kalite açısından alanının en iyilerinden olan Esencia'yı bu tarzı seven her parfümseverin kullanmasını ısrarla öneriyorum.

Serin bir bahar sabahı bol bol sıkılmış Esencia beni kendime getiriyor, maskülen havasıyla centilmence bir özgüven sağlıyor.

Resim olarak da net bu adamın kokusu:




Koku: 8 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele hitap: 7

6 yorum:

  1. 88 çıkışlı değilmiydi

    YanıtlaSil
  2. Merhaba.Öncelikle bu parfüme zaman ayırdığın için teşekkür ederim.Yalnız Loewe bu kokuda reformülasyon değişikliğine gitti ve koku farkedilirlik ve değişimine uğradı. Halbuki eski formül mükemmeldi.Sanırım tekin acar kokuyu artık getirtmeyecek.Sport versiyonları raflarda yerini aldı.Ne gerek vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki büyük ihtimal daha genç halidir, mükemmel olduğunu belirttiğiniz ilk halini kullandıysanız ne mutlu. Malesef bu reformülasyonlar yazdığım yorumları da ıskartaya çıkartabiliyor bazen.

      Sil
  3. Aziz kardeşim, bana bir konuda yardımcı olmanı istiyorum.Ben yıl 1994'de drakkar noir isimli bir parfüm aldım,80'lerin baba kokularındandı.Şimdi aynı parfümün orjinalini sephora mağzasından aldım.Anlamadığım 94'te aldığımla şimdiki kokunun arasında çok fark var,yani zaman geçtikçe eskilerin silik kopyası gibi kokuyor.bu neden böyle,değerli açıklamalarını bekliyorum.SAYGILAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, isabet olmuş, bir üstte yazdığım gibi hammadde kısıtlamaları, ucuzlatma çabaları vs sebeplerle parfüm içerikleri değişebiliyor.

      Sil