9 Şubat 2015 Pazartesi

Costume National Scent Intense



Çıkış Yılı: 2002
Tasarım: Laurent Bruyere

Üst nota: Yasemin, Hatmi çiçeği
Orta nota: Amber, Yeşil çay
Dip nota: Paçuli, Sandal

İtalyan lüks giyim firması Costume National'in birkaç parfümü var, ve bu bir kaç parfümün kendine has bir hayran kitlesi mevcut.





Costume National kokularını parfüm hobimin orta vadelerine denk gelen bir dönemde denemiş, kimini çok beğenmiş, kimine eh işte demiştim. Ancak tecrübem olgunlaştıkça değerini anladığım kokulardan diyebilirim.



Serinin en sevilenlerinden olan Intense, bence Serge Lutens Ambre Sultan ayarında bir amber kullanıma sahip, floral-baharatlı bir parfüm.





Kokudaki amber kullanımını açıkçası birkaç kişiden daha duyduğum "ter kokusu" ile özdeşleştirmek çok güç değil, ancak kimisi de bunu bir gerçek erkek kokusu olarak değerlendiriyor.

Parfümü kullanırken kendi üstümde çok beğenmemiştim, ancak kullanan biri ortama girdiğinde oluşturduğu ve yaydığı aromayı çok fazla beğendim, gerçekten çok garip bir parfüm.

Unisex pazarlanmasının hiçbir manası yok, net kirli sakallı, bana güvenme üzülürsün diyen erkeğin kokusu.



Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 7 Genele hitap: 6

23 yorum:

  1. Merhaba ben parfüm tutkusu forumundan valmond. Forumda Berkay Bey'in ( Hellhound'un ) satış ilanları konusundaki yaptığı son işlemleri ve kendi satış ilanını eleştirir nitelikte düşüncemi ifade eden bir mesaj yazdım( Gayet düzgün uslüpta idi üstelik) Kendisine özel mesaj yolu ile ulaşmıştım ama cevap vermemişti . Ben de bu yorumumu kendi satış başlığı ilanına yazdım. Kendisi o an çevrim içi olduğu bir sırada sorgusuz sualsiz üyeliğimi ve ıp adresimi engellemiş . Sırf düşüncesini açıkladı diye bir üyeye böyle yapma hakkı yok. İnsanlar kimseye zarar vermeden düşüncelerini iletebilirler çünkü adı üstünde FORUM . Parfüm tutkusu, bir FORUM mudur. Yoksa birilerinin egolarını tatmin ettiği HEGOMANYA kurma tutkusu forumumudur. Selamlar: Bu arada yukarıdaki parfüm yorumuna ben de katılıyorum başkasının üzerindeyken gerçekten güzel geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. leto üstadım yorumlarını beğenerek okuyorum...şu parfüme bir el atsan https://www.beymen.com/p_penhaligon-s-parfum_35813_2967

    YanıtlaSil
  3. Penhaligon's hammam.Leto kardeşim ben kokukuyu kokladım,gerçekten kendini italya,ingiltere,v.s oradaki şatoların içinde geziyormuş gibi hissediyorsun.))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hammam Bouquet iyi Penhaligonlardan evet

      Sil
  4. Merhaba.Tom ford White Patchouli adlı parfümü deneme imkanınız oldumu? Pek çok parfüm bloglarında erkeklerin kullandığını biliyorum.Her ne kadar bayan parfümü olsada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence güzel parfüm, satın alacak kadar albenili gelmedi bana hiçbir zaman ama fena değil

      Sil
  5. Merhabalar azzaro chrome sport hakkında düşünceleriniz nelerdir? Koku güzelliği kalıcılık vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, denemiştim, pek iyi duygularla hatırlamıyorum kendisini. azzaro'nun son dönem kokuları malesef çok sıradan

      Sil
  6. Merhaba ben sizden yaz için parfüm tavsiyesi rica edeceğim 23 yaşındayım kışın dior homme intense ve jpg fleur du male kullandım. Kuzenim İtalya da oradan sipariş versem fiyat avantajı olur mu ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabi avantajlı olur. Yaz için Carthusia Corallium aldırabilirsiniz İtalya'dan.

      Sil
  7. http://www.anosmi.com/2015/04/cacharel-amor-amor-2003.html

    Leto, bu eleştiriyi okudun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. linkini verdiğiniz yazıyı okudum fakat ne olduğunu anlayamadım

      Sil
  8. Merhaba.Chanel allure homme edition blanche adlı parfümü yorumlarsan seviniriz.

    YanıtlaSil
  9. En çok önerdiğiniz erkek parfümü ? (Hediye edilmek için)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bnece parfum iyi bir hediye fikri degil. (edeceginiz kisinin koku zevkini bilmiyorsaniz)

      Sil
  10. Merhaba, la vie est belle kullanıyordum, bana çok ağır geldi ve şimdi yeni bir parfüm arıyorum ama parfümler hakkında hiçbir fikrim yok. Bana fresh, temiz bir kokusu olan ve kalıcı birkaç parfüm önerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, begeninizi bilemiyorum ancak Tommy girl, Chanel no.5 l'eau (yeni cikan), Hermes bahce serisi, D&G Light Blue, Armani Acqua di GIOIA denenebilir

      Sil
  11. merhaba bu parfümün resmen bağımlısı oldum ve herkes tarafından kokum ile tanınır oldum. bu parfümün üretimi durdurulmuş deniliyor. tekin acar vs hiçbir yerde bulunamıyor. yurtdışından da zar zor temin edebiliyorum . ilerleyen zamanlarda da sanırım hiç bulamayacağım . bu kokuya benzer bir kokuyada rastlamadım. bana bu kokunun yerini tutacak ya da yaklaşıcak bir parfüm önerebilirmisiniz? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kuvvetli amber yapisindan dolayi oncelikle Serge Lutens Ambre Sultan oneririm. Designerlarda malesef öne cikabilen bir amber parfumu pek yok

      Sil
    2. amber olarak öne çıkan bir parfüm arıyorsanız kesinlikle new york bond no 9 amber 1 numara olmalıdır

      Sil
  12. Bottega Veneta denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil